Hesabım
    Tarık Akan, Gözyaşlarıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Tarık Akan, dün İstanbul'da binlerce seveninin göz yaşları arasında toprağa verildi..

    Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Tarık Akan, 16 Eylül Cuma günü tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde kansere karşı olan savaşını kaybederek, yaşama veda etmişti. Tarık Akan için dün İstanbul'da oldukça geniş katılımlı törenler düzenlendi.

    İlk tören Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde saat 14:00'da başladı. Tören salonuna girmek isteyen yüzlerce, hatta binlerce kişi saatler öncesinden tiyatro salonunun önüne geldi; kapılar açıldığı anda dolmuş olan salonda tören boyunca da yoğun izdiham yaşandı. Sanatçı camiasından pek çok ismin katıldığı ve anma konuşmalarının yapıldığı törene 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Sanatçının ailesinin isteği üzerine Tarık Akan'ın cenazesini tören salonuna getirilmedi.

    Anma töreni yönetmen Nebil Özgentürk'ün hazırladığı bir mini belgeselle başladı; bol alkış alan gösterimin ardından sanatçının yakın dostu Rutkay Aziz, kızı Özlem Üregül, yakın dostu Zeki İrfanoğlu, şair Ataol Behramoğlu ve Taş Mektep'in müdürü Ali Akdoğan konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından piyanist Fazıl Say da piyanonun başına geçti ve Akan'ın kurucusu olduğu Taş Mektep öğrencilerinden oluşan koro Tarık Akan için duygu dolu parçalar seslendirdi Törenin finalinde ise tüm salon tek yürek, göz yaşları arasında "Yiğidim Aslanım" şarkısını söyledi. 

    Yaklaşık bir buçuk saat süren törenin ardından Harbiye'deki yoğun kalabalık artarak Akan'ın cenazesinin geleceği Teşvikiye Camii'ne geçti. Teşvikiye Camii'ndeki cenaze törenine Tarık Akan'ın ailesi, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Gürsel Tekin ile Mehmet Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar,  DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun yanı sıra sanat camiasından pek çok sima, rol arkadaşı ve dostu olan isimler katıldı. Beşiktaş’ın taraftar grubu 'Çarşı’ da Tarık Akan için besteledikleri taze bir marş ile sanatçıyı sonsuzluğa uğurladı. 

    İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tarık Akan'ın naaşı kortej eşliğinde doğup büyüdüğü Bakırköy'e, Zuhuratbaba Mezarlığı'na defnedilmek üzere yola çıktı. Cenazenin Bakırköy’e varışı ve girişi ise oldukça güçlükle oldu. Bakırköy’ün yakışıklı abisi olarak bilinen Tarık Akan’ı uğurlamak için binlerce kişi Bakırköy ilçesine ve Zuhuratbaba Mezarlığı'na akın etti. Cenaze arabası yoğunluktan mezarlığa giremezken, Akan’ın naaşı omuz üzerinde nakledildi. Bakırköy meydanında akşam boyunca Tarık Akan’ı anma etkinlikleri devam etti.  

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top