Hesabım
    Bayramda Evde Kalanlar İçin "Kendini İyi Hisset" Filmleri

    Mutlu olmak, gülmek bazen çok zordur; sinema ise bu derde en hızlı çaredir bazen. Zor zamanlarda sığınılacak bir liman olarak, bu filmleri seçtik...

    Kimi filmler vardır ki en zor, acılı ve stresli anınızda bile seyretseniz içinizi umutla ve sıcaklıkla doldurur. Birçok aşk acısına, iş stresine ve ders yorgunluğuna karşı birebir olan filmleri sizler için bir araya getirdik. 

    Komediden romantizme pek çok farklı kategoride öne çıkan yapımlar acıdan çok umuda, karanlıktan çok aydınlığa odaklanan hikayeleri seyircilerine anlatıyor. İster usta yönetmenlerin, ister ilk denemesini yapan genç amatörlerin elinden çıkma olsun, verdikleri mesaj her zaman seyircilerini daha da dayanıklı olmaya çağırıyor. 

    Şimdiden iyi seyirler!

    Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine)

    79. Akademi Ödülleri'ne En İyi Film dahil 4 dalda aday olan Küçük Gün Işığım Hoover ailesini temel alıyor. Ailenin ne olduğunu tekrar keşfetmeye doğru çıktıkları yolculukta birbirlerini de tanıyan aile üyeleri sevginin ve dayanışmanın anlamını da öğreniyor.

    Harry ile Sally Tanışınca

    Gelmiş geçmiş bütün romantik komedi listelerinde başı çeken Harry ile Sally Tanışınca'nın başrollerini Billy Crystal ve Meg Ryan üstleniyor. Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally'nin farklı cinsiyetlerin arkadaşlığı üzerine yaptıkları konuşma onları hayatlarının aşkına yönlendiriyor!

    Bay Evet

    Jim Carrey'nin komedinin ustası olduğunu bir kez daha kanıtlayan Bay Evet filminde ünlü oyuncuya Zooey Deschanel ve Bradley Cooper da yardımcı rollerde eşlik ediyor. Hayata kendini kapatmış bir adamın evet demeyi öğrenme çabasını işleyen film komediyi ve dramı bir arada sunuyor.

    Her Şey Çok Güzel Olacak

    Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un başrollerini üstlendiği yerli dram-komedi filmi, yerli sinemanın en sevilen örneklerinden biri olarak her daim hatırlanır. Birbirinden taban tabana zıt 2 kardeşin ilişkisini işleyen Her Şey Çok Güzel Olacak birbirini tanırken hayatı da keşfeden insanların hikayesi...

    Annie Hall

    Kült yönetmen Woody Allen'ın Diane Keaton ile başrollerini paylaştığı yapımı Annie Hall Alvy Singer’ın anlatıcılığı eşliğinde işlenen film, komedyenin Annie Hall isimli ünlü şarkıcıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar. Alvy, uzunca bir süre aşk hayatında başarısız olmuş, aradığı kadını sahte entelektüel ortamlarda bulmanın imkansızlığına kanaat getirmiştir. Ancak Annie ile tanışması adamın talihini bir anda döndürecek, garip bir ilişkinin başlamasına neden olacaktır.

    Amelie

    Fransız yapımları arasında en dikkat çekenlerinden biri olan Amelie gerek atmosferi, gerek oyuncuları gerekse de senaryosu ile sımsıcak bir romantik komedi. Fantastik parçalar da barındıran yapımın başrolünü Hollywood'a geçiş yapan oyuncu Audrey Tautou üstleniyor. Beş dalda Oscar’a aday gösterilen film, son on yılın en ses getiren yapımları arasında yer alıyor.

    Saksı Olmanın Faydaları

    Hollywood camiasının genç jenerasyonunun en sevilen 3 ismini bir araya getiren gençlik filminin yönetmen koltuğunda filmi kendi romanından uyarlayan Stephen Chbosky oturuyor. Başrollerinde Logan LermanEmma Watson ve Ezra Miller'ın yer aldığı yapım asosyal bir çocuk olan Charlie'nin yeni arkadaşları Sam ve Patrick aracılığıyla hayattan zevk almayı öğrenmesini işliyor.

