Hesabım
    Gelecek Program: Aşık Filmi 30 Aralık'ta Sinemalarda!

    Film, ünlü Türk ozanı Aşık Veysel'in hayatını anlatacak.

    Ünlü Türk halk ozanı Aşık Veysel'in şiirleri gibi sürdüğü hayatını konu alan Aşık filmi için geri sayım başladı. 30 Aralık'ta vizyonda olacak olan filmin yapımcılığını ise Deniz Film üstleniyor.

    Türk halk şiirinin unutulmaz ozanı Aşık Veysel'in hayatını beyazperdeye aktaran Aşık'ta halk ozanını Emirhan Kartal'ın canlandırdığı filmin başrollerinde Meltem MiraloğluUğur Aslan ve Aşık Veysel’in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Bilal Babaoğlu otururken, filmin senaryosunda da yönetmenin imzası var. Aynı anda 50 salonda vizyona girecek olan film işitme ve görme engelli sinemaseverlere de ulaşmayı amaçlıyor. Film, Sesli Betimle Derneği’nin özel çalışmasıyla sesli betimleme ve işaret diliyle anlatılacak.

    Savaş acılarıyla yoğrulmuş bir coğrafyada büyüyen Veysel, yedi yaşındayken çiçek hastalığından kör olmuştur. Gözleri görmedikçe gönül gözü gelişen Veysel günün birinde Esma'ya aşık olur. Tutkuyla bağlı olduğu Esma ise Veysel'in aşkına karşılık vermez. En sonunda Esma evin yanaşması Hüseyin’le birlikte kaçıp gider. Bunun üzerine yıkılan Veysel, ilk kez doğu büyüdüğü Emlek Yöresi’ni terkederek, arkadaşı Kemancı Kürt Kasım’la birlikte yollara düşer. Veysel’i "Aşık" eden uzun ince yolculuk böylece başlamış olur...

    Filmin senaristi ve yönetmeni olan Bilal Babaoğlu, filmi yapmaya iten temel amacı “Veysel’i değil aşığı anlatmak istedik” şeklinde özetliyor; “Filmimiz bir Aşık Veysel biyografisi değil, kurmaca bir aşk hikayesidir. Karşılıksız aşk acısıyla olgunlaşarak kendi türküsünü yakmaya çalışan bir aşığın yolculuğunu anlatıyor. Aşık Veysel, sadece ülkemize değil dünyaya mal olmuş bir ozan, onu tanıtmaya anlatmaya gerek yok. Ama hatırlatmaya ihtiyaç var: Veysel baba, bana göre aşkta hoşgörünün temsili, hoş görünün sınırlarını çizen bir aşık. Kendisini terk edip giden eşinin çorabına, gittiği yerde mağdur olmasın diye gizlice altın koyabilen bir aşığı, çağımız insanına özellikle erkeklerine hatırlatmak gerektiğini düşündüm. Çünkü aşk cinayetleri, kadına yönelik şiddet terör boyutuna vardı. Bu topraklarda dünyaya örnek olacak aşklar yaşandığını ifade eden yönetmen Babaoğlu “olunacaksa Veysel gibi aşık olmalı.”

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top