Hesabım
    21. Yüzyılın En İyi Romantik Komedi Filmleri

    21. yüzyılı romantik komediler için sönük mü sanıyordunuz? Hiç de öyle değil...

    Romantik komedi filmi denilince sizin de aklınıza 80'li 90'lı yılların Tom Hanks'li Meg Ryan'lı Hollywood filmleri geliyor değil mi? Kesinlikle Oscarlık performansa sahip olmamalarına rağmen, kendimizi kötü hissettiğimizde defalarca, sıkılmadan o filmleri izlemişizdir. Peki 2000'lere geçince ne oldu da romantik komediler ivme kaybetmeye başladı? Aslında ivme kaybetmediler. Ama teknoloji gelişti ve insanlar bol efekt göreceklerini bildikleri yapımlara daha çok şans vermeye başladı. Bu sırada romantik komedilerin kendilerini piyasaya sunmaları konusunda da epey problem yaşandı. Ama insanların yüzlerini hem güldürüp hem onları ağlatmaktan vazgeçmediler!

    İşte 21. yüzyılın içinizi ısıtacak romantik komedi filmleri...

    Amelie (2001)

    Amelie'nin romantik dünyasına attığımız her adım ayrı bir mutluluktu!

    Büyülü Çift (2002)

    Büyülü Çift'te Hugh Jackman ve Meg Ryan ile 19. yüzyıldan 21. yüzyıla ışınlanmak çok kolay. Ama modern zaman aşkları çok zor!

    Punch-Drunk Love (2002)

    Punch Drunk Love, Paul Thomas Anderson'ın usta kamerasından çıkan en "az karanlık film" olabilir. Sürreal bir aşk hikayesi izlemek isteyenler için bu film birebir!

    Sekreter (2002)

    Sekreter filminin, romantik komedi türünün karanlık bir fanteziye çekilmiş hali olduğu söylenebilir. Maggie Gyllenhaal ve James Spader'