Hesabım
    Randevu İstanbul Tadı Damakta Bırakan Filmlerle Sona Erdi!

    Yılın “Son Randevusu” olarak bilinen son film festivali 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali sona erdi...

    Bu yıl 16-22 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali; 3 salonda, 80 seansta 13 ülkeden 30’a yakın filmi  seyircilerle buluşturdu; 9 film sunumu, 4 söyleşi ve 7 gastronomi filmleri sunumu ile yan etkinlikler düzenlendi.

    Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, dopdolu programının yanı sıra bu yıl hayata geçirdiği Gastronomi Filmleri yan bölümü ve buna bağlı etkinliklerle de 2016’ya keyifli bir veda sundu. Bu bölüm ile Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Keşfedilmemiş mutfaklardan fast food alışkanlığının tehdidi altına giren yerel mutfaklara, dünyadaki açlık sorunundan yeni protein kaynağı tartışması olarak böceklere kadar yeme içmeyle ilgili en güncel konular festival salonlarındaydı. Üst üste dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma ve şefi Rene Redzepi hakkındaki “Noma: Benim Güzel Fırtınam” (Noma: My Perfect Storm), dünyanın en iyi 40 şefinin, Milano Fuarı’ndan artan malzemelerle evsizlere yemekler hazırladığı “Hayat Tiyatrosu” (Theater of Life) ve dünyanın en ünlü şefleri Roca kardeşlerin, Anadolu’yu karış karış gezerek lezzetler keşfetme öyküsü “Türk Mutfağına Övgü” (The Turkish Way) en çok ilgi gören filmler oldu. 

    Sinema-Tarih Buluşması, insanlık tarihinin başlangıcına kadar uzanan süreçte tarihi, bugünün bilgisiyle ve sanatın gücüyle yorumlayan filmleri seyirciye buluşturdu. Dünya prömiyerlerini Cannes, Berlin, Venedik gibi seçkin festivallerde yapan filmler ise festivalin “Aç Gözünü!” diyerek altını çizdiği başlık altında takipçileriyle buluştu. Ayrıca geçen yıl kaybettiğimiz sinema ustalarından Abbas Kiyarüstemi, Tarık Akan ve Andrzej Wajda birer film ile anıldı.

    TÜRSAK önderliğinde ayrıca Osmanlı ve Cumhuriyet tarihine tanıklık etmiş olan Pandeli Resturanının yaşaması “Pandeli kapanmasın, İstanbul kültürü solmasın” başlığıyla bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın duyurusu, Ocak 2017’de TÜRSAK adına Vakıf başkanı, yönetmen Fehmi Yaşar ve Pandeli ailesi adına Sofia Tabanlıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek bir panelle yapılacak. 

    Atlas Sineması, Fatih Historia Cinemaximum salonları ve SALT Galata yılın son ayında sinema randevusunu kaçırmak istemeyen seyircileri ağırladı. 

    11 üniversitenin sinema, televizyon ve gastronomi bölümleri öğrencilerine toplamda 7000 adet bilet dağıtıldı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top