Hesabım
    "Blue Blues Band" Belgeselinden Teaser Geldi!

    Efsanevi grubun belgeseli "Blue" desteklerinizi bekliyor!

    1990’lı yıllarda Türkiye’de rock müzik dünyasına damgasını vurmuş ve sahne performanslarıyla efsaneleşmiş Blue Blues Band’ın hikâyesi, “Blue” belgeseli ile beyaz perdeye aktarılıyor.

    Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın bilinmeyen hikâyeleri, efsanevi anları, hüzünlü bir Rock’n Roll hikâyesi "Blue” belgeseli ile beyaz perde yansıtılıyor. Sertan Ünver’in yönettiği “Blue” belgeselinin yapımcılığını Suzan Güverte üstleniyor. Filmde yer alan Blue Blues Band’in orijinal kayıtlarına katkıda bulunmak üzere filmin yapım ekibi, ellerinde o dönemden Blue Blues Band ya da Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’ya ait görüntülere ve ses kayıtlarına sahip olan herkese açık çağrıda bulunuyor. 

    Blue Blues Band’in Türkiye müzik tarihine olan katkısının altını çizmek ve Çetin ile Çaplı’nın anılarını ölümsüzleştirmek amacı ile çıkılan yolda Blue Blues Band’e ve o dönemlere yakışır bir deneyim yaratmak adına post prodüksiyon ve yabancı müzik telif hakları için kullanılacak bir de kitlesel fonlama kampanyası başlatıldı. Filmin yapımcıları, Blue Blues Band severlerini, 20.000 Euro hedefli bu Indiegogo kampanyasına katılarak filmin tamamlanmasına katkıda bulunmaya davet ediyorlar.

    Blue Blues Band, 1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan basta Sunay Özgür ve davulda Kerim Çaplı’nın katılımı ile ideal kadrosuna kavuşan, 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaşan bir rock grubu. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür'ün yanı sıra Deniz Arcak, Aylin Aslım, Teoman, Kerim Çaplı'nın oğlu Ahmet Çaplı, Gür Akad, Tanju Eksek, Volkan Başaran, Melis Danişmend, Batur Yurtsever, Moğollar grubundan Taner Öngür gibi isimler de yer alıyor.

     

    ‘’Eğer kompleksli biriyseniz başka bir evrene kaçmanız gerekir, çünkü böyle müzisyenlerin seviyesine gelebilmek çok zor.’’ Batuhan Mutlugil (Duman)

    "Blue Blues Band, en iyisinin bu yoklukta bile yapılabileceğini göstererek bizim de içimizde bir ateş yaktı, biz de müzik yapmak istiyoruz, dedik. Genç bir müzisyen için en önemli şey budur.’’ Aylin Aslım

    "Kerim Çaplı hangi enstrümanın yanına koysan onu konuşturan bir adam. Ultra bir yeteneği vardı. Ama bu yeteneğin bir bedeli de vardı..." Deniz Arcak

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top