Hesabım
    Antalya Uluslararası Film Festivali'nden Görkemli Açılış!

    Ünlüler kırmızı halıda göz kamaştırdı!

    53. yaşını kutlayan Antalya Uluslararası Film Festivali'nin açılışı bir hayli görkemli oldu! 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel ve Festival Direktörü Elif Dağdeviren ev sahipliğinde düzenlenen açılış gecesi  Uluslararası Antalya Film Festivali'nin kırmızı halısında ünlüler şıklıkta birbirleriyle yarıştı!

    Antalya Expo 2016'da gerçekleşen görkemli açılış töreninde Onur Ödülleri bu yıl yönetmen Feyzi Tuna ile Yılmaz Gruda’ya verildi.  Altın Portakal Emek Ödüllleri ünlü seslendirme sanatçıları Altan Karındaş ile Toron Karacoğlu’na ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise sevilen sanatçı Emel Sayın’a takdim edildi. Amelie filmiyle kalplerde taht kuran Audrey Tautou da gecede Altın Portakal Onur Ödülü aldı.

    Açılış sunuculuğunu Haktan Uysal ve Nihan Günay üstlenirken, gecenin konuları arasında Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, George Hamilton, Esai Morales, John Savage, Cassandra Gava, Maria Garzia Cucinetta, Mehmet Aslantuğ, Yavuz Bingöl, Emel Sayın, Züleyha Ortak, Nesrin Cavadzade, Göksel, Deniz Çakır, Nursel Köse, Pelin Karahan, Mehmet Özgür, Özgür Çevik, Yüksel Aksu, Erdal Tosun, Mustafa Alabora, Menderes Samancılar, Yılmaz Gruda ve jüri üyeleri Beste Bereket, Harika Uygur, Martha Otte, Mehmet Özgür, Orhan Topçuoğlu, Sydney Levine, Semih Kaplanoğlu, Nursel Köse, Ruth Hauger, Wash Westmoreland, Andie MacDowel, Mirsad Purivatra, Najwa Najjar ile daha birçok ünlü isim yer aldı.

    Hayatını kaybeden oyuncuların anıldığı gecede, oyuncuların fotoğraflarının perdeye yansıdığı dakikalarda derin bir sessizlik yaşandı. Kısa süre önce hayatını kaybeden Tarık Akan için yapılan sokak röportajları ve Akan'ın çeşitli filmlerinden eski fotoğrafları gösterildi.

    Gecede Altın Portakal Emek Ödülü’ne seslendirme sanatçıları Altan Karındaş ve Tolon Karacaoğlu layık görüldü. Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün daha önce Kenan Işık'a verileceği açıklanmıştı. Ödülü oğlu Mehmet Işık aldı ve "Bu ödülün babama gitmesi çok anlamlı çünkü babamın hikayesi ve tiyatro kariyeri Yıldırım Önal’la başladı. Daha lise çağındayken Yıldırım Önal tiyatrosundaydı. Babaannem ise "adam" olmasını istiyordu. Yıldırım Önal ve eşi tiyatroda olması için çok çaba sarf etmiş ve babam bildiğiniz Kenan Işık olma yoluna o vesileyle girmiş. Çok teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

    Onur Ödülü’nü Özgür Çevik'in elinden alan Yılmaz Gruda, "Geçenlerde düşündüm 75 yılı devirdim, Tanrı’nın huzuruna elin boş gidiyorsun dedim. Dedim ve Antalya Film Festivali’nden telefon: ‘Sayın Gruda kesinlikle yukarıya eli boş gitmeyeceksiniz ’dediler ve sözlerini tuttular" dedi.

    Ünlü yıldız Audrey Tautou ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Menderes Türel'in elinden aldı. Audrey Tautou ödül konuşmasında "Çok heyecanlıyım. Kariyerimde çok değerli bir onur ödülü alıyorum. Bu inanılmaz hediye için teşekkür ediyorum. Arkamda gördüğünüz filmde bir Türk kızını oynamıştım. Yıllar önce İstanbul’a bir çekim için gelmiş ve aşık olmuştum. Şimdi de bu müthiş şehir Antalya’ya aşık oldum. Kariyerimde de kaderinin efendisi olan cesur kadınları seçiyorum." diye konuştu.

    Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü Emel Sayın'ın ne kadar heyecanlı olduğu yüzünden okunuyordu. Sayın,"‘Duygularımı nasıl anlatacağım bilmiyorum. Gerçekten heyecanlandım. Olağanüstü bir an. Benim işim müzik, şarkı söylerim ama onbeş de filmim var. Bu filmler ve seslendirdiğim 100’e yakın şarkının da halkımız tarafından bu kadar beğenilmiş ki bana bu ödül takdim edildi. Bu benim için onur verici. Bana büyük destek veren halkımıza minnettarım. Ayrıca ben çalıştığım değerli ekip arkadaşlarıma, çok değerli yönetmenlerimize, rol arkadaşlarımızın hepsine sevgilerimi yolluyorum. Bu ödül farklı bir kulvarda geldi. Çok değerli. Çok farklı. Sağ olun" dedi.

    Açılış gecesi Yavuz Bingöl'ün başarılı performansıyla, alkışlarla sona erdi. Yavuz Bingöl duygularını "Dünyanın en köklü festivallerinden Antalya Film Festivali. Yabancı artistlerden biri "Çok festival gezdim ama hiç bu kadar keyif almadım’"dedi. Menderes başkan çok özel işler yapıyor. Ülkemizin yüz akı bir festival" cümleleriyle anlattı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top