Hesabım
    Ne Kadar Bir Hogwarts'a Gitmek!

    Harry Potter zengindi, peki ya siz?

    JK Rowling hepimizi eğitim hayatımızdan soğuyacak bir büyülü okul yaratan, yaratıcılıkta aşmış bir kadın. Küçük Harry'nin büyüme hikayesini ve Voldemort'la savaşını düşünmenin yanı sıra Hogwarts'ta okumanın nasıl bir şey olacağını da hepimiz düşünmüşüzdür. 

    Mic'ten Kevin O’Keeffe bizler için ilk yılın masraflarını hesapladı! Gelin bakalım baykuş gelip de okula kabul edildiğinizi bildirdiğinde almanız gerekenler neler ve ne kadar?

    Asa

    Ollivander’ın Asa Dükkanı'nda Harry'yi seçen asanın havalı sahnesini hepimiz biliyoruz. Ancak Harry'nin elini cebine attığını ne hikmetse görmüyoruz. Peki ortalama bir asanın fiyatı nedir? Tam 42 dolar! Üstelik "Bu pahalıymış ya ben şu tek boynuzlu at kılı olanlardan alayım" deme şansınız da yok. Neden? (John Hurt sesiyle;) "Çünkü asan seni seçer." O 42 dolar öyle ya da böyle verilecek yani.

    Kitaplar

    E tabii eğitim öğretim zor, Tılsımlar dersi ayrı, Karanlık Sanatlara Karşı Savunma ayrı, Kehanet ayrı, İksir ayrı... 1. Sınıflar İçin Temel Büyüler Kitabı, Biçim Değiştirme İçin İlk Adım, Bin Bir Büyülü Ot ve Mantar, Karanlık Güçler:  Kendini Savunma Elkitabı, Lanetler ve Karşı-Lanetler, Sihir Tarihi, Büyü Kuramı,  Fantastik Canavarlar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar ile Büyülü İksirler kitapları zaten standart almanız gerekenler. Bunlar da etti mi size 91 dolar!

    Kazan

    Her genç cadı ve büyücünün bir kazana ihtiyacı var. Elbette ki Dumbledore sihirle her öğrenciye bir tane yaratabilirdi ama yok, illa ödemeyeceksiniz kardeşim!  Potage’ın Kazan Dükkanı'nda da bir 105 dolar bayılın ki Snape'in sizden nefret ede ede verdiği iksir derslerinde kurbağa bacağıyla bilmem nenin tüyünü iyi kaynatın. Neye yarayacaksa... 

    Teleskop

    Wiseacre'ın Sihirbaz Ekipmanları dükkanında da 35 dolara bir teleskop aldınız. Söyleyin şimdi Aslan burcu bu ay hangi gezegenin etkisinde?

    Evcil Hayvan

    Baştan söyleyelim; bunu almak zorunda değilsiniz. İstemezseniz es geçebilirsiniz. Ancak "Ailemden uzak olacağım, e şimdi orada da kafa dengi var mıdır belli olmaz, ben iyisi mi bir yoldaş alayım şuradan" derseniz bir kedi, baykuş, fare ya da kurbağa seçme şansınız var. Eeylops Baykuş Marketi'ne uğradınız diyelim, verin 140 dolar anlaşalım.

    Cam Şişeler

    Bin tane iksir yapacaksınız, yok çürüme iksiri, yok zıplayan fasülye iksiri, yok su altında nefes alma iksiri, yok aşk iksiri... Hepsinin birbirine karışmaması için onları dikkatlice korumak çok önemli. Koca Hogwarts bunu da mı karşılamıyor demeyin, karşılamıyor. Wiseacre'ın Sihirbaz Ekipmanları dükkanından 21 dolara alın birkaç şişe de meşrubatınıza yaptığınız (muhtemelen yapamadığınız) bir iksir damlamasın.

    Üniforma

    1 yıl boyunca kullanmak için alacağınız 2 üniforma, ki buna cüppesinden süveterine, kravatından gömleğine her şey dahil, 576 dolar tutuyor. Hep merak edilen soruya gelince, hangi Hogwarts evine yerleşeceğiniz okuldaki ilk günde belli oluyorsa üniformaları nasıl önceden alıyorsunuz? Ama doğru ya sihirbazsınız, asanızı sallarsınız olur biter. 

    Toparlarsak...

    Etti mi size bin dolar! İşte hayat böyle, cebinizde bin dolarınız varsa eğitim alırsınız! Ama şşşt, Hogwarts sizden eğitim için ücret almıyor. En azından okulu bedavaya getiriyorsunuz, hadi yine iyisiniz!  İyi dersler!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top