Hesabım
    İyisiyle Kötüsüyle 18 Filmle Yerli Sinemada Mafya!

    Sinemanın evrensel çaptaki ilham kaynağı olan mafyanın gizli dünyası, yerli sinemada da bir hayli işlendi! İşte geçmişten günümüze yerli sinemamızdan en mafyöz örnekler!

    Şener Şen'den Kenan İmirzalıoğlu'na farklı tiplemelerdeki yerli sinema oyuncuları zaman zaman mafyanın gizli dünyasına beyazperdede adım atmış insanlar. Kendi davaları uğruna kimi zaman hapisten çıkıp intikam peşine düşen, kimi zamansa sevdiklerini kurtarmak için mücadele veren bu karakterler yapıma göre iyi de olabiliyor, kötü de... 

    Bu galerimizde sizler için yerli sinemanın en iyi mafya filmlerini bir araya getirdik. Kah gülüp kah ağlayacağınız bu "karanlık" yapımlardan istediğinizi seçin!

    Şimdiden iyi seyirler!

    Hep Yek

    Taze yerli mafya komedisi filmi Hep Yek'in yönetmen koltuğunda Ali Yorgancıoğlu oturuyor. Filmin başrollerini ise Fırat TanışGürkan Uygunİnan Ulaş Torun ve Gokhan Yıkılkan üstleniyor.

    Cevat, Türkiye'nin ünlü Kabadayılarından birinin şehvet ve şan düşkünü oğludur. Uluslararası alanda şöhrete sahip manken Camilla'yı tutkulu aşkı sonucunda kaçırmaya karar verir. Bu kaçırma operasyonunu Cevat adına Ziya Baba üstlenir. Ziya Camilla'yı kaçırır ve Camilla'yı bir paket içinde Cevat'a götürme görevini Şahin'e verir. Ancak Şahin, Cevat'a götürdüğü paketin içinde ne olduğunu bilmez. Şahin paketi İzmir'den, İstanbul'a getirirken Gürkan ve Altan adında iki belalı ile yolu kesişir, onlar yüzünden Cevat'a götüreceği paketi kaybeder. Bu sebeple Şahin hayatının en zor 48 saatini yaşamak zorunda kalır....

    Eşkıya

    Yavuz Turgul'un yerli sinemaya kazandırdığı en önemli yapımlardan Eşkıya'nın başrolünde yerli sinemanın usta oyuncusu Şener Şen yer alıyor. Hapisten çıkan bir adamın intikam hikayesini anlatan yapımda Uğur Yücel ve Yeşim Salkım da yer alıyor. 

    Organize İşler

    Yılmaz Erdoğan'ın hem yönetmen koltuğunda hem de başrolünde yer aldığı Organize İşler de mafyanın işlendiği eğlenceli yapımlardan biri. 2005 yapımı filmin kadrosunda Tolga ÇevikDemet AkbağAltan ErkekliÖzgü Namal ve Cem Yılmaz da yer alıyor.

    Çakal

    2010 yapımı polisiye dram yapımı Çakal Erhan Kozan imzasını taşıyor. Başrollerini İsmail HacıoğluUğur PolatErkan Can ve Çetin Altay'ın üstlendiği film yerli sinemanın en klasik mafya yapımlardan biri olarak göze çarpıyor.

    Ejder Kapanı

    Bir diğer 2010 yılı filmi Ejder Kapanı'nda da sert imajıyla öne çıkan Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Nejat İşler ve Ozan Güven'i de mafyanın karanlık dünyasında görme şansına erişiyoruz. Filmin yönetmen koltuğunda ise filmde de rol alan usta oyuncu Uğur Yücel oturuyor.

    Kabadayı

    Şener Şen'in yine üstün bir performans sergilediği duygu yüklü dram filmi Kabadayı, mafyanın içindeki düşmanlıklara ve art niyetlere olduğu kadar aile bağına da odaklanıyor. Kenan İmirzalıoğluAslı Tandoğan ve smail Hacıoğlu'nu da kadrosuna barındıran 2007 yapımı filmin yönetmen koltuğunda ise Ömer Vargı oturuyor.

