Hesabım
    Kediler Günü'nde Pisiler Film Posterlerinin Baş Tacı Oldu!

    Minnoş kedilerin film posterlerini tamamladığı galerimize hoşgeldiniz!

    Minnoş kediler bu kez de film posterlerini ikonikleştiriyor! Dört patili, güzel gözlü tüy yumakları, kimi posterde canavar, kimi posterde dev oluyor. Patili dostlarını ikonik film posterleri ile birleştiren ilginç fotoğrafların sahibi fotoğrafçı ise Jaemy Choong.

    Choong'un yakalamayı başardığı kareler, sevdiğimiz kedilerimizin çeşitli ruh hallerini, sahip oldukları soğukkanlı ama ilgili, kabadayı ama talepkar, tembel ama oyuncu enerjilerini de gözler önüne seriyor.

    Lincoln

    Steven Spielberg imzalı Lincoln, Amerika Başkanı Abraham Lincoln'ün ölümü ile bitiyordu. Ancak Lincoln'ün vurulmasından önce tiyatrodaki yerinden çıktığı müthiş sahne aslında çok daha etkileyiciydi. Abraham Lincoln'ün tiyatroda vurulduğu geniş kitlelerce bilindiği için belki de o vurucu sahnede bırakmak ve herkesin bildiği versiyonu tekrarlamadan seyircileri büyülemek daha etkileyici olabilirdi.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Vahşiler

    Vahşiler'in sonunda karakterlerimizi yüksek doz uyuşturucu alıp intihar ederken görüyoruz sanırken, aslında bunun bir rüya olduğu ortaya çıkıyor. Don Winslow'un romanında, karakterler intihar ederken, filmde mutlu sona ulaşıp birlikte yaşamaya devam ediyorlar. Romanın vuruculuğunu sağlayan şeyi elden çıkarıp beyaz perdeye uyarladığınızda da, elinizde "kitapların film uyarlamaları kötü oluyor" diyen kitleye verdiğiniz bir altın madalya kalıyor.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2

    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2 bütün hikayenin sona ulaştığı bölüm. Başkan Snow ölüyor, komplolar ortaya çıkıyor, Katniss kendi mıntıkasına dönüp Peeta ile yaşamaya başlıyor. Peeta ve Katniss yeniden yakınlaşıyor ve Katniss aşkını itiraf ediyor. Ancak burada bitmesi gereken film, sırf hayranların gönlü olsun diye Katniss'in elinde kötü görsel efektlere maruz kalmış bir bebek tutmasına kadar ilerliyor.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Sapık

    Sinema tarihinin en kült yapımlarından biri olan Sapık, Norman Bates'in annesinin kıyafetleriyle yakalanması ve Lila'nın kurtulmasıyla bitmeliydi. Psikoloğun uzun uzun yaptığı açıklamalar, Lila'nın arabasının bataklıktan çıkarılması gibi detaylar aslında filmin heyecan dozunun en düşük olduğu sahnelerdi.

    Aşkın (500) Günü

    Tatlı romantik komedi Aşkın (500) Günü de aynı engele takılanlardan. Tom ve Summer'ın filmin sonunda yaptıkları konuşma insanın yüreğine dokunan ve mutlu bir aşk olmasa da mutlu bir son yaratan bir andı. Tom'un ardından gittiği iş görüşmesinde hoş bir kadınla tanışması ise gereksiz ve filmi bir dengeleme güdüsüne kurban götüren bir detaydı.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Şeytanın Avukatı

    Karşımızda yine kült bir film var. Şeytanın Avukatı, baş karakterin deccali yaratmaktansa kendini öldürdüğü  sahnede bitmeliydi. Ancak karakterin "iyi tarafa" geçtiğinin altı iyice çizilsin diye tüm hikaye başa döndü, karakter bu kez "doğru" olanı yaptı. Ancak yine de röportaj vermeyi kabul ettiği muhabir, egoyu kullanarak kötü emellerine ulaşmaya çalışan şeytan çıktı.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Yaşam Şifresi

