Hesabım
    Kung Fu Panda 3'ten Çıkarılacak 5 Ders!

    Kung Fu Panda 3 filmi bu Cuma vizyona giriyor!

    Sevimli Kung Fu ustası pandamız Po geri dönüyor! Sevilen serinin 3. halkası bu Cuma günü seyircileriyle buluşurken, biz de serinin olağanüstü başarısını masaya yatıralım dedik.

    Bakalım kung fu sanatıyla bezenmiş ve fabl temelinde zenginleştirilmiş eğlenceli serinin başarı sırrı neymiş?

    Kadroyu Değiştirmeyin!

    Kung Fu Panda serisinin başından beri seslendirme kadrosunda değişiklik olmadı. Bu da karakterlerle bağ kuran seyircilerin duydukları seslerin farklı olması durumunda olacağı gibi karaktere uzak kalmasını engelledi. Panda Po ilk filmdeki gibi orijinal seslendirmesinde Jack Black sesiyle tekrar beyazperdelerde olacak. Zira sesleri değiştirmek animasyonda karaktere en önemli özelliğini katan parametreyi değiştirmek demek olacaktır.

    Fragman Sayısını Sınırlı Tutun!

    Günümüzde beklenti yaratan filmlerin tıpkı Batman v Superman: Adaletin Şafağı'ndaki gibi vizyon tarihinden önce sayısız fragman ve teaser bombardımanı oluyor. Oysa ki Kung Fu Panda 3'ten yalnızca 3 fragman sinemaseverlere sunuldu. Bu sayede hem filmin en komik yerleri haricinde görüntü fazlalığı yaşanmadı, hem de beklenti diri tutuldu.

    Vizyon Tarihi Önemli!

    Kung Fu Panda 3 filmi başlı başına iyi bir film olsa da vizyon takvimi denen bir etken var. Eğer aynı ay içerisinde beklenen filmlerib sayısı fazlaysa seyirci oranı da daha çok bölünecek demektir. Mart ayının gerek kapalı havalarından, gerekse sinemanın en iyi vakit geçirme olanaklarından biri olması sebebiyle sinemaların minik ve yetişkin seyircilerle dolacağı şüphesiz.

    Kadro Ön Plandaysa Ancak Altından Kalkabilecek İsimleri Ekleyin!

    Animasyon serileri A sınıfı oyuncularla dolu bir seslendirme kadrosuna sahipse yan veya yeni karakterlerin işi zor demektir. Çünkü başarılı seslendirme kadrosunun içindeki bir çürük elma hem göze batacak, hem de filmin ahengini bozacaktır. Bu yüzden yeni karakterleri seslendirmesi için de en az ana kadrodaki kadar başarılı isimler bulmak gerek. Tıpkı Po'nun babasını orijinal kadroda seslendiren Bryan Cranston ve Mei Mei'yi seslendiren Kate Hudson gibi.

    Farklı Bir Deneyim Sunun!

    Animasyon serilerinin başarılı olanlarına baktığımız zaman her filmde farklı bir şeyler eklendiğini görürüz. Her filmin konusu aynı olduğunda seri tekrara düşmüş demektir. Kung Fu Panda 3'ü ele alırsak serinin diğer filmlerine göre daha derinlikli ve duygusal olduğunu söyleyebiliriz. Po'nun babasıyla buluşmasını ve dışarıdaki yaşamına dair hislerini öğrendikçe siz de filmin farklılığını anlayabilirsiniz. Başarılı bir animasyon serisi güldürünün yanında duygulara da hitap etmelidir, tıpkı Çılgın Hırsız ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serilerinde olduğu gibi!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top