Hesabım
    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    2017 itibariyle 30. yaşına basan 10 filmi derledik.

    Muhsin Bey'den Hayallerim, Aşkım ve Sen'e pek çok Türk filmi 2017 itibariyle 30. yaşını kutluyor. Sizler için bu filmlerden en iyi 10 tanesini derledik!

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Muhsin Bey (Yavuz Turgul) İstanbullu Muhsin Bey, Türk musikisine ve çiçeklerine düşkün, değerlerine bağlı bir 'eski usül' adamdır. 80’lerde hızla değişen şehire, köyden kente göçün getirdiği kültür erozyonuna yabancı ve ilkeleriyle yaşayan bir adam. Bir gün kaset çıkarmak için şehre gelmiş, yanık sesli türkücü Ali Nazik’le kesişir yolları. Muhsin Bey, Ali’yi şöhretle tanıştırabileceğini düşünür. Bu iki ayrı dünyanın insanı böylece, zorlu bir işbirliğine girerler. Dünyaların ne kadar ayrı olduğunu anlamaları içinse, elbette zaman gerekecektir.

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Anayurt Oteli (Ömer Kavur) Zebercet, ismini ilginçliğinin aksine, eski bir otelde müdürlük yapan sıradan bir adamdır. Görünürde hiçbir sorunu olmayan bu adamın içinde fırtınalar kopuyordur aslında. Her gün kendisiyle ve hayatla savaşır gizliden gizliye. Takıntılar edinmiştir bu yüzden Zebercet. Bu takıntıların en büyüğü ise yoldadır. Bir gün otelin kapısından giren güzel bir kadın, Zebercet'in en büyük tutkusu, en büyük saplantısı olur. Kadın otelden ayrılır ve bir hafta sonra tekrar geleceğini söyler. Bir hafta boyunca bekler adam, kadının kaldığı odaya müşteri almaz, titizlikle düzenler. Kadının ağzından çıkan birkaç kelime kafasının içinde dönüp durur. Geleceği gün heyecanla bekleyen Zebercet düş kırıklığına uğrar, kadın gelmemiştir.

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Gece Yolculuğu (Ömer Kavur) Yönetmen Ali ve senarist Yavuz zıt kişiliklerdeki iki yakın arkadaştır. Yavuz her zaman muzip, atak, konuşkan ve sosyal olarak aktif bir karaktere sahipken, Ali içine kapanık, kendi his dünyasında yaşayan sakin bir yapıya sahiptir. İkili yeni çekecekleri film üzerinde çalışırken filmi çekecekleri uygun yeri aramak zorundadılar. Bu amaçla çıktıkları yolculuk İstanbul'dan Yunanistan'a doğru uzanır. Antik bir Rum kasabasında son bulan bu yolculuk Ali'ye ilham verecek, onu burada kalıp senaryosuna başlamaya teşvik edecektir. Yavuz ise ait olduğu İstanbul'a geri dönecektir. 

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Hayallerim, Aşkım ve Sen (Atıf Yılmaz) Kimsesizler yurdunda büyüyen Coşkun henüz bir çocukken dönemin ünlü ve güzel sinema yıldızı Derya Altınay'a aşık olmuştur. O zamanlardan bu yana süren bu aşk Derya Altınay'ın Coşkun'un yaşadığı yetimhaneye ziyarete gelmesiyle doruk noktasına ulaşır. Derya Altınay Coşkun'un çocukluk aşkı Rukiye'yi evlatlık edinerek buradan ayrılır. Ancak Coşkun Rukiye için bile üzülemez, artık tek amacı ünlü oyuncu için başarılı bir senaryo yazmaktır. 

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Kadının Adı Yok (Atıf Yılmaz) Küçüklüğünden itibaren babası başta olmak üzere çevresindeki herkesin yoğun baskısı altında yaşamış olan Işık artık olgun bir kadındır. Yakın zamanda işini ve eşini kaybetmiş olan Işık kafasını dinleyebilmek için bir arkadaşının yazlığına gider. Burada yaşadığı süreç tam bir geçmişle hesaplaşma seansına dönüşür. Çocukluğuna dönen kadın bu çağda babasından gördüğü kısıtlayıcı tutumları ve bu tutumların gelişimi üzerindeki etkilerini birbir analiz eder. Artık bir genç kız olduğunda ise birlikte olduğu erkeklerden faydacı davranışlara maruz kalan kadın evliliğinde de aynı derecede hırpalanmıştır. Bu esnada ev sahibi olan arkadaşının bir arkadaşı olan Orhan yazlığa geldiğinde aralarında farklı bir ilişki başlayacaktır. 

