Hesabım
    Cannes 2017'nin Merak Uyandıran Filmleri!

    Auteurlerden, taze kanlara, şansı yükseklerden, merak edilenlere..

    70. Cannes Film Festivali, yarın Ismael's Ghosts isimli filmle başlıyor. 17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin yarışma bölümünde bu yıl 18 film var. Gerek yarışmada, gerekse genel seçkide yer alan filmlerden seçtiklerimiz ise burada!

    Happy End

    2009'da The White Ribbon, 2012'de Amour ile aldığı Altın Palmiye'nin 5 yıl sonrasında Michael Haneke Happy End ile yeniden Cannes'da. Başrolünde Isabelle Huppert'ın yer aldığı film, yaşanan mülteci krizinden kendilerini izole ederek yaşayan burjuva bir ailenin dramını konu alıyor.

    Before We Vanish

    Kiyoshi Kurosawa imzalı bilim kurgu draması Before We Vanish, bir uzaylı istilası hikayesi. İnsanların bedenlerine yerleşerek, onların her türlü duygularını sömüren uzaylı formlarının istila öncesi keşifleri nelere mal olacak? Michael Nordine

    Okja

    Bu yılın en dikkat çekici yarışma filmlerinden biri olan Okja, online bir platform olan Netflix'in yapımcılığında Cannes'da yarışan ilk film olma özelliğini taşıyor. En yakın arkadaşı dev bir hayvan olan Mija'nın, onu kaybetmemek için büyük bir şirketi riske atmasının hikayesini anlatan Okja'nın başrollerinde Tilda Swinton, Paul Dano ve Seo-Hyun Ahn yer alıyor.

    Ismael’s Ghosts

    70. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan Ismael’s Ghosts, kişisel mesleki hayatının çalkantılı bir döneminde çekmekte olduğu son filmini yarılamışken, 20 yıl önce eski sevgilisinin ortaya çıkarak dengeleri alt üst edişinin hikayesini anlatıyor.

    The Beguiled

    30 Haziran'da ülkemizde de vizyona girmesi beklenen The Beguiled'in başrollerinde; Nicole Kidman ve Kirsten Dunst var. Sofia Copolla imzası taşıyan film, savaş sırasında dış dünyadan izole bir hayat sürdüren bir grup genç kız ve onları himayesinde tutan iki kadının sıra dışı öyküsünü anlatıyor.

    Loveless

    Cannes'ın ana yarışma filmlerinden biri olan Loveless, boşanmanın eşiğindeki bir çiftin, kavgaları esnasında kaybolan oğullarını bulma çabalarını anlatıyor.

    The Meyerowitz Stories

    Dağılmış bir ailenin, babalarının sanatsal çalışmalarını kutlayacakları bir etkinlik için New York'ta toplanmaları ile şekillenen hikayesiyle The Meyerowitz StoriesNoah Baumbach imzasını taşıyor.

    2011'de çok satan listesinde yer alan, aynı adlı genç yetişkin romanından uyarlanan Wonderstruck, iki sağır çocuğun 50 yılı aşkın hikayelerini anlatıyor. Filmin yönetmeni Todd Haynes.

    Ismael’s Ghosts

    70. Cannes Film Festivali'nin açılış filmi olan Ismael’s Ghosts, kişisel mesleki hayatının çalkantılı bir döneminde çekmekte olduğu son filmini yarılamışken, 20 yıl önce eski sevgilisinin ortaya çıkarak dengeleri alt üst edişinin hikayesini anlatıyor.

    The Summit

    Cannes Eleştirmenlerin Haftası'nda Paulina ile ödül alan Arjantin'li yönetmen Santiago Mitre, Wild Tales'in ekibini arkasına alarak The Summit ile bu kez büyük bir adım atıyor ve politik gerilim sularında yüzüyor. 

    Good Time

    David Cronenberg, Werner Herzog ve James Gray ile çalışmasının ardından Robert Patinson festivallerin aranan yüzü olmaya başlayacak gibi. Ben Safdie ile Joshua Safdie'nin yönettiği Good Time, bir banka soyguncusunu merkezine alıyor.

    How to Talk to Girls at Parties

    Neil Gaiman'ın kısa hikayesinden uyarlanan How to Talk to Girls at Parties, Rabbit Hole filmiyle dikkatleri üzerine toplayan John Cameron Mitchell imzasını taşıyor.

    The Killing of a Sacred Deer

    The Lobster'ın yönetmeni Yorgos Lanthimos imzasını taşıyan The Killing of a Sacred Deer'ın başrollerinde Nicole KidmanColin FarrellAlicia Silverstone yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top