    Yaşam Şifresi'nde, yüzbaşı Stevens'ın zihnini esir alan yaşam destek ünitesinin kesildiği anda, Stevens'ın Christina'yı öptüğü an da donmuş ve sonsuzlukla hiçlik arasında kalmıştı. Ancak sonsuza kadar sürmesi ile güçlü bir imge verecek olan öpücük über mutlu bir son yaratma dileğine kurban gitti ve beyin kodunun kendi paralel gerçekliğini yarattığı ve her şeyin çok güzel olacağı bir versiyona dönüştü.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Uçuş

    Uçuş da içgüdüsel bir "iyilik kazanmalı" düsturunun kurbanı. Filmin sonunda Whip'in uçağı kullanırken alkollü olduğunu ve bir alkolik itiraf etmesi yeterince vurucuydu. Ancak karakterin artık doğru yolda olduğunu ve iyiliğin kazandığını göstermek için oğlu hapishane ziyaretine geldi ve Whip yeniden "iyi biri" olmaya çalışıyordu. Oysaki buradaki vurucu nokta Whip'in "tarafı" değil insani bir mücadeleydi.

    Köstebek

    Köstebek'te gizli polis Billy Costigan'ın ölümünden sonra Dignam onun intikamını almak için polis köstebeği Sullivan'ı vuruyordu. Bu da Hollywood'un "kötü adam ettiği kötülüğü çekmeli" maddesinin bir örneği. Ancak filmin Hong Kong versiyonu olan orijinalinde Sullivan'ın yaptığı yanına kalıyordu ve hikaye klişe bir sondan kaçınmış oluyordu.

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Esaretin Bedeli

    Esaretin Bedeli'nde şartlı tahliye edilen Red, söz verdiği gibi Zihuatanejo, Meksika'ya geliyor ve Andy ile yeniden bir araya geliyorlardı. Bu sonu affedilebilir kılan şey, karakterlerin yaşadığı korkunç olaylar. Evet, bir mutlu sonu hak ediyorlar. Ancak Red'in otobüste yaptığı monolog, mutlu sonu seyircilerin gözüne sokmadan da verebilir gibi...

    Film Posterlerinin Baş Tacı Kediler!

    Azap Yolu

    Azap Yolu'nda Michael oğlu Michael Jr'ı Maguire'dan kurtarmasının ardından yaralarından dolayı ölüyordu. Küçük Michael ise babasının cesedi kollarının arasında, acı içinde kalakalıyordu. Bu sahne bir filmin etkisini artırmak ve açık son bırakmak için mükemmel bir nokta olabilirdi. Ancak ardından Michael'ın gidip yaşlı bir aileyle yaşamaya başladığını ve eline bir daha silah almadığını öğrendik. Kısacası filmde belirsizliğe hiç yer bırakılmamıştı.

    Kara Şövalye Yükseliyor

    Kara Şövalye Yükseliyor'un sonunda Batman'in öldüğünü sanarak vurucu bir sona kavuşuyorduk. Ancak sonradan Batman'i Cat Woman'la birlikte ve huzurlu bir şekilde, açık alanda kimseye tanınmadan (kendisi dünyaca tanınan bir milyarder oysa ki) görüyoruz. Batman'in ölümü etkileyici bir fedakarlık olacakken, bir sihirbazlık hilesine dönüşüyor.

    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2

    Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 efsanevi bir seriyi sonlandırıyor. Bütün dünyada fırtınalar estiren büyücü dünyasını Harry ile son kez deneyimleyebildiğimiz devam halkası, Harry'nin Voldemort'u yenmesi, Dumbledore'un asasını kırıp atması ve ayrılmaz üçlünün el ele tutuşup ufka bakması ile bitmeliydi. Ancak hayranların gönlü olsun diye üçüncü sınıf makyaj teknikleriyle yaşlandırılmış gençlerimizi boyları kadar çocukları ile gördük.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top