Hesabım
    Hızlı Ve Öfkeli 15. Yılını Kutluyor!

    Fenomen seri hakkında bilmedikleriniz burada!

    Michelle RodriguezJordana BrewsterPaul Walker ve Vin Diesel... Bu dörtlüyü duyduğumuz an aklımıza Hızlı ve Öfkeli serisi geliyor. 2001 yılında start veren seri ilk filmiyle birlikte öyle bir hit oldu ki 8. filmi için 14 Nisan 2017 tarihini şimdiden not ettik bile!

    Bugün itibariyle 15. yılını kutlayan seri hakkında bilmediğiniz 15 bilgi burada!

    #1

    Hızlı ve Öfkeli 2001 yılında vizyona girdiğinde yaz sezonu için çerezlik bir film olarak planlanmıştı. Ancak yapım şirketinin beklentilerinin aksine film bir hit oldu.

    #2

    Filmin yönetmeni Rob Cohen 2015 yılında verdiği röportajda filmin bütün başrollerinin birbirleriyle ilişkileri olduğunu söyledi. "Vin (Diesel) kesinlikle Michelle'e (Rodriguez) ilgi duyuyordu" diyen yönetmen, "Paul (Walker) da kesinlikle Jordana'dan (Brewster) hoşlanıyordu" dedi.

    #3

    Dom'un sevgilisi Letty Ortiz aslında filmin önemli karakterlerinden biri değildi. Ancak rolü Michelle Rodriguez alınca yönetmen onun daha çok sahnesi olması için Letty ile Dom arasında romantik bir ilişki ekledi.

    #4

    Filmin başrol oyuncularından Jordana Brewster ve Michelle Rodriguez'in bu filme kadar ehliyetleri yoktu.

    #5

    Walker, Rodriguez, Diesel ve Brewster filmdeki sokak yarışı sahnelerine hazırlanmak için Las Vegas'ta yarış sürüşü kursuna gittiler. Formula 1 arabaları kullanan oyuncular arasında araba yarışını en çok seven kişi Walker oldu.

    #6

    "Race Wars" sahnesinin dövüş çekimleri sırasında Vin Diesel yanlışlıkla bir dublörün burnunu kırdı.

    #7

    Filmde Dom'un evi olarak kullanılan ev Los Angeles'ın Echo Park bölgesinde yer alan East Kensington Yolu'nda 724 numara. Dodger Stadyumu'ndan yalnızca birkaç blok ötede.

    #8

    Filmde evin beyaz olmasının bir sebebi var. Yönetmen Cohen, arabaların parlak renklerinin ortaya çıkması için evin sahiplerinden evi boyatmalarını istemiş.

    #9

    Film az daha 18  olarak sınıflandırılacaktı. Ancak birkaç sahnenin kesilmesinin ardından film 13 olarak kategorize edilebildi.

    #10

    Filmin kesilen sahneleri arasında Dom'un ekibindeki Vince'in kanlarla kaplı olduğu bir sahne ve Johnny Tran'in bir tamircinin ağzına benzin döktüğü sahneler vardı.

    #11

    Filmin temeli 1998 yılında Vibe Dergisi'nde çıkan bir habere dayanıyor. Haberin konusu tahmin edilebileceği gibi New York'lu sokak yarışçıları hakkında.

    #12

    Filmin ismi konusunda da bir çekişme meydaha geldi. 1955 yapımı "The Fast and the Furious"la isim konusunda karşı karşıya gelen yapım için Universal'ın eski filmin haklarını elinde bulunduran  Roger Corman ile anlaşma yapması gerekti.

    #13

    DVD ekstralarında yer alan bir bilgiye göre Ja Rule'un karavanından çıkan bir hayranı filmde boy göstermiş oldu. İsmi bilinmeyen kadın, Ja Rule'un karakteri Edwin'in yarıştan önce yakınlık gösterdiği bir karakteri canlandırdı.

    #14

    StagecoachKöstebekBatı Yakasının Hikayesi ve Kırılma Noktası, filmin esinlendiği yapımlar arasında yer alıyor.

    #15

    "Race Wars" sahnesi için toplamda 1,500 araba ve 1,000 ekstra araba kullanıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top