Hesabım
    Ünlülerin Karşılaştığı En Saçma Hukuk Mücadeleleri!

    10 Temmuz Dünya Hukuk Günü kutlu olsun!

    Hollywood ünlüsü olmak davalardan kurtulabileceğinizi göstermiyor! Ünlü isimler hakkında kıskançlıktan tutun da civciv hırsızlığına kadar bir çok farklı sebeplerden dava açıldı. Onlardan bazılarını sizler için bir araya getirdik.

    Elvis Presley

    Rock'ın Kralı Elvis Presley 1993 yılında Bill Smith tarafından dava edildi. Neden mi? Pittsburgh Post-Gazette'ye göre Smith, Elvis'in ölümü hakkında hiç bir kanıt bulunmadığı ve öldüğü söylentisi yüzünden haksız para kazandığını iddia etti. Ayrıca sahte ölümünden bahsettiği "Memphis Mystery: Elvis…The Man and the Myth" adından bir kitap yayınladı. Yaşamı boyunca şöhret, unvan ve zenginliği yaşayan Presley’in şöhreti ölümünden yıllar geçmesine rağmen hiç azalmadı. Hayranları halen onun ölmediğine, ıssız bir yerde sahnelerden uzakta sakin bir yaşam sürdüğüne olan inançları ise hala sürmekte.

    Sacha Baron Cohen

    Canlandırdığı tepki çeken karakterleri ünlenen Sacha Baron Cohen bazı kişileri biraz fazla kızdırmış olsa gerek. Richelle Olson bingo oyunu sırasında Cohen'in duygusal baskı uyguladığını söyleyerek dava açtı. Olson, Cohen'in Brüno filminin çekimleri sırasında düzenlenen etkinlikte ona karşı kaba sözcükler kullandığını iddia etti. Daha sonra çekilmiş kayıtlar incelenerek Cohen'in Olson ile bu şekilde bir etkileşime girmediği ortaya çıktı.

    Mila Kunis

    Hevesli şarkıcı Kristina Karo enteresan bir konuda Mila Kunis'i dava etti. Çocukluk yıllarında Ukrayna'da yaşadıkları dönemde Kunis'in onun civcivini çaldığını iddia etti. Karo yıllar içinde bu olayı unuttuğunu fakat Amerika'ya geldikten ve Kunis ile yakın yerlerde yaşamaya başladıktan sonra bu olayı tekrar hatırladığını söyledi. Dava kapsamında Kristina Karo psikolojik travma yaşadığını ve terapist masrafları için 5.000 dolar talep etti. Daha sonrasında terapistinin bu davayı bırakması gerektiğini söylemesi üzerine şikayetini geri çekti.

    Prince

    Eski Utah Jazz oyuncusu Carlos Boozer Prince'i 2006 yılında dava etti. Sebebi ise Prince'in Boozer'ın malikanesini pespembe boyaması. Evet, sebep bu. Boozer Prince'in yazdığı bol sıfırlı bir çek sonrasında davayı geri çekti.

    David Blaine ve David Copperfield

    İki dost ilizyonist'e 2005 yılında tanrısal güçleri çaldıkları suçlamasıyla dava açıldı. İlizyonistler arasında kıskançlık davası olarak yer alan bu olay Roller tarafından "Ben ilahi bir güce sahibim ve tanrının mesajcısıyım" sözleri ile savunuldu. Roller Blaine ve Copperfield'ın onun güçlerini çalarak bunları ilizyon numaralarında kullandığını söyledi. Roller, Copperfield'dan 50 milyon dolar, Blaine'den ise 2 milyon dolar talep etti.

    Jennifer Lopez

    29 Mayıs 2015'te World Rhythms International Music Festival'de sahne alan Jennifer Lopez vücüduna yapılan bir giysiyle seyirci karşısına çıkmıştı. Fas halkı bunu büyük bir sorun olarak algılayıp "kamu düzenini bozmak ve kadın onurunu aşağılamak" sebebiyle dava açtı.  Fas Başbakanı'nın dahi dahil olduğu dava sonucunda Lopez ülkeye geri dönerse 2 yıllık hapis cezasıyla yargılanacak.

    Taylor Swift

    Taylor Swift 2015 yılında başladığı tişört satışında kullandığı "Lucky 13" tasarımı için dava edildi. Dava eden tişört firması "Lucky 13" tasarımını Swift'ten önce kendi koleksiyonlarında kullandığını ve bu hareketin telif haklarını ihlal ettiğini belirtti. Swift yaptığı açıklamada 13 sayısı ile güçlü bir bağ kurduğu ve hayatında "13" sayısı ne zaman yer aldıysa başına iyi bir şey geldiğini söyledi.

    The Simpsons

    Kim bir çizgi film karakterini dava eder? Bunun olacağını düşünmemiş iseniz yanıldınız. Sıkı Dostlar ve Baba 2 filmlerindeki rolleri ile ünlenen Frank Sivero, The Simpsons dizisinde yer alan Fat Tony karakterinin 1989 yılında Sıkı Dostlar filmindeki Frankie Carbone karakterinden yola çıkılarak yaratıldığını öne sürdü. Frank Sivero 250 milyon dolar istediği davayı tahmin ettiğiniz üzere kaybetti.

    Kanye West

    21 Nisan 2014'te Kaliforniya'da bir tutuklu olan Richard Dupree birçok ünlü isme dava açtı. Richard Dupree kendi şarkı sözlerinin Kanye, Chris Brown, Rihanna, Beyonce ve Jay Z'ninde yer aldığı ünlü isimler tarafından çalınarak kullanıldığını iddia etti. Dupree'nin iddiasına göre süper yıldızlar şarkı sözlerini çalarken iç güvenlik bakanlığı, CIA ve FBI'dan yardım aldıklarını iddia etti ve 2 milyar dolar talep etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top