Hesabım
    28. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı!

    Ankara Uluslararası Film Festivali açılış töreni gerçekleşti.

    Türkiye’nin en önemli festivallerinden Ankara Uluslararası Film Festivali'nin 28.si dün akşam itibariyle başladı. Festivalin görkemli açılış töreni MEB Şura Salonu’nda gerçekleşti.

    Sunuculuğu Özge Uzun ve Ünsal Ünlü tarafından gerçekleştirilen gece, festivalin sponsorlarına verilen ödüller ile başladı. Ödülleri sponsorlara Hande Doğandemir, Şenay Gürler ve Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol tarafından verildi. Bu yıl Kitle İletişim Ödülü’ne değer görülen Oyuncular Sendikası’na ödülü Tamer Levent takdim etti. Ödülü alan sendika başkanı, oyuncu Meltem CumbulSesimizi duyurmamıza olanak verdiği için festivale çok teşekkür ederiz” dedi. Sanat Çınarı ödülü ise oyuncu Nesrin Cavadzade tarafından “Evrensel müzik insanı”, yazar Ahmet Say’a takdim edildi. 

    Törenin en sevilen anlarından biri de Aziz Nesin Emek Ödülü’nün verilmesi oldu. Ödülü İzzet Günay’a emektar oyuncu Hülya Koçyiğit verdi. Koçyiğit, İzzet Günay’ın Yeşilçam’ın en güzel bakan, en yetenekli ve en entelektüel oyuncularından biri olduğunu ifade ederek bu ödülü takdim etmekten gurur duyduğunu dile getirdi. Günay ise “Bu ödülü 55 yıllık dostum, kardeşim Hülya’nın elinden almak benim için çok kıymetli. Bu ödülü çok önemsiyorum; çünkü içinde hem Aziz Nesin hem de emek var” dedi. Günay ayrıca ödülü Yeşilçam’ın tüm emekçileri için kabul ettiğini belirtti. 

    Keyifli tören başarılı müzik grubu Baba Zula’nın verdiği konser ile sona erdi. 

    30 Nisan’daki Kapanış ve Ödül Töreni ile sonra erecek festivalde ‘dünya sineması’, ‘ulusal uzun’, ‘kısa’ ve ‘belgesel’ filmlerin gösterimi yapılacak. Yine her yıl olduğu gibi ‘ulusal uzun’, ‘ulusal kısa’ ve ‘ulusal belgesel’ yarışmaları düzenlenecek. Festival boyunca ulusal, belgesel ve kısa film yarışmaları dışında dünya sinemasının en son örnekleri, İspanya sinemasının öne çıkan yapımları ve Terence Davies retrospektifinin de yer aldığı 150’ye yakın gösterimle seyirciyle buluşacak.

    28. gerçekleşen Ankara Uluslararası Film Festivali, bu senenin temasını ‘Körleşme’ olarak belirlemişti. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Ulusal Uzun’ film yarışmasının jüri başkanlığını ödüllü yönetmen Onur Ünlü üstleniyor. Jüride ayrıca yazar Emrah Serbes, oyuncu Nihal Yalçın, akademisyen Prof. Dr. Hasan Akbulut ve yapımcı Olena Yershova’da yer alıyor.

    Festivalde bugünün programı ise şu şekide: 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top