    Hokkabaz

    Türkiye'nin medar-ı iftiharı Cem Yılmaz imzalı Hokkabaz gerek konusuyla, gerek geçtiği lokasyonlarla Avrupa sineması tadında bir komedi filmi. Rock yıldızı Özlem Tekin, emektar sanatçı Mazhar Alanson'un da kadrosunda yer aldığı yapım hokkabazlık yapan bir karakterin başına gelen ilginç olayları trajikomik bir dille işliyor.

    Zamanda Aşk

    Hollywood'un romantik komedilerinin sevilen yüzü Rachel McAdams'ın başrolünü Domhnall Gleeson ve Bill Nighy ile paylaştığı Zamanda Aşk, zamanda seyahat etme yeteneğine sahip bir adamın yaşadığı tutkulu bir aşkı işliyor. Zamanda yolculuk edebilme yeteneğiyle her adımı kazasız atlatan Tim, eşsiz yeteneğine rağmen hataların da hayatın bir parçası olduğunu öğrenecektir.

    Umut Işığım

    Matthew Quick'in aynı isimli kitabından senaryolaştırılan Umut Işığım filmi başrolü Jennifer Lawrence'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar ödülü kazandırdı. David O. Russell'ın yönetmen koltuğunda oturduğu yapım hayatını toparlamaya çalışan eski öğretmen Pat'in hayatının yeni bir aşkla nasıl değişeceğini gösteriyor.

    Moonrise Kingdom

    6 Oscar adaylığı bulunan Wes Anderson imzalı Moonrise Kingdom'ın başrollerini usta oyuncular Bruce WillisEdward Norton ve Bill Murray üstleniyor.  2012 Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan yapım, küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkları ve onları bulmak için seferber olan kasaba halkının maceralarını anlatıyor.

    Arabesk

    Yeşilçam filmleri ağır dramatik yapılarıyla bilinir, ancak yeşilçam filmlerini ti'ye alan bir yeşilçam yapımı denince akla yalnızca Arabesk gelir. 1989 yapımı filmin başrollerini Şener Şen ve Müjde Ar üstleniyor. Film boyunca baş kahramanlarımızın imkansız aşkının yanı sıra başlarına gelmeyen Yeşilçam klişesi de kalmıyor. Absürt sinema dilinin ilk örneklerinden biri olan film, dönemin sinemasında hüküm süren arabesk furyasını akılcı bir mizahla yeriyor.

    Şef

    Jon Favreau'nun hem yönetmen koltuğunu hem de başrolünü kaptığı Şef filminin kadrosunda John Leguizamo ve Sofia Vergara da bulunuyor. Şık bir restoranın baş aşçısı olan Carl hayatını radikal bir şekilde değiştirmeye karar veriyor, ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi  işinin patronu ol! Restoranın kısıtlamaları olmadan çalışabilmenin tadına varan şef lezzetli yemekler yaparken özgürlüğü de yeniden tanıyor.

    Manhattan

    Woody Allen'ın yine hem yönetmen koltuğunda oturduğu, hem başrolünü üstlendiği, hem de başrolü Diane Keaton'la paylaştığı bir diğer yapım olan Manhattan 1979 yılının özgür romantizmini yansıtıyor. Entelektüel senarist Isaac Davis işi, ailesi ve eski karısı arasında yaşadığı bölünmelere rağmen Manhattan'ın büyülü havasında huzur buluyor!

    Nadide Hayat

    Yerli sinemanın en sevilen yönetmenlerinden olan Çağan Irmak imzalı sıcacık komedi filmi Nadide Hayat  eşini kaybettikten sonra kendi yaşamının iplerini eline alan Nadide Hanım'ın öyküsünü anlatıyor. Kızının sakin bir yaşam ısrarlarına rağmen, içinde kalan ukteleri gerçekleştirmenin peşinden giden Nadide Hanım, kafasına koyduğunu da pekala gerçekleştiriyor... Hayaller için hiçbir zaman geç değildir mesajını taşıyan filmin başrolünde Demet Akbağ yer alıyor...

