Hesabım
    Devamı Çekilmesi Gereken 10 Film!

    Film sektöründe devam filmlerinin zirvede olduğu bir dönemde devamı çekilse güzel olacak 10 film!

    www.inverse.com

    Hollywood devam filmlerinin zirvede olduğu bir dönemi yaşıyor. Bazıları devam filmleri gerçekten çok başarılı olmasına rağmen bazıları hayal kırıklığı yarattı. 90'lı yıllar sinema sektörü için çok ilginç bir dönem olarak tarihe geçti. Yüksek başarılar yakalayan filmlerin yanı sıra yeterince ilgi çekemediği için yıllar sonra kült film olarak anılan birçok yapım var. Bu galerimizde biz de sizler için devamı çekilse çok başarılı olabileceğini düşündüğümüz filmleri bir araya getirdik.

    Keyifli seyirler!

    Şapşal Kahramanlar

    Kinka Usher tarafından yönetmenliği üstlenen filmin başrollerinde Ben StillerWilliam H. MacyHank Azaria gibi isimler yer alıyor. Dark Horse adlı çizgi romandan uyarlanan film yedi süper kahramanın süper güçlerini nasıl kullandıklarını anlatıyor. Büyük metropol Champion Şehir’de tutuklu bulunan gerçek kahraman Kaptan Amazing kaçırılır. Bay Furious, The Blue Raja ve The Shoveler kendi güçlerini bir araya toplayarak diğer süper kahramanlar The Spleen, The Bowler, Invisible Boy ve The Sphinx’in yardımıyla Kazanova Frankenstein’ı alt etmek için çalışmaya başlarlar.

    Muppet Treasure Island

    Muppets'ların beşinci sinema filmi olan Muppet Treasure Island1996 yılı yapımı olan film Jim Henson'ın oğlu Brian Henson tarafından yönetildi. Robert Louis Stevenson'un Define Adası adlı kitabından uyarlanan filmin bir kısmı çeşitli Muppets karakterleri tarafından canlandırıldı. Filmin konusu kısaca; Kaptan Billy Bones, ölmeden önce genç hancı Jim Hawkins ile yancıları Gonzo ve Rizzo’ya bir hazine haritası emanet eder. Aynı gece han esrarengiz kişilerce yakıldığında üçlü soluğu Hispaniola isimli gemide alırlar. Kurbağa Kermit tarafından yönetilen gemide tek bacaklı esrarengiz aşçı Long John Silver’ın gözetimi altında hazine peşine düşerler.

    Seçimler

    Sosyal çekişmeleri öznel bir hikayede anlatarak toplumsal sorunları gözler önüne seren başarılı bir kara mizah komedisi olan Seçimler filminin konusu kısaca; Okulun en başarılı öğretmeni Jim McAllister, her sene en iyi öğretmen ödülünü alan ve her öğrenci tarafından sevilen bir öğretmendir. Tracy Flick ise okulun güzel, popüler ve hırslı öğrencisidir. Son hedefi ise öğrenci başkanı olmaktır. Bunun için de herhangi bir rakibi olmamasına rağmen son sürat daha fazla başarı kazanmak için seçim çalışmalarına başlar. Ancak Jim McAllister, Tracy'nin başarı saplantısı sebebiyle ona başka seçenekler olduğunu da göstermek amacı ile karşısına bir rakip çıkartır. Okulun popüler olmasa bile kişiliği ile takdir toplayan öğrencilerinden birini seçimlere aday gösteren Jim, bu sayede ortaya çıkan çekişmenin sonuçlarının hiç de düşündüğü gibi olmayacağını anladığında ise artık çok geçtir. Başrollerinde  Matthew BroderickReese Witherspoon ve Chris Klein'in gibi ünlü oyuncuların yer aldığı Seçimler'in yönetmen koltuğunda Schmidt HakkındaSideways ve Senden Bana Kalan filmlerinden tanıdığımız Alexander Payne yer alıyor.

    Big Night

    Yemek üzerine yapılmış güzel filmlerden bir tanesi olan Big Night'ın yönetmen koltuğunda Campbell Scott Michael ve Stanley Tucci'nin yer alırken başrollerini Marc AnthonyTony Shalhoub ve Stanley Tucci gibi isimler üstlendi. Filmin konusu kısaca; İtalya'da yaşayan Primo ve Secondo mutfak konusunda yetenekli olan iki kardeştir. Primo'nun şeflik becerileri ve yemek dehası ile Secondo'nun finansal hamleleri onları Amerika'ya taşınmaya iter. Amerika'da şık bir İtalyan restoranı açıp yeni bir hayata başlamanın planlarını kurarlar. Nihayetinde istedikleri yeri açarlar ve ismini ''Paradise'' koydukları mekanlarında Primo müşterilerinin alışık olmadığı tarzda yenilikçi yemeklerini yapmaya başlar. Ancak hem Secondo'nun bir işletmeci olarak verdiği çabalara hem de Primo'nun olağanüstü yemeklerine rağmen işler yolunda gitmez ve bu duruma bir çare bulmaları gerekir.

    Tuhaf Günler

    Geçen milenyumun son günlerine denk düşen film, Lenny Nero’nun hikayesini konu alıyor. Kendisi şimdilerde kayıt altına alınmış hatıralar ve duygular ile ilgili veriler konusu ile ilgilenmekte olan eski bir polistir. Bir gün bir fahişeyi öldüren katilin hatıralarının kayıtlı olduğu bir disk geçer eline. Lenny bunu incelerken oldukça derinlere dalar. Cinayet ve tecavüzlerden oluşan bir şantaj ağına kapılır.  Başrollerinde Ralph FiennesAngela Bassett ve Juliette Lewis gibi isimlerin yer aldığı Tuhaf Günler yönetmen koltuğunu Kathryn Bigelow üstlendi.

