Hesabım
    Korku Filmlerinin En Ürkütücü 10 Çocuk Karakteri!

    Netflix'e eklenen "Run Rabbit Run"dan yola çıkarak korku sinemasının en ürkütücü çocuklarını ele alıyoruz...

    Netflix

    Ne kadar sevimli olsalar da çocukların bazen tuhaf hikayeler anlattıklarını ve biraz ürktücü olduklarını biliyoruz. Sinema dünyası şimdiye kadar çocukların bu ürkütücü tarafını ele alarak birçok yapım sundu.

    Bu yapımlara bir yenisi de geçtiğimiz günlerde eklendi. Başrolünü "Succession" yıldızı Sarah Snook'un üstlendiği "Run Rabbit Run" Netflix'te izleyicilerle buluştu. Daina Reid tarafından yönetilen filmde Snook'un canlandırdığı kadın doğum uzmanı Sarah, bekar bir annedir.

    Sevgili kızı Mia'nın (Lily LaTorre) yedinci doğum gününde, Sarah'nın dikkatle kontrol altında tuttuğu dünyası değişmeye başlar. Mia, tüm korku - gerilim çocukları gibi tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Bu sırada kapılarında beliren gizemli tavşan işleri daha da karmaşıklaştıracaktır...

    Run Rabbit Run
    Run Rabbit Run
    Vizyon tarihi 28 Haziran 2023 | 1s 40dk
    Yönetmen Daina Reid
    beraberinde Sarah Snook, Greta Scacchi, Damon Herriman
    Üyeler
    2,2

    Biz de "Run Rabbit Run"dan aldığımız ilhamla, korku sinemasının tüyler ürperten çocuklarını hatırlayalım istedik ve en korkutucu on çocuk karakterini bir araya getirdik! Bakalım bu çocuklar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    Grady Kız Kardeşler (Cinnet)

    .

    Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan "Cinnet" filmindeki Grady kız kardeşler 35 yıldır korkutmaya devam ediyor.

    Samara (Halka)

    .

    Rivayete göre bir kaset, seyreden insanların yedi gün sonra ölümüne neden olmaktadır. Dört genç, sırf bu kasetleri izledikleri için şüpheli bir biçimde ölmüşlerdir... Siyah uzun saçlarıyla "Halka"nın Samara Morgan’ını oynayan Daveigh Chase uzun süre rüyalarımıza girmeyi başarmıştı.

    Damien Thorn (The Omen)

    .

    "The Omen"daki Damien doğduğu andan itibaren sayısız felakete sebep oldu. Kıyameti getirecek olan küçük çocuğun taşıdığı sır, tüm bu felaketlerin nedenini ürpertici bir şekilde açıklıyor.

    Gage Creed (Hayvan Mezarlığı)

    .

    "Bazen ölüm daha iyidir..." sözünü bize farklı bir açıdan gösteren "Hayvan Mezarlığı"ndaki Gage Creed, ürkütücü çocuk karakterler arasında üst sıralarda yer alır.

    Ester (Evdeki Düşman)

    .

    Şok edici bir senaryoya sahip olan "Evdeki Düşman" sinema tarihinin en korkunç "çocuk" karakterlerinden Esther'in muamma dolu hikayesini anlatıyor...

    Kyra Collins (Altıncı His)

    .

    Korku gerilim türünün en kült örneklerinden biri olan "Altıncı His" filmindeki Kyra Collins'in sırları fırtınalar kopartacak türden...

    Regan (Şeytan)

    .

     William Friedkin'in yönettiği 1973 tarihli "Şeytan" filminde tüm dehşet 12 yaşındaki Regan'ın "içine şeytan girmesiyle" başlar. Filmin çekimleri de oldukça dehşetli geçmiş; iki kere set yanmış, ışıkçı ve görüntü asistanı ölmüş, üç tane figüran kalp krizi geçirmiş, Regan'ı canlandıran Linda Blair yataktan düşerek kolunu kırmış ve kostümler çalınmıştır.

    Henry (İyi Evlat)

    .

    Evde Tek Başına filmlerinden tanıdığımız belalı çocuk Macaulay Culkin bu filmde de "iyi bir evlat" olan Henry'e hayat veriyor. İlk başlarda yeni tanışma fırsatı bulduğu kuzeniyle çok eğlenen Mark (Elijah Wood), bir süre sonra çocuğun yaptığı şeytanlıkları ve ileride yapacaklarını keşfeder. Etrafındaki yetişkinleri Henry’nin yaptıklarına inandıramayan Mark, Henry’i tek başına durdurmaya kararlıdır. Fakat Henry’nin tüm suçu kendisi üzerine atmayı planladığı tuzaklara düşecektir.

    Village of the Damned

    .

    1960'ta Wolf Rilla ve 1995'te John Carpenter tarafından çekilen "Village of the Damned" John Wyndham’ın The Midwich Cuckoos romanından uyarlanan bir bilim kurgu - korku hikayesidir. Filmde küçük bir kasabanın kadınları, insan gibi görünen ama şeytani güçleri olan çocuklar doğurur, yani bu iki uyarlamadan hangisini izlerseniz izleyin fazlasıyla ürkütücü çocuğa maruz kalacaksınız!

    Chucky (Çocuk Oyunu)

    .

    Bir zamanlar hepimizin evdeki oyuncak bebeklere korku içinde bakmamızı sağlayan Chucky de bu listede olmazsa olmaz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top