Hesabım
    Alamet-i Kıyamet Ekibiyle Keyifli Röportaj!

    Alamet-i Kıyamet bu Cuma vizyonda!

    Doğa Can Anafarta'nın yönetmenliğini üstlendiği Alamet-i Kıyamet Tarikat filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu Büşra Çubukçuoğlu'yla yerli korku yapımının vizyonuna yakın keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

    Alamet-i Kıyamet bu Cuma vizyonda!

    #1

    Filmin yapım aşamasından bize biraz bahseder misiniz?

    Doğa Can Anafarta: Film 2015 yılının başlarında proje olarak geliştirilmeye başlandı.  Çıkış noktamızda yaşanan kadın cinayetleri ve haberlerde her gün izlediğimiz kıyamet alametleri vardı.  Yazın çektik, daha sonra post süreci başladı.

    #2

    Alamet-i Kıyamet'i diğer korku filmlerinden farklı kılan nedir?

    Doğa Can Anafarta: Bir çok konu var...  Öncelikle şehrin göbeğinde geçiyor ve 1999 yılında yaşanan kıyamet alametlerine (güneş tutulması, depremler, satanist cinayetleri) farklı bir bakış açısı sunuyor. İlluminati tarikatı da filmin içinde rol oynuyor.

    #3

    Kast seçimi nasıl oldu?

    Doğa Can Anafarta: Kastı yapımcılarımız Kanat Doğramacı ve Oğuzhan Başoğlu ile beraber yaptık. Başrolümüz Büşra ilk denemeye geldiğinde bizim istediğimiz karaktere çok yakın bir performans verdi. İkinci görüşmede kendisinin karakter olarak sette bizi zorlamayacağına emin olduk ve haklı çıktık. Yaklaşık elli aday arasından seçtik.

    #4

    Korku filmi çekmenin zorlukları nelerdir? Doğa Can Anafarta: İnsanların ön yargısını kırmak ve gece çekimleri özellikle en önemli zorluklar arasında yer alıyor. 

    #5

    Yerli sinemada korku türü adeta baş tacı. Sizce bunun sebebi ne?

    Doğa Can Anafarta: Korkacak çok şey var ülkemizde. Köyde, kasabada hikayelerimiz var, dini korkularımız var, şehirde sapıklar var, bombalar var. Korkunun içindeyiz zaten. Fakat korku filmlerinin asıl güzel yanı bence sinemaya getirdiği seyirciye duyguları fazlaca yaşatması. İnsanlar korkmak için gelip aynı duyguları paylaşarak birbiriyle yakınlaşıyor

    #6

    Kültürümüzde yerli korku sineması ne gibi örneklerden beslenebilir? Mitolojik altyapımız bu açıdan elverişli mi?

    Doğa Can Anafarta: Mitolojik altyapımız yeterliden fazla fazla.. Biz bu filmde dini öğeler dışında mitolojik öğeler de kullandık.

    #7

    Senaryodan çekime kadar filmin geçirdiği değişimler neler oldu?

    Doğa Can Anafarta: Çok değişiklik olmadı ilk yazdığımız senaryoya bir iki revize ile perdeye aktardık. Yapım, ekip ve oyuncular çok iyi ve becerikli insanlar, o yüzden çok rahat çalıştık.

    #8

    Yeni bir projeniz var mı? Varsa yine korku türünde mi devam edecek yoksa farklı bir türe geçecek misiniz?

    Doğa Can Anafarta: Yeni bir projemiz var. Korku değil, umarım güzel olacak, heyecanlıyız.

    #9

    Seyircilere filmden önce söylemek istediğiniz bir şey var mı?

    Doğa Can Anafarta: Seyirciye saygı duyarak çektiğimiz bir film. İyi, kötü onlar karar verir fakat çekim kalitesi olarak kaliteli bir iş yaptığımızı garanti edebilirim. Umarım beğenirler, şimdiden teşekkürler izleyenlere.

    #10

    Bir korku filminin başrolünde yer almak nasıl bir deneyim oldu?

    Büşra Çubukçuoğlu: Bir korku filminde rol almak her oyuncunun hayalinde olan bir şeydir. Hele bu ilk başrolünüzse insan gururlanıyor tabi. Her anlamda olumlu bir deneyimdi. İlk sinema filmim olduğu için şu an diğer türdeki filmlerle kıyaslama yapmam ne kadar doğru tartışılır. Fakat çok keyif aldığımı söyleyebilirim.

    #11

    İlham aldığınız oyuncular var mı?

    Büşra Çubukçuoğlu: Her oyuncunun performansının farklı olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı belirli bir idolüm yok. Elimden geldiğince yapılan işleri takip edip feyz alıyorum. Fakat eskilerden Gülşen Bubikoğlu'nu çok beğeniyorum. Ve yeşilçam filmlerine ayrı bir ilgim var.

    #12

    Film çekim süreci sizin için nasıl geçti?

    Büşra Çubukçuoğlu: Bu denli yoğun bir tempoda bu kadar çok eğleneceğimi tahmin edemezdim. Ekip ve set anlamında her anlamda çok şanslıyım. Sevgili yönetmenimiz Doğa Can Anafarta ve yapımcılarımıza ne kadar teşekkür etsem az.

    #13

    Projeye dahil olmanız nasıl oldu?

    Büşra Çubukçuoğlu: Teklif bana ilk geldiğinde korku filmi  olduğu için ilk önce biraz düşündüm. Çünkü çok korku filmi izleyebilen biri değilim. Ama ailemin ve çevremin desteği ile ikna olmam çok uzun sürmedi.

    #14

    Hangi yönetmenlerle çalışmak istersiniz?

    Büşra Çubukçuoğlu: Belirli isim vereceğim yönetmen yok. Şansım olursa her biriyle çalışmak isterim. Tabi ki Doğa Can Anafarta ile de tekrar tekrar çalışmayı isterim. 

    #15

    Sizin en sevdiğiniz korku filmi hangisi?

    Büşra Çubukçuoğlu: Benim en sevdiğim korku filmi 6. His.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top