Hesabım
    Çocukların Başrolde Yer Aldığı Mükemmel Filmler

    Çocuk deyip geçmeyin...

    Çocuklar doğaçlama rol yapmak ve hikayeyi geliştirmek konusunda oldukça kabiliyetli oluyorlar. Çoğu zaman yetişkinlerin aklının ucundan dahi geçmeyecek şekilde kendi rollerini farklılaştırarak başarılı işlere imza atıyorlar. Bu galerimizde başrollerinde çocukların yer aldığı filmleri sizler için bir araya getirdik.

    İyi eğlenceler!

    #1

                                                                     Ejderhanı Nasıl Eğitirsin Ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukat tarafından yağmalanan talihsiz adanın biçare yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

    #2

    Harry Potter ve Felsefe Taşı

    Harry Potter'ın ailesi ağır ve şaibeli bir trafik kazasında ölmüştür. Öksüz ve yetim kalan Harry'nin sığınabileceği tek yer, arasının pek de iyi olmadığı teyzesinin yanıdır. Harry, tüm hayatı boyunca idari ailesi tarafından kötü davranışlarla büyütülür. Ancak Harry Potter artık 11 yaşındadır ve Harry'nin hayalleri ve yetenekleri günden güne su yüzüne çıkmaktadır. Kısa süre sonra Hogwarts büyücülük okuluna davet edilir. Artık tek amacı, ailesinin bu şüpheli kazasını araştırmak ve muhattaplarını cezalandırmaktır.

    #3

    A Christmas Story

    Noel yaklaşmaktadır ve 9 yaşındaki Ralphie’nin tek bir isteği vardır: Bir oyuncak silah. Bu isteğini annesine ve babasına söylediğinde ise karşılaşacağı tepki onu çok büyük bir hayal kırıklığına uğratacaktır. Bunu öğretmenine söylediğinde alacağı tepki de pek farklı olmayacaktır. Ralphie her gün bu oyuncağa dair hayaller kurmakta, dünyayı bu oyuncakla beraber kurtardığını görmektedir. Bu oyuncağa sahip olmak için ailesi ve öğretmeni başta olmak üzere birçok engeli aşması gerekecektir.

    Stand By Me

    Kayıp bir cesedin ardına düşen bir grup çocuğun maceralı yolculuğunu konu alan film bir yazar olan Gordie Lachance’nın gözünden anlatılır. Gordie gazetelere göz gezdirirken bir çocukluk arkadaşının öldüğü haberini görür. Daha sonrasında birlikte atıldıkları maceralı yolculuğu hatırlamaya başlar… Gordie sessiz ve akıllı bir çocukken tek uğraşı büyük zevk aldığı kitapları okumaktır. Vaktinin çoğunu birlikte geçirdiği arkadaşları Chris, Teddy ve Vern’le birlikte, kasabayı saran cinayet haberini duymuşlardır. Küçük bir çocuğun cesedinin bulunduğu yere doğru yolculuğa çıkan bu dört yakın arkadaş, yolculuk sırasında çeşitli maceraları deneyimlerler. 

    #5

    The Goonies

    Çevresiyle uyumsuz bir grup genç birlikte geçirecekleri son birkaç günde eve kapanıp yeni ve eğlenceli bir uğraş bulabilmenin peşindedir. Macera peşinde koşan ve her biri birbirinden farklı karakterlerden oluşan bu grup bir gün tavan arasında tanınmamış bir korsan tarafından yazılan gizemli bir hazine haritasıyla karşılaşırlar. Ailelerinin evlerinin yerine bir sosyal spor kulübü yapılacak olan gençler evlerinin yıkılmasını önlemek adına para bulabilmek için gizli hazineyi aramaya koyulurlar ve böylece vahşi bir yolculuğumuz da başlamış olur. Yeraltı mağarasında tuhaf bir maceraya atılan grup öte yandan Fratellis isimli gangster aileyle uğraşmaktadır. Kaynak

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top