    Küçük Askerler

    Gremlinler ve The Howling filmleriyle tanıdığımız Joe Dante'nin yönettiği Küçük Askerler özellikle çocuk seyircinin epey ilgisini çekti. Başrollerinde Rance HowardKirsten Dunst ve Gregory Smith yer aldığı filmin konusu kısaca; GloboTech adlı bir şirket Heartland isimli oyuncak şirketini satın alır ve burada çalışan iki tasarımcıdan 'canlı' oyuncaklar tasarlamasını ister. Tasarımcılar bu projeyi asker oyuncaklar üzerinde gerçekleştirir. Babası bir oyuncak dükkanının sahibi olan Alan Abernathy isimli çocuk bir gün babasının dükkanındaki asker oyuncaklarla oynamaya başlar. Birbirlerinin rakibi olan iki ordu askerlerini karşı karşıya getiren çocuk, oyuncakların birdenbire canlanmasıyla birlikte gerçek bir savaşın ortasında kalır. 

    Korku ve komedi arasında kalmış absürd bir film olma özelliği taşıyan Ravenous'un başrollerinde  Guy PearceRobert Carlyle ve Jeremy Davies yer alıyor. 1847’deki Amerika-Meksika savaşında bir asker üstün cesaret göstermesi sonucunda Yüzbaşı rütbesi kazanır. Ancak kısa süre içinde kahramanlık hikayelerinin yalan olduğu anlaşılınca Sierra Nevada’larında uzak bir karakola sürülür. Bu ıssız karakoldaki herkes kendi payına kafayı yemek üzeredir. Eski bölük liderleri Ives’ın insan yiyen bir vahşi olduğundan, tüm bölüklerini yediğinden bahseden Colquhoun ile birlikte Yüzbaşı John Boyd olayın gerçekleştiği mağaraya bir kurtarma operasyonu gerçekleştirmek zorundadır.

    Pump Up The Volume

    Bu film tam olarak bir 90'lar filmi. Kimi filmlerin dönem ve zaman kısıtlaması yoktur ancak Pump up the Volume tam olarak internet çağı öncesine ait bir film. Ancak herkesin fikrini duyurabildiği ve yayınlayabildiği bir çağda filmin baş karakteri Mark Hunter nasıl bir yere sahip olabilir? Hepimizin bir şekilde bağlantılı olduğu çağımızda dışlanmış ve anti sosyal olmak artık çok zor. Bu fikir devam filmi için bir başlangıç olabilir. Eski anti-sosyal Mark'ı yeniden radyo kariyerine internet üzerinden yeniden başlarken ya da kendisi gibi gergin bir radyo sunucusunun yapımcısı olarak düşünebiliriz. Böylece daha önceleri asi genç olan Mark'ın zamanla uğradığı dönüşüme de şahit olabiliriz. Özellikle de kendisinden çok daha asi bir jenerasyonla karşı karşıya kaldığında ve işi onların yayınını denetlemek olduğunda nasıl bir film ortaya çıkacağını merak ediyoruz.

    Sıfır

    Lawrence Kasdan'ın oğlu Jake Kasdan'ın yazıp yönettiği 1998 yapımı Sıfır filminin güçlü bir oyuncu kadrosunda Bill PullmanBen Stiller ve Ryan O'Neal yer alıyor. Dünyanın en özel dedektifi Daryl Zero'nun dış dünya ile tek bağlantısı yardımcısı Steve Arlo'dur. Karışık ve bir o kadar gizemli davaları açığa kavuşturmaya çalışan Daryl Zero'nun hikayesi Sherlock Holmes severlere önerilir.

    Toy Soldiers

    Toy Soldiers oldukça komik bir film. 90'ların havasını yansıtan ve devamı çekilmeye müsait bir yapım. Orijinal kadro geri dönemeyecek kadar yaşlı olsa da teröristlerin ele geçirdiği okuldaki öğrencilerin ebeveynleri ya da öğretmenleri olabilirler. Böylece Sean Astin gibi isimleri geri getirebilir ve okullarını istila eden teröristlerle savaşan yeni nesil bir öğrenci kadrosu da yaratabilirsiniz. İlk filmin pek ciddi olmadığını düşünürsek devam halkasından da aynı çizgiyi bekleyebiliriz.  

    Eğlenceli olan şey Evde Tek Başına temasını alıp kahramanları çoğaltarak okulunu koruyan bir öğrenci mücadelesini yaratmak. Devam halkası için kadroyu genişletmekte fayda var zira ilk filmin orijinal kadrosu büyük sempati yaratmamıştı. Bir grup genç oyuncuyu alıp öğrenciler yapın, eski kadrodan birkaç ismi ebeveyn yapın ve bir okulu teröristlere karşı savunan bir ordunuz olsun. Ancak günümüzde terörizmin hassas bir konu olduğunu düşünürsek devam halkasına dikkatli yaklaşılmalı ve çok da hafife alınmamalı.

    Yönetmenliğini Daniel Petrie Jr.ın üstlendiği fimin oyuncu kadrosunda Sean AstinWil Wheaton ve Keith Coogan yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top