Hesabım
    Kötü Kedi Şerafettin'in 10 Yıllık Yapım Hikayesi!

    Ağzı bozuk ev kedisi Şero'dan yepyeni haller, görüntüler!

    Bülent Üstün’ün efsanevi çizgi roman karakteri Kötü Kedi Şerafettin seyircileriyle buluşmak için geri sayıma geçmişken biz de sizler için filmin yapım geçmişine bir göz atalım dedik. 

    Türkiye'nin en ağzı bozuk kedisi Şero çizgi karakterden beyazperde geçişini nasıl mı yaptı? Gelin birlikte görelim.

    Bu yapım hikayesine özel videoyu galerimizin sonunda izleyebilirsiniz!

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Bülent Üstün’ün edepsiz kedisi Kötü Kedi Şerafettin'in beyazperdeye uzanan yolculuğu 2006 yılında, öykü ve karakter haklarının alınmasıyla başladı. Tüm zamanların en arıza kedisinin yaratıcısı Üstün, 2011-2012 yılları arasında yönetmenler Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal’la birlikte filmin senaryosunun ilk halini ortaya çıkardı.

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Storyboard aşamasında 5 çizer 70.000’in üzerinde kare çizdi. Kurgu bu çizimlerle başladı. Aynı anda, karakterlerin 3 boyutlu dünyaya uyarlanma süreçleri başladı. Karakterlerin duyguları yansıtacak kabiliyette olmasına bilhassa önem verildiğinden, özel kas ve iskelet sistemleri hazırlandı.

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Duygu Başara’nın cast direktörlüğünde bir araya gelen yıldız oyuncu kadrosuyla, uzun süren okuma provalarının ardından 5 aya yayılan dublaj maratonu başladı. Kötü Kedi Şerafettin Berlin Film Festivali bünyesindeki markette uluslararası ilgiyi üstüne çekti ve dünyanın en büyük animasyon festivallerinden biri olan Annecy'de ‘Yapımı Devam Eden Filmler’ kategorisindeki yarışmaya, Rio ve Buz Devri filmlerine de imza atmış olan Blue Sky Stüdyoları’nın son çalışması Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi gibi yapımlarla birlikte seçildi.

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Star WarsYenilmezler ve Galaksinin Koruyucuları gibi Hollywood'un gözde filmlerinde baş animatör olarak çalışmış olan Arslan Elver'in danışmanlığında 40 animatör animasyon kalitesi üzerinde çalıştı. 70’in üzerinde sanatçı 20 ayda  sıfırdan Cihangir’i, arabaları, evleri, kedileri, köpekleri bilgisayarda modelledi, boyadı, ışıklandırdı.

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Kötü Kedi Şerafettin 5 Şubat’ta Türkiye'de ve yine Şubat ayı içinde Almanya, Avusturya ve İsviçre başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde vizyona girmeye hazırlanıyor.

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    Filmin fragmanı ve tanıtım videoları sosyal medyada toplamda yirmi beş milyona yakın kişiye ulaşarak büyük ilgi gördü...

    Kötü Kedi Şero'dan Dipnotlar!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top