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Rumuz Goncagül (İrfan Tözüm) Gülsün evde kalmış güzel bir genç kızdır. Kızını evlendirmek için farklı yöntemler uygulayan annesi sonunda dönemin modası olan gazeteye ilan vermek taktiğini dener. Gülsün, Goncagül rumuzuyla bir gazeteye ilan verir ve kişisel özelliklerini belirtir. Bu ilan sonrasında tam tamına 260 tane adaydan cevap gelir ve gazetedeki herkes şaşkına uğrar. Haber gazetenin genç muhabirlerinden Sıktı'nın bir hayli dikkatini çeker ve Gülsün'le röportaj yapmaya karar verir. Bunun için ilk adım genç kız ve annesinin yaşadığı eve taşınmaktır. 

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Selamsız Bandosu (Nesli Çölgeçen) Selamsız adlı kendi halinde bir Anadolu kasabasının belediye başkanı olan Latif Şahin, gazetede okuduğu bir haberde Cumhurbaşkanı'nın trenle Anadolu'yu gezeceğini ve gezi sırasında yol üzerindeki kasabalara uğrayacağını okur. Latif bu haberi heyecanla karşılar ve derhal belediye meclisini toplayıp Cumhurbaşkanı'nı karşılamak için bir tören düzenleme kararını alır. Bir törenin olmazsa olmazıysa bandodur. Şimdi herkes bir araya gelip kasabanın bir bandosu olması için elinden geleni yapmak zorundadır. Ne var ki kasabada müzikten anlayan kimse yoktur. Bu nedenle ilk adım olarak bando şefi bulunacak ve sonrasında şefin verdiği eğitimlerle bando kurulacaktır. Selamsız kasabası tanık olduğu en heyecan dolu günler böylece başlamış olur...

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Su Da Yanar (Ali Özgentürk) Siyasi bölünmelerin nice canları yaktığı bir dönemde halk da artık kendi içerisinde parçalara bölünmüş, kendisi gibi olmayan herkesi dışlamakta ve ötekileştirme bir zarar görmemiştir. İşte böyle karışık ve tehlikeli bir dönemde Nazım Hikmet'in hayatı üzerine film çekmek isteyen idealist bir genç yönetmen filmi çekebilmesi için gereken fonu bulmak zorundadır. Fakat böyle bir dönemde, bilhassa Nazım Hikmet gibi bir ismin filmini yapmak haliyle kolay olmayacaktır. Bu süreçte karşılaştığı engeller ve ürkütücü tablo, genç yönetmenin özel hayatındaki karmaşalarla ve zor tecrübelerle birleşince yönetmenin iç dünyası günden güne kararır.

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    72. Koğuş (Erdoğan Tokatlı) İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşanan hikayede Ahmet Kaptan, 72. Koğuş'ta yaşayan mahkumlardan biridir. Yokluklar içerisinde geçen günleri, bir gün annesinin gönderdiği parayla biraz da olsa refaha kavuşmuş olur. Koğuşundaki eksiklerini tamamlarken bir yandan da arkadaşlarına yardımcı olmaktan geri durmaz. Ahmet Kaptan'ın en büyük sorunlarından biriyse kadınlar koğuşundaki Fatma'ya olan aşkıdır. Tam her şey çözüldü derken meydancı Bobi'nin kurduğu tuzaklara birer birer düşen Ahmet Kaptan'ı çok zor günler beklemektedir.

    30. Yaşını Dolduran 10 Türk Filmi!

    Gramafon Avrat (Yusuf Kurçenli) Anadolu'nun tam orta yerinde, Konya'da geçen hikaye danslı sözlü alemlerin dansçılarından Cemile'nin dramına odaklanır. Cemile hayattaki ter arkadaşıyla birlikte yaşamakta, kısa süre içerisinde bu ortamlardan kurtulmak için para biriktirmeye çalışmaktadır. Kendisine aşık olan ve onu bu alemlerle tanıştıran faytoncu Murat, kıskanç ve belalı bir adamdır. Cemile'ye çevredeki herkes aşıktır ve tüccar Ali de bunlardan biridir. Faytoncu Murat kıskançlık yüzünden Cemile'nin aşıklarından birini vurarak hapise düşer. Cemile artık tüccar Ali'ye sığınmak zorundadır. Burada yeni bir hayata başlayan kadın sık sık Murat'ın ziyaretine gider. Ancak kıskançlık sırası Ali'dedir ve Ali, kadını talihsiz bir sona sürükleyecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top