    Scott Pilgrim vs. the World

    2010 yapımı çizgi roman uyarlaması Scott Pilgrim vs. the World filminin yönetmen koltuğunda Edgar Wright oturuyor. Senesinin en dikkat çekici yapımlarından biri olan filmde kahramanımız Scott Pilgrim’in manitacılık kurumuyla gireceği zorlu mücadele gayet eğlenceli!

    Mesajınız Var

    Romantik komedi filmlerinin baş tacı olan Meg Ryan'ın Tom Hanks ile başrolü paylaştığı Mesajınız Var filmi üzerinden 17 sene geçse de hala seyircilerini yakalamayı başaran bir yapım. İki farklı kitapçının birbirlerinin kim olduğunu bilmeden aşık olmaları ile karışan durumları işleyen yapım sıcaklığıyla her zaman romantik komedi listelerinden üst sıralarda yer alıyor.

    Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı

    Hem yönetmen koltuğunu hem de başrolünü Ben Stiller'ın üstlendiği Walter Mitty’nin Gizli Yaşamı fantezi dünyasında sessiz sedasız bir hayat süren, tirajı yüksek "Life!" dergisinin fotoğraf arşivinde çalışmakta olan Walter'ı temel alıyor. Yıllarca imzasız kahraman olarak çalışan Walter Mitty, fotoğraf Sean O'Connell'ın gizli hediyesi ile hayatında yeni bir sayfa açacaktır...

    Hababam Sınıfı Serisi

    Çocukluğumuzun kült serisi Hababam Sınıfı film ayrımı yapmadan, her filmiyle insanı güldüren, mutlu eden bir seri! İster öğretmenleri, ister haylaz öğrencileri, ister altın kalpli Mahmut Hoca'sı olsun, her karakterini ayrı ayrı sevdirerek bizleri kendine bağlıyor!

    Gloria

    Sebastián Lelio imzalı Şili yapımı Gloria da tıpkı Nadide Hanım (Nadide Hayat) gibi yalnız kalan bir kadının yaşama kendi arzuları doğrultusunda sıfırdan başlamasını etkileyici ve keyifli bir dille beyazperdeye taşıyan bir film. Toronto'dan Karlovy Vary'ye pek çok festival gezmiş olan film 63. Berlin Film Festivali'nde başrol oyuncusuPaulina Garcia'ya En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirmişti. 

    Aşk Her Yerde

    Hugh GrantLiam NeesonColin FirthLaura Linney, Alan Rickman ve Emma Thompson gibi birbirinden başarılı isimleri bünyesinde toplayan yılbaşı-romantik filmi ile başkanla yaşanan romantik aşktan modası geçmiş bir küfürbaz sanatçının yükselişine kadar her türlü mutluluğu yaşıyoruz!

    Can Dostum

    Yönetmenliğini Eric Toledano ve Olivier Nakache ikilisinin üstlendiği Can Dostum yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olan zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe ile hapishaneden henüz yeni çıkmış işsiz Driss'in birbirlerinin hayatını değiştirmesini işliyor. Aynı ortamda bile olabileceklerine imkan verilmeyen ikili, sağlam bir dostluk geliştiriyor! 

    Esaretin Bedeli

    Frank Darabont'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği, başrollerinde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın yer aldığı Esaretin Bedeli filmi üzerinden kaç yıl geçerse geçsin özgürlüğün ve dostluğun en önemli yansımalarından biri olmaya devam ediyor!

    Ye Dua Et Sev

    Başrollerini Julia RobertsRichard Jenkins ve Javier Bardem'in üstlendiği roman uyarlaması yapım 2010 yılından beri en sevilen romantik yapımlardan biri olmaya devam ediyor. Film acılı bir boşanmanın ardından kendini bulma ümidiyle İtalya, Hindistan ve Bali’yi kapsayan uzun bir gezi turuna çıkan Elizabeth’in hikayesini anlatıyor.

    Benim Dünyam

    Başrollerinde filmde üstün performans sergileyen Beren Saat ve usta oyuncu Uğur Yücel'in bulunduğu yerli dram filmi hayatta hiçbir umudun olmayan kör ve sağır küçük bir kızın, özel bir öğretmen sayesinde hayatını yoluna koymasını konu alıyor. Engelleri aşmanın verdiği mutluluğu seyircilerine de aşılayan filmde Yücel'in performansı da göz kamaştırıyor.

