Hesabım
    Çarşamba Akşamı İçin Alternatif Sinema Tercihleri!

    Bu akşam İstanbul’da sinema salonları dışına taşan etkinlikleri sizler için derledik!

    vilingstore.net

    Çarşamba sineması bu hafta da geldi çattı!

    Bu hafta Pera Müzesi'nde "Gökyüzü Işıldıyor: Çehov’a Övgü" programı kapsamında Av Kazası filmi yer alırken, Avam Kahvesi'nde Replaying Home ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde ise "Hangi Taraftasınız?" programı kapsamında Dünyayı Sarsan On Gün filmi gösterilecek. Şimdiden iyi seyirler diliyoruz!

    Av Kazası

    Pera Film ve Seagull Films işbirliği ile Çehov’un tanınmış yapıtlarının film uyarlamalarından oluşan "Gökyüzü Işıldıyor: Çehov’a Övgü" programına devam ediyor. Çehov'un Av Partisi adlı romanından esinlenerek çekilen filmin konusu kısaca; güzel ama fakir bir genç kadın olan Olga, yaşlı prens Urbenin ile evlenmeye zorlanır. Olga, Urbenin'in zenginliğinden ve ona karşı olan tutkulu ilgisinden keyif alıyordur fakat zamanla kalbi Urbenin'in genç arkadaşı dedektif Sergey Kamishev tarafından çalınır. Olga ne kadar Sergey'e kalbini açsa da, Urbenin'in zenginliğinden vazgeçemeyecektir. Bu gelgitler çifti kötü bir sona götürür. Yönetmenliğini Emil Loteanu'nun üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Galina Belyaeva, Oleg Yankovskiy, Kirill Lavrov yer alıyor. Film saat 19:00'da gösterilecek.

    Replaying Home

    Kadıköy'de Avam Kahvesi özel gösterimlerine bu hafta Replaying Home ile devam ediyor. 80’li yıllarda çeşitli yöntemlerle Almanya’dan Türkiye’ye sokulan video oynatıcılar ve video kasetler Türkiye’de ev videosu kültürünü oluşturmuştu. Evlerde kurulan TV köşeleri aile fertlerinin, dostların ve komşuların neşelendirdiği "video akşamları" ayrı bir önem kazanmıştı. Replaying Home bu dönemde ortaya çıkan ve video kaset teknolojisinin tasfiyesiyle unutulmaya terk edilen filmleri merkezine alarak mayhoş bir gezinti vaat ediyor. Filmin gösterim saati 19.30.

    Dünyayı Sarsan On Gün

    NHKM Sinema Topluluğu, Şubat ve Mart ayları boyunca devam edecek olan "Hangi Taraftasınız?" programı kapsamında bu hafta Dünyayı Sarsan On Gün filmini gösterecek. 1917 Ekim Devrimi sırasında Rusya’da bulunan amerikalı gazeteci John Reed’in anılarını kalme aldığı kitaptan uyarlanan Dünyayı Sarsan On Gün filmi 20. yüzyılın karakterini anlamak, bir gazetecinin bu çağa damga vuran olayı kavrayışını tartışmak için önemli bir deneyim sunuyor. Film saat 20.30'da gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top