Hesabım
    Alex Sharp ile Sinema Üzerine...

    "Partilerde Kız Tavlama Sanatı"nın başrolü Alex Sharp ile filmi ve sinema hakkında konuştuk.

    Hollywood'un taze keşfi Alex Sharp ile sinema üzerine konuştuk. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Şubat ayında ülkemize gelen İngiliz oyuncu, başrolünü üstlendiği Partilerde Kız Tavlama Sanatı'ndan, sinemadan, film süreçlerinden ve hayalindeki rollerden bahsetti.

    İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz? Filmin buraya gelmesinin yanı sıra beni arayıp da jüri olmamı önerdiklerinde çok mutlu oldum. Film izlemeyi seviyorum tabii ki ancak bu festivalin öne çıkardığı tarzdaki filmleri çok daha fazla seviyorum. Bu nedenle hiç düşünmeden "evet" dedim. İkinci olarak; film pek çok yerdeki pek çok festivale gitti. Bu nedenle gideceğim yerleri seçme şansım oldu. Hayatımı yolculuk ederek geçirdim ancak hiç buraya gelmemiştim. İstanbul'a gelmeyi uzun zamandır istiyordum. Geldiğimde de gerçekten ne kadar güzel olduğunu gördüm. İki gündür buradayım ve insanlar, yemekler, tarih muhteşem. İstanbul'un havasında punk bir tarz var. Burayı çok sevdim. Festivalde filmi gören seyircilerle konuşma şansınız oldu mu? Evet. Filmi izleyen birkaç kişi gelip tebrik etti ya da sadece selam vermeye geldiler. Filmi beğenmişler gibi görünüyordu. Oldukça tuhaf bir filmden bahsediyoruz, bu yüzden beğenmeleri güzeldi. Siz punk müziğini sever misiniz? Bazılarını severim. Ramones'u, Sex Pistols'u severim ancak tamamen punk hayranıyım diyemem. Pek dinlediğim bir tür değil.

    En zor kısım neydi? Daha yeni Broadway'deki "The Curious Incident of the Dog in the Night-time" gösterisinden ayrıldım. 1 yıldır oradaki baş karakteri canlandırıyordum. Bir anda ondan ayrılıp yeni bir karaktere adapte olmak zorlayıcı bir süreçti. İkisini zihnimde ayrı tutmaya çalıştım. Filmdeki karakterim Enn'i tanımaya çalıştım. İki karakterin birbirine karıştığı noktalar oldu tabii ki ancak bunu olabildiğince ekarte etmek için uğraştım. Enn karakterine ne kadar benziyorsunuz? Pek benzemiyorum sanırım. O yaştaki insanların kendilerini tanımaları, tanıma çabaları, dünyayla mücadeleleri açısından benziyorum sanırım. Ama çok da benzer biri olduğumu söyleyemem. Karakterim onunkinden daha farklı diyebilirim.

    Bu film oldukça farklı bir film. Alışıldık gençlik filmlerine benzemiyor. Bolca müzik var ve hikayenin işleyişi bir genç kız ile çocuğun sıradan bir şekilde aşık olması gibi değil. Sizce gençlik filmlerinde bu stereotipi kırmak ne kadar önemli? Pek gençlik filmi izlemem. Gençken de izlemezdim. Ancak "Partilerde Kız Tavlama Sanatı"nı izlerdim, zira oldukça farklı görünüyor. İlgi çekici bir film. Bence gençlik filmleri gerçeklik dışı yansımalarla dolu. Bence bu film genç insanları birden fazla gerçekliğin olabileceğini, her şeyin olması gerektiği söylenen şekilde olmasının bir kural olmadığını anlatması açısından önemli bir film. Sinemada süper kahramanlar çağı yaşıyoruz. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben birinde olmak istemezdim. Gördüğüm süper kahraman filmlerinin çoğunu pek sevmedim. Her film tabii ki anlamlı olmak zorunda değil ama "Logan" haricinde pek ilgimi çeken bir şey görmedim.

    "Logan" Oscar ödülleri için En İyi Senaryo dalında adaylık kazanan ilk süper kahraman filmi. Evet, iyi bir film. Daha da ilginçleri geliyor. Oscar her şeyi belirliyor gibi bir şey yok tabii ki. Oscar ve Cannes ödülleri arasında bir seçim yapmanızı istesek? İkisini de seçemem. Birinin size ödül vermesi müthiş bir şey. Tony ödülünü kazandığımda hayatım değişti, çok da mutluyum bunun için. Ancak bunu pek düşünmüyorum. Demek istediğim, bir işi ödül kazanmayı düşünerek kabul edemem. Benim düşünme şeklim öyle değil. Tabii ki bu kötü bir şey demek değil. Kimi oyuncular bu konuda daha hırslıdır. Ama bence ödüller biraz tenis maçı gibi. Kim kaç puan alıyor gibi. Bir de sadece bir grup insanın fikrine dayanıyor. Belirli bir kesim için geçerli yani.

    Hayalinizdeki rol nedir? Bu zor bir soru. Bilmiyorum, tam olarak hayalimde olan bir rol yok. Olabildiğince farklı rolleri denemek istiyorum. Ama kötü adamı oynamak isterim. Sadistik, sert bir karaktere hayat vermek ilginç olabilir. "Partilerde Kız Tavlama Sanatı"nı şimdi izlediğinizde ne düşünüyorsunuz? Çektiğim ilk sinema filmiydi. O yüzden biraz amatörce geliyor. Kaçırdığım bir şans gibi görüyorum çünkü çok daha iyi olabilirdi. Ancak henüz deneyimsizdim.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top