    Across the Universe

    2007 yapımı müzikal-dram-fantastik türü Across the Universe'ün başrollerini Evan Rachel Wood ve Jim Sturgess üstleniyor. Babasına ulaşmak ve onunla bir kez daha konuşabilmek amacıyla Liverpool'a doğru yola çıkan Jude, yol üzerinde Lucy adında bir kızla tanışır ve kendisini oldukça aktivist bir maratonun içerisinde, isyankar vaziyetlerde bulur!

    Mrs. Doubtfire

    Efsanevi oyuncu Robin Williams'ın başrolünü üstlendiği Mrs. Doubtfire ailesini geri kazanmak için olmaz denileni göze alan bir babanın hikayesini anlatıyor. Deli dolu baba Daniel ile mantıklı anne Miranda anlaşmazlığı sonucu ayrılan çift babanın çabaları ile yeniden bir araya geliyor!

    Hababam Rock

    Başrolünü komedinin sevilen yüzü Jack Black'in üstlendiği Hababam Rock filmi borç problemi yüzünden kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulan rock müzik aşığı Dewey Finn'i konu alıyor. 9 yaşındaki öğrencisi Yuki ile grup kurarak müzik yarışmasına katılmaya karar veren karakterimizin müzisyen kimliği bu deneyim ile bambaşka açılardan dirilecektir!

    Prensesin Uykusu

    Yine başarılı yönetmen Çağan Irmak imzalı dram filmi Prensesin Uykusu kütüphane memuru Aziz, mahalleye yeni açılan kuaförün sahibi Seçil ve onun 10 yaşındaki kızı Gizem'in etrafında kuruluyor. Gizem'in bir anda daldığı uykunun tetiklediği bambaşka olaylarla, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bu insanlar birlik olup, kaderi değiştirmeye çalışırlar...

    Takım: Mahalle Aşkına

    52. Antalya Film Festivali'nden 3 Altın Portakalla dönen ve Emre Şahin imzasını taşıyan film adı üstünde sıcacık bir mahalle öyküsünü taşıyor. Dramatikomedi türündeki Takım: Mahalle Aşkına dayanışmanın, iyi niyetin ve emeğin hakkını veren bir yapım; iyilerin kazanmasından memnun olan herkese tavsiye olunur! 

    Duyguların Rengi

    Başrollerini Emma StoneJessica Chastain ve Viola Davis'in paylaştığı Duyguların Rengi sevginin, eşitliğin ve çat pat İngilizcenin filmi. İnsanlığın renk ve dil demeden bir bütün olduğunu ve insan olmanın en önemli değer olduğunu hatırlatan film gözlerinizi doldurduğu kadar sizi kahkahalara da boğacak!

    Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak

    Hayatını kaybeden usta yönetmen Ahmet Uluçay'ın özyaşam öyküsünün beyazperdeye aktarıldığı Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak "herkesin hayatında olmayacağını bile bile hayal ettiği şeyler yok mudur" sorusuna cevap arıyor. Tepecik adlı bir köyde geçen film sinema sevdalısı iki kafadarın kendilerine sunulan geleceği reddedip kendi hayallerinin peşine düşmesini anlatıyor.

    Kahvaltı Kulübü

    1985 yılının gençliğini anlatan Kahvaltı Kulübü bir nerd "inek öğrenci modeli", atletik bir sportmen, bir freak "ucube anarşist", bir entelektüel ve bir "sarışın" aralarında keşfedecekleri ortaklığı anlatıyor. Dostluk gerçekten aynı olmak mıdır, yoksa birbirini olduğun gibi kabul edebilmek midir? 

    Vizontele

    Yerli sinemanın kült filmlerinden Vizyontele dram yanıyla olduğu kadar mizahıyla da öne çıkan bir yapım. Yerli komedinin usta yüzleri Yılmaz ErdoğanCem Yılmaz ve Demet Akbağ'ı bir araya getiren film yazlık sineması olan bir kasabayı temel alıyor. Küçücük bir köye gelen televizyonla keşfedilen birçok değer aradan 15 yıl geçmiş olsa da hala seyircisini sarsmaya devam ediyor. 

    Uzun Hikaye

    Türkiye'nin sevilen yönetmenlerinden Osman Sınav imzası taşıyan romantik yapım Uzun Hikaye'nin başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz paylaşıyor. Bulgaristan'dan Türkiye'ye uzanan aşk hikayesi, politik baskılar, etik kurallar ve aile bağları ile çalkantılı bir kavuşma macerasına dönüşüyor.

    Umudunu Kaybetme

    Will Smith'in başrolünü oğlu Jaden Smith'le paylaştığı dram komedi yapımı Umudunu Kaybetme mali sıkıntılar baş gösterince eşinin terk ettiği çalışkann ve iyi yürekli bir adamla, babasıyla kalan küçük bir oğulu temel alıyor. Sokaklarda kalıp, tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışan mücadeleci baba, oğlunun sevgisine eklenen bir var olma savaşı ile vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacak!

    Terminal

    Usta oyuncu Tom Hanks'in en akılda kalıcı performanslarından birini sergilediği Steven Spielberg imzalı Terminal filmi Krakozhia vatandaşı bir adamın terminalde mahsur kalışını anlatıyor. Bilmediği bir dilde, tanımadığı insanlarla terminalde yaşamak mecburiyetinde kalan adam arkadaşlığın ve aşkın kapısını aralıyor.

    Sefer Tası

    Hint sinemasının güzel örneklerinden biri olan Sefer Tası'nın kadrosunda Irrfan KhanNimrat Kaur ve Nawazuddin Siddiqui gibi tanınan yüzler yer alıyor. Yanlış ulaştırılan bir sefer tası Ila Singh'ten, Saajan Thomas'a ulaşınca bu yanlışlık iki insanı biraraya getirir ve aralarında hayali bir ilişki başlar. Birbirlerine yemeklerin içinde gönderdikleri notlarda hayalgüçlerini o kadar zorlarlar ki adeta gerçek hayattan koparlar. Hayalleri gerçeğe dönüştürme cesaretini anlatan yapım hayal kurmaktan korkmayan insanları ortaya koyuyor.

    Yozgat Blues

    Mahmut Fazıl Coşkun imzalı yapım Yavuz ve Neşe'nin hikayesinin başladığı ya da bittiği yer olan Yozgat'ta geçiyor. Aldıkları bir iş teklifi sonrasında Yozgat'a taşınan müzik öğretmeni ve şarkıcı Yavuz ve öğrencisi Neşe'nin hayatlarının beklenmedik bir ivme kazanmasını anlatan Yozgat Blues, dramatik yapısıyla da yerli sinemamızda farklı bir yerde duruyor.

    Vavien

    Yerli sinemanın usta isimleri Engin GünaydınBinnur Kaya ve Serra Yılmaz'ı bir araya getiren komedi dram yapımı Vavien eşi ve çocuklarıyla sıradan bir hayat süren Celal'in tuhaf hikayesini anlatıyor. Mutsuz aile hayatından kaçmaya çalışan Celal pavyonda çalışan "bar kadını" Sibel Ceylan'a da aşık olunca işler iyice içinden çıkılmaz bir hal alır!

    Organize İşler

    Yılmaz Erdoğan'ın hem başrolünü hem yönetmenliğini üstlendiği Organize İşler filminin kadrosunda komedinin sevilen yüzleri Tolga Çevik ve Demet Akbağ da yer alıyor. Suçlarla dolu, karmaşık bir şehir olan İstanbul'un saklı yüzünde geçen film hırsızları, dolandırıcıları, suç cambazlarını anlatıyor. Süpermen kostümü giyip hayatını kazanmaya çalışan sıradan bir adamın bu suç dünyasının kucağına düşüşü hem dramatik hem de muzip bir dille seyirciye aktarılıyor.

    Korkuyorum Anne

    Usta yönetmen Reha Erdem'in yönetmen koltuğunda oturduğu aile-dram-komedi filmi Korkuyorum Anne, pek çok noktasında ters köşe yapan, Avrupa filmi tadında bir yapım. Bir kaza sonucu hafızasını yitiren Ali'nin ailesinin ve mahallesinin hayatını da değiştirmesini anlatan film aile bağlarına güçlü göndermeler yapıyor.

