Hesabım
    Box Office'te Yüzü Gülmeyen 7 Oscarlı Film!

    Oscar'ı fethedip box office listelerinde boynu bükülen yapımlar bu galerimizde!

    Kimi filmler daha vizyona girer girmez Oscar ödüllerinin ağır toplarından olacaklarını gösterir. Avatar, 12 Yıllık Esaret ve Yüzüklerin Efendisi gibi yapımlar gerek box office rakamlarıyla, gerekse de seyircilerde bıraktığı derin etkiyle Oscar ödülünü daha tören başlamadan garantilemiş olur. 

    Ancak bir de madalyonun öbür yüzü var! Box office listelerinde geride kalan, ismi söylendiğinde insanların yüzünde boş bir ifade uyandıran yapımlar da kimi zaman Oscar töreninin sürprizleri arasında yer alabiliyor. Bu yılın Oscar töreni için geri sayım devam ederken biz de sizler için Hollywood'tan temel alarak Oscar'ın ters köşe yapan filmlerini derledik!

    Artist

    2011 yapımı siyah beyaz film Artist 15 milyon dolarlık bütçesine rağmen açılış gününde 204,8 bin dolarlık bir gişe elde etmişti. Ancak sessiz film Oscar töreninde En İyi Film başta olmak üzere 5 dalda ödüle layık görüldü.

    Hugo

    Yetim Hugo'nun masalsı hikayesi herkesin bildiği bir yapım değil. Ancak En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Ses Miksajı, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Görsel Efekt ve En İyi Sanat Yönetimi dalında Oscar'ı kucaklayan film box office'te görünenden çok daha fazlası olduğunu kanıtladı.

    The Last Emperor

    Çin'in son imparatorunun hayatını anlatan Son İmparator 23 milyon dolarlık bütçesine rağmen açılışta yalnızca 21,1 bin dolar gişe elde eden etmiş ama Oscar töreninde 9 dalda ödüle layık görülmüştü...

    Ölümcül Tuzak

    Irak savaşının ortasındaki bomba imha timini temel alan Ölümcül Tuzak filmi 15 milyon dolarlık bütçesine rağmen gişedeki açılışını 145,3 bin dolarla yapmıştı. Ancak ABD box office listesindeki başarısızlığı Oscar töreninden 6 ödülle dönmesini engellemedi.

    Yurttaş Kane

    Orson Welles'in başyapıtı Yurttaş Kane günümüzde gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olarak görülse de, vizyona girdiği tarihte pek ilgi çekememişti. En İyi Senaryo dalında Oscar ödülüne layık görülen film için kürsüye gelen Welles ise seyirciler tarafından yuhalanmıştı.

    Ağlatan Oyun

    Gösterime girdiği yıl 6 dalda Oscar'a aday gösterilen ve En iyi Özgün Senaryo ödülünü kazanan Ağlatan Oyun, Britanya ordusunda görevli olan Jody'nin IRA ajanları tarafından kaçırılmasını ve bir ajanla kurduğu bağı konu alıyordu. Ancak 2,3 milyon sterlin bütçeli yapım box office'te bir hit olmaktan oldukça uzaktı.

    Oz Büyücüsü

    1939 yapımı Oz Büyücüsü filmi günümüzde kült bir yapım olarak sayılıyor olsa da box office listelerinde ortalama bir performans göstermişti. Film En İyi Beste ve En İyi Şarkı dallarında Oscar ödülüne layık görüldükten sonra seyircilerin ilgisini çekmeyi başarmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top