Hesabım
    Hollywood'un Kara Listesindeki Oyuncular

    Hollywood'un acımasız dünyasından birer tekme yemiş ve Hollywood tarafından kara listeye alınmış oyuncuları listeledik...

    Hollywood, film endüstrisinde insanların hayallerinin gerçekleşmesini sağlayan ve aynı zamanda o hayalleri acımasızca ellerinden alan en önemli yer olabilir. Yıllar önce gördüğümüz Hollywood yıldızlarından bazılarını artık göremediğimizi fark etmişsinizdir. Bunun nedeni, çoğunun Hollywood'un kara listesine girmesi. Ünlü yıldızların, endüstrinin önemli isimlerine karşı asi davranması, onların kesilmesi gereken birer yılan başı olarak görülme nedenleri.

    İşte birer birer başı kesilen ünlü Hollywood yıldızları...

    Kevin Spacey

    Geçtiğimiz aylarda Harvey Weinstein'ın geçmişi çözülmeye başlarken Kevin Spacey tarafından tacize kurban giden insanlar da konuşmaya başladı. 14 yaşındaki Anthony Rapp'ten, Baby Driver'da birlikte rol aldığı Jon Bernthal'a kadar Spacey'nin taciz dosyası epey kabarık! Spacey her ne kadar Hollywood'da yeniden kabul görmeye başlasa da kariyerindeki düşüşü engelleyemeyenler arasında.

    Tippi Hedren

    Alfred Hitchcock tarafından taciz edildiği için Hırsız Kız filminin çekimleri sırasında işi bırakmaya çalışan Tippi Hedren, kariyerinin sona ermesiyle tehdit edilir. Belki kariyeri sona ermez, ama bir daha eskisi gibi de olmaz!

    Brendan Fraser

    90'lı ve 2000'li yılların en yıldız oyuncularından Brendan Fraser, 2003 yılında Hollywood Yabancı Basın Birliği başkanı Philip Berk tarafından taciz edildiğini iddia eder. Bu olayın ardından Fraser için hiçbir şey yolunda gitmez...

    Mel Gibson

    Gibson, 12 yıl önce bir radyo programında Hristiyanlık ile ilgili olan filmi Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin bir kopyasını bir Yahudi hahamının çaldığını iddia eder. Bunun ardından dünya basını Savaş Vadisi'nde yönetmenlik yapana kadar Mel Gibson'ın oyunculuk kariyerini bitiirecek haberler yayınlayacaktır.

    Charlie Chaplin

    Charlie Chaplin'in sol politik görüşe kayan düşünceleri FBI'ın hiç hoşuna gitmez. 1952 yılında Sahne Işıkları filminin galası için Londra'ya giden Chaplin, ülkesine geri alınmaz! Ardından İsviçre'ye taşınmak zorunda kaldığı için kariyerinin düşüş dönemi başlar.

    Charlie Sheen

    Charlie SheenTwo and A Half Man dizisinden bölüm başı 2 milyon dolar alırken, alkol ve uyuşturucu sorunları yüzünden işinden olur ve Sheen'in kariyerinde büyük bir düşüş baş gösterir.

    Vince Vaughn

    Hollywood'un en önemli aktörlerinden Vince VaughnTrue Detective dizisindeki rolü sırasında, okullara silah verilip kendilerini savunmaları sağlanırsa dışarıdan yapılacak olan saldırıların önlenebileceği şeklinde açıklama yapar. Bu da Vaughn'un kariyerindeki düşüşün başlangıcı olur.

    Thora Birch

    90'ların çocuk yıldızı Thora Birch'ün kariyeri bir söylentiye göre, onu fiziksel olarak tehdit eden ve kovulmasına neden olan babası ile menajeri yüzünden biter.

    Orson Welles

    Charlie Chaplin gibi ünlü yönetmen Orson Welles de sol politik görüşe sahiptir, hatta direkt komünist olarak yaftalanır. Bu durum da kara listeye girmesi için yeterlidir.

    Katharine Hepburn

    Hiçbir zaman kara listeye girmese de, ünlü Hollywood yıldızı Katharine Hepburn de politika kurbanlarından. Düşünce özgürlüğü ile ilgili Amerikan Anayasası'nın değişmesi için bir komiteye katılması "Amerikan Karşıtı Faaliyet İzleme Komitesi"nin radarına girer ve adeta Hepburn'ün kariyerini gölgeler.

    Stacey Dash

    90'lı yılların en kült filmlerinden Clueless'ın yıldızı Stacey Dash de kendi kendini ateşe atanlardan. Obama'ya oy vermesinin ardından önce aşırı muhafazakar düşüncelerini dile getirir, ardından siyahilere ve trans bireylere karşı kötü sözler sarf eder. Tüm bunlar Dash'in kariyeri için bardağı çoktan taşırmıştır.

    Katherine Heigl

    Söylentilere göre Grey's Anatomy yıldızlarından Katherine Heigl ile çalışmak hiç de kolay değilmiş. Onun zorlu bir oyuncu olması kariyerini bitirme noktasına getirmiş.

    Rose Mcgowan

    Kara listenin en masum ismi olan Charmed yıldızı Rose McGowan, Harvey Weinstein'ın istismarda bulunduğu isimlerden. 1990 yılında Weinstein'a dava açan McGowan, önce mahkemede haksız bulunur, ardından da tüm film projelerinden Weinstein tarafından çıkarılır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top