    Kirpi

    Zuhal TopalGüven Kıraç ve Mazhar Alanson'un başrollerini üstlendiği Kirpi her şeyden önce bir vasiyet filmi. Yazar Sulhi Dölek'in yaşamını yitirmeden önce "bana söz verin ve bu kitabı sinemaya aktarın" dediği bu film, iki inatçı düşmanın önceleri küçük gerilimlerle filizlenen birbirlerinden öç alma hesapları, karşılıklı misillemelerle büyüyerek çevrelerindeki herkesin başını belaya sokacak ve ülke çapında bir kaos yaratmalarını işliyor.

    Sinema Bir Mucizedir

    Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın yönetmenliğini üstlendiği Sinema Bir Mucizedir filminin başrollerini Fatma GirikEser Ali ve Batuhan Levent üstleniyor. 1950'lerin değişen Türkiye'sinin tam ortasında Anadolu’da kendi yağları ile kavrulan, sade yaşamları ile günlerini geçiren Antep halkı da yeralmaktadır. Antepliler’in sakin hayatlarına renk katan tek şey, büyülü perde sinemadır!

    Senin Hikayen

    Timuçin EsenSelma Ergeç ve Nevra Serezli'nin başrollerini üstlendiği dram komedi yapımı Senin Hikayen evliliklerinin yedinci yılını tamamlayan, birbirlerini halen tutkuyla seven, 30'lu yaşlarındaki Hakan ve Esra çiftini konu alıyor. Sıcak bir aile hikayesini izleyiciyle buluşturan filmin yönetmen koltuğunda Kaybedenler Kulübü'nün yönetmeni Tolga Örnek bulunuyor.

    Neşeli Hayat

    Filmin başrolünü ve yönetmenliğin üstlenen Yılmaz Erdoğan'ın Büşra Pekin, Ersin KorkutOğuzhan Koç gibi genç isimlere de şans verdiği Neşeli Hayat Müslüman bir ülkenin arka sokaklarında yaşayan bir adamın Noel Baba kostümüyle hayata tutunmaya çalışırken yürümek zorunda kaldığı hem komik hem de hüzünlü yolu anlatıyor. 

    Karışık Kaset

    Yerli dizilerin sevimli yüzleri Sarp Apak ve Özge Özpirinçci'nin başrollerini üstlendiği romantik komedi Karışık Kaset aynı apartmanda yaşayan komşu çocukları Ulaş ve İrem'in masum aşkını konu alıyor. Çocukluğundan beri İrem'e aşık olan Ulaş, aşkını itiraf edebilmek için karışık kaset doldurma yoluna başvuruyor!

    Limonata

    Ünlü oyuncu Ali Atay’ın kamera arkasına geçtiği ilk yönetmenlik deneyimi olan Limonata filminin başrollerini Ertan Saban ve Serkan Keskin paylaşıyor. Makedonya'da yaşayan Suat ile İstanbul'a gidip zamanında terk ettiği oğlunu bulmasını isteyen büyük oğlu Sakip'in hikayesini anlatan yapım Sakip'in kardeşine doğru uzanan yolunu hem komik hem hüzünlü bir dille anlatıyor.

    Kurtuluş Son Durak

    Başrollerini yerli sinemanın başarılı kadın oyuncuları Belçim BilginDemet AkbağNihal Yalçın ve Damla Sönmez'in paylaştığı dram komedi filmi Kurtuluş Son Durak apartmanda sıradan hayatlar yaşıyor gibi görünen 5 komşusunun aşk acısından depresyona giren Eylem'e yardımcı olmaya çalışırken, kendi hayatlarını çok baştan aşağıya değiştirecek olaylar yaşamasını anlatıyor.

    Karnaval

    Can Kılcıoğlu  imzalı romantik komedi Karnaval evden eve halı yıkama makinesi pazarlayan Alis ve babasının düğün salonunda pastacılık yapan Demet'in aşkını mizahi bir üslupla anlatıyor. Film aynı zamanda Yoldaki Kedi adlı kısa filmiyle Altın Koza da dahil olmak üzere birçok ödüle layık görülen genç yönetmen Can Kılcıoğlu'nun ilk uzun metraj çalışması.

    Daima Mutlu

    Optimist, hayata farklı bakan sevimli öğretmen Poppy'nin hikayesini anlatan Daima Mutlu dibe vuran bir toplumu dönüştürmek için farklı yollara sapmanın gerekliliğini vurguluyor. Poppy aslında farkında olmadan dünyayı güzelleştiriyor...

    Bizim Büyük Çaresizliğimiz

    Barış Bıçakçı'nın vurucu romanından beyazperdeye uyarlanan Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmi en yakın dostları tarafından kendilerine emanet edilen genç kıza aşık olan iki yakın arkadaşı temel alıyor. Aynı kıza aşık olmaları aralarında çekişmeden çok dayanışmaya sebep olan iki arkadaş karşılıksız aşklarının acısını da, sevginin derinliğini de birlikte göğüslüyor!

    Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak

    Ali İlhan imzalı İtalya-Türkiye ortak yapımı film Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak evindeki boş odaları İtalya'da geçici süre okuyan kız öğrencilere kiralayarak, dışarıya terzilik yaparak ve pazarda ev işi reçelleri satarak geçinen yalnız kadın Sinyora Enrica ile amcasının isteği üzerine İstanbul'dan kalkıp, sırf dil öğrenmek için İtalya'ya giden Ekin arasındaki tarifi zor ilişkiyi anlatıyor.

    Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

    Başrollerini yerli sinemanın iki usta ismi Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları'nın paylaştığı Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filmi lk kitabını yazmaya çalışan 'yazar' Arif ve beklemediği bir anda karşısına çıkan cazibeli Müzeyyen'in arasındaki tutkulu ilişkiyi anlatıyor. Aşkın insanın hayatını tepetaklak edip onu yeni baştan yarattığını kanıtlayan yapım duygu derinliğiyle dikkat çekiyor.

    İtirazım Var

    Edebiyattan televizyonları ardından da beyazperdeleri fetheden sanat insanı Onur Ünlü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu İtirazım Var filminin kadrosunda Serkan KeskinHazal Kaya ve Büşra Pekin gibi kendi kulvarının önde giden isimleri yer alıyor. Bir zamanlar antropolojiyle ilgilenmiş eski bir boksör, şimdilerdeyse bir camide görev yapan sıradışı bir imam olan Selman Bulut'un etrafında şekillenen film Ünlü'nün hayal gücünün başarılı yansımalarından biri.

    Pek Yakında

    Yerli komedi ustası Cem Yılmaz imzalı Pek Yakında yüzlere gülücükler dağıtan eğlenceli bir yapım. Hayatını korsan DVD'cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer ailesini kaybetmemek adına figüranlık yaptığı eski 'oyunculuk' günlerine geri dönüyor. Zafer'in ve ekibinin en büyük hayali ise “Şahikalar-Kötülüğün Sonu” filmini çekebilmek!

    Güle Güle

    Yeşilçam'ın emektar oyuncuları Metin AkpınarZeki Alasya ve Yıldız Kenter'i bir araya getiren dramatik komedi yapımı Güle Güle Çanakkale'nin nur tanesi Bozcaada'daki 5 insanın birbiriyle sarmal bir hal alan hayatlarını işliyor.

    Aşka Ruhunu Kat

    Fatih Akın imzalı Alman filmi Aşka Ruhunu Kat, restoranında sunduğu özensiz ve ucuz yemeklerden para kazanamadığı için başı derde girdiği bir dönemde, sevgilisiyle de- hem duygusal hem fiziki olarak- arası açılan Zinos’un, ’star’ bir ahçıyı işe alarak nasıl yeni bir müşteri kitlesine kavuştuğu, son derece esprili bir dille anlatıyor.

    Mad Max: Fury Road

    Oscar aday adayları arasında yer alan Mad Max: Fury Road, Çılgın Max serisinin dördüncü filmi. Apokaliptik bir aksiyon yapımı olan filmin başrollerini Tom Hardy ve Charlize Theron üstleniyor. Hiçliğin içinden doğan kaosa bir düzen getiren yapım insanların onları insan yapan değerleri asla tam olarak kaybetmeyecekleri umudunu taşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top