    Kurtlar Vadisi: Irak

    Polat Alemdar ile televizyon ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden biri olan Kurtlar Vadisi'nin ilk beyazperde denemesi Kurtlar Vadisi: Irak dizinin hayranları için büyük heyecan kaynağı olmuştu. 2005 yapımı filmin yönetmeni Serdar Akar, başrolü tabii ki Necati Şaşmaz'dı.

    Panzehir

    Alper Çağlar'ın yönetmenliğini üstlendiği Panzehir filmi de mafyanın iç yüzünü işleyen kayda değer filmlerden biriydi. 2014 yapımı filmin başrollerini Emin BoztepeCüneyt Arkın ve Tolga Akdoğan üstleniyordu.

    Pazar: Bir Ticaret Masalı

    Yönetmenliğini Ben Hopkins'in üstlendiği Türkiye-İngiltere ortak yapımı Pazar: Bir Ticaret Masalı'nın başrollerini Tayanç AyaydınGenco Erkal ve Şenay Aydın üstleniyordu. 2009 yapımı film kapitalist öğretinin egemen olduğu dünya ticaretinin küçük bir halkasını tasvir ederken, yoksulluğun ve köşe dönücü zihniyetin bireyi değer erozyonuna uğratmasını, vicdanını yok etmesini işliyordu.

    Kanunsuzlar

    Barış Erçetin'in 2014 yılı imzalı filmi Kanunsuzlar komedi-aksiyon türünde bir mafya yapımı. Filmin başrollerini ise Orhan EşkinBülent ÇolakUmut Temizaş ve Fatih Koyunoğlu üstleniyor.

    Kara Köpekler Havlarken

    2009 yapımı Kara Köpekler Havlarken bağımsız ve bütçesiz bir sinema örneği. Başrollerini Cemal ToktaşErkan CanMurat Daltaban ve Mehmet Usta'nın paylaştığı yapımın yönetmen koltuğunda ise Mehmet Bahadır Er oturuyor.

    Hırsız Var

    Oğuzhan Tercan imzalı polisiye komedi Hırsız Var ilginç kadrosuyla olduğu kadar esprili diliyle dikkat çekiyor. 2005 yapımı filmin başrollerini Haluk BilginerMehmet Ali Erbil, Gamze ÖzçelikBirol Ünel ve Gülse Birsel üstleniyor.

    Hile Yolu

    Ersin Kana'nın yönetmen koltuğunda oturduğu yapım Hile YoluHrant Dink cinayetinin bulunamayan örgütünü anlatıyor. Filmin başrollerini Ozan BilenSerkan YakanHalil İbrahim Aras ve Özgül Koçar üstleniyor.

    Stajyer Mafya

    2014 yılında vizyona giren komedi türü Stajyer Mafya filminin yönetmenliğini Eray Koçak üstleniyor. Başrollerini Hakan TürkşenNaz ElmasEbru Güzel ve Lemi Filozof'un üstlendiği film mafyayı esprili bir dille ele alıyor.

    Eşrefpaşalılar

    Hüdaverdi Yavuz imzalı Eşrefpaşalılar filmi İzmir Eşrefpaşa'dan gelip İstanbul'a yerleşmiş iki arkadaşı konu alıyor. 2010 yapımı filmin başrollerini Sinan AlbayrakSavaş BayındırŞermin Hürmeriç üstleniyor.

    Ağır Abi

    Oğuzhan Uğur imzalı Ağır Abi müdavimi oldukları mafya dizilerine özenip, “ağır abi” olmayı kafaya koyan iki delikanlıyı konu ediniyor. Komedi türü filmin oyuncu kadrosunda Halil TaşdemirSenem BaşakSerhat Turan bulunuyor.

    Çilek

    Başrollerini Azra AkınSelen ÖztürkBülent Şakrak ve Kadir Özdal'ın paylaştığı Çilek filmi yaşadığı kasabanın en güzel kızı ile ona deli gibi aşık olan bir adamın dokunaklı ve eğlenceli hikayesini anlatıyor. 2014 yapımı filmin yönetmen koltuğunda ise Günhan Emrah Sönmez oturuyor.

    İntikam Benim

    1983 yapımı İntikam Benim yeşilçamın efsanevi ismi Cüneyt Arkın'ı mafyanın karanlık dünyasına sokuyor. Kardeşinin ölümüyle çöken eski polis Kartal'ın intikamını izlediğimiz filmin yönetmenliğini Çetin İnanç üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top