Hesabım
    2000'li Yıllar: En İyi Kara Komedi Filmleri!

    Kara mizahın yükseldiği 2000'li yılların en iyilerini bir araya getirdik!

    Komedi ve hicvin bir arada olduğu, felaketlerin ardındaki ince mizah ile hayata tutunmaya çalışan karakterlere sahip kara komedi türündeki filmler 2000'li yıllarda oldukça ön plandaydı. Bu galerimizde 2000'li yılların bu türdeki en iyilerine yakından bakıyoruz.

    Keyifli seyirler!

    Kaynak

    #1

    8 Kadın 1950’ler Fransa'sında, Noel zamanı bir kır evindeyiz. Marcel’in hayatındaki 8 kadın da evdedir. Evin hanımı Gaby, annesi Mamy, kız kardeş Augustine, kızları Suzon ve Catherine, hizmetçileri Chanel ve Louise... Marcel bıçaklanmış bir şekilde odasında bulunduktan sonra, izole edilmiş evde 8 kadın, içindeki katili ortaya çıkarmaya çalışır. François Ozon, filmleri Türkiye sanat çevrelerinde defalarca gösterilmiş ve her gösterildiğinde hayranlık kazanmış, son dönem Fransız sinemasının en fazla dikkat çeken yönetmenlerinden biri. Film kara komedi ve müzikal arası bir tarza sahip.  Toronto ve Berlin Film Festivallerinde yoğun ilgi gören film, 2002 Berlin Film Festivali Altın Ayı ödüllünün de sahibi...

    #2

    Sugar & Spice Herkesin biraz aptal olarak gördüğü amigo kızlarının dünyasına bir de farklı bir açıdan bakın. Rezervuar Köpekleri izleyen kızlar herkesi şaşırtarak seçimlerini banka soymaktan yana kullanıyorlar. Francine McDougall'ın yönetmen koltuğunda yer aldığı yapımın başrollerinde Marley Shelton, Marla Sokoloff, Mena Suvari, James Marsden ve Melissa George yer alıyor.

    #3

    Death to Smoochy  Randolph Smiley, televizyonların en çok izlenen çocuk programı 'Rainbow Randolph' un sevimli kostümler içindeki sunucusudur. Öte yandan gerçek hayatta Randolph, rüşvet alan, zampara ve alkol düşkünü, çocuklara hiç de iyi örnek olmayan biridir. Bu durumu farkedilince programı yayından kaldırılır ve Randolph modası geçmiş ve sönmüş bir yıldız halini alır. Bir klinikte çalışan Sheldon Mopes adlı genç adam, yarattığı hayali kahraman olan Smoochy ile çocukları ve hastaları eğlendirmekte ve onlara moral vermektedir. Randolph’un ünlü olduğu dönemlerdeki sevgilisi olan televizyon yapımcısı Nora, Smoochy keşfeder ve televizyon şovu hazırlamasını sağlar. Program çok büyük reyting toplamayı başarır. Artık çocukların yeni bir sevgilisi vardır: Smoochy. Bu durumu hazmedemeyen Randolph’un aklında bir tek fikir vardır: Smoochy’ye Ölüm...

    #4

    Nurse Betty Betty Sizemore (Renee Zellweger) pembe dizi hayranı bir garsondur. Reason of Love isimli dizinin büyük fanatiğidir. Hemşire olmak isteyen Betty serseri araba satıcısı kocası yüzünden bu isteğini gerçekleştirememektedir. Kocası arabanın bagajında çaldığı uyuşturucuları saklamaktadır. Bu sırada Wesley (Chris Rock) ve babası (Morgan Freeman) uyuşturucuyu almak için gelir ve kocasını öldürürler. Bunu gören Betty şok geçirir ve evi terkederek içinde uyuşturucu olduğunu bilmediği arabaya binerek uzaklaşır. Reason of Love dizisindeki başrol oyuncuya aşık olarak onu arar. Aktör ile tanışan Betty'nin kendisini dizinin içinde zanneder. Bu arada Wesley ve babası Betty'nin peşindedir.

    #5

    Chuck & Buck

    Buck annesinin hayatını kaybetmesinin ardından ilkokul arkadaşı Chuck ile tekrar görüşmeye başlar. Charles, Los Angeles’ta yapımcı olarak müzik alanında iyi bir kariyere sahiptir.Buck, Los Angeles’a Chuck’ın ardından senaryosunu yazmak için gitmeye karar verir. Aynı zamanda Chuck’ı da gözlemektedir. Kara komedi türündeki indie yapım, geçmişin izlerini taşıyan birçok karmaşık duygunun yetişkin bir insandaki belirtilerini beyaz perdeye taşıyor.

    #6

    Belalı Oyun Beverly Hills'de özel bir lisede okuyan 15 yaşındaki Kimberley Joyce (Evan Rachel Wood) iki yakın arkadaşını, İngilizce hocaları Percy Anderson'ın kendisine cinsel tacizde bulunduğuna ikna eder. Bu sırada her an kirli bir şeyleri ortaya çıkarmanın hayaliyle yaşayan yerel haber spikeri Emily Klein da okul hakkında gereksiz bir makale yazmak üzeredir ki bu skandalı duyduğunda kariyerinin en büyük malzemesi olduğuna inanır.  Kimberley'nin tutucu, ırkçı ve milyoner babasının (James Woods) tüm derdi ise, kızının bu suçlamalarının kendi itibarı üzerinde yaratacağı etkilerdir. Peki ya Anderson, o gerçekten de kötü bir adam mıdır? Filmin asıl ilgilendiği, bu sorunun cevabından çok modern toplumun gençleri nasıl yaraladığını ironik bir üslupla ele almak

    #7

    Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon İki kameraman ve bir sunucudan oluşan bir belgesel çekim ekibi yaptıkları anlaşma neticesinde Myers, Krueger ya da Voorhees gibi örneklerinden beslenen Leslie Vernon isimli katilin bütün hazırlıklarını filme çekmek için Glen Echo isimli kasabaya gelir. Leslie Vernon ile tanışan ekip, Vernon'un onlara işin nasıl yapıldığı, malum gece öncesinde nasıl hazırlanıldığı ve kurbanların olay gecesi nasıl davranacakları ile ilgili ayrıntılı detayları kayıt altına alır...

    #8

    World’s Greatest Dad Lance Clayton sakin bir hayat süren bir adamdır. Gençken çok zengin ve ünlü bir yazar olmayı hayal ederken, ancak lisede şiir öğretmeni olabilmiştir. Tek oğlu Kyle ise katlanması zor bir baş belasıdır ve babasına hayatı dar eder. Lance, okulun çekici sanat öğretmeni Claire’den çok hoşlanmaktadır fakat kadın ilişkilerinin ciddileşmesini istemez, hatta çevrede bilinmesini dahi istemez. Bir gün yaşadığı bir kaza ise hayatının her anlamda en büyük dönüm noktası olacaktır… Yönetmenliğini ve senaristliğini Bobcat Goldthwait’in üstlendiği filmin başrolünde Robin Williams yer alıyor.

    #9

    I Love You, Phillip Morris  Steven Russell (Jim Carrey), Debbie (Leslie Mann) ile mutlu bir evliliği olan yerel bir polis memurudur. Fakat Steven’ın bu mutlu aile tablosunun arkasında gizli bir sır vardır... Gerçek annesini bulmak için polis memuru olmuş bu adam gizli bir eşcinseldir aynı zamanda... Bir gün yaptığı kaza ile birlikte hayatının değiştiğini düşünen Steven bundan böyle sırlarla yaşamak istemez. Artık hayatını kanunen yasak bile olsa kendi istediği gibi yaşayamak isteyen Steven’in başından yeni bir sevgili de dahil olmak üzere bir çok yeni olay geçecektir... Bunlardan biri de sevgilisi Philip Morris’i ve kendini(Ewan McGregor) hapisten kaçırma planıdır.

    #10

    Ciddi Bir Adam Orta Amerika’da bir üniversitede fizik profesörü olan Larry Gopnik, karısı Judith tarafından terk edildiğini öğrenir. Judith, kendisine daha fazla değer veren Larry’nin iş arkadaşı Sy Ableman’a aşık olmuştur. İlişkisini gizlemeyen Judith’in evden ayrılması ile aylak kardeşi Arthur’un eve taşınması ve tüm sorumluluğunu Larry’e yıkması bir olur. Oğlu Danny’nin ciddi bir disiplin sorunu vardır ve kızı tam bir alışveriş delisidir. Larry’nin sorunları bununla da kalmaz, kendisine gönderilen sabotaj mektupları ve rüşvet teklifleri ile de uğraşmaktadır. Tüm bunların ortasında Larry yapayalnızdır, gerçek bir tavsiyeye ve yardım edebilecek bir arkadaşa ihtiyacı vardır; ciddi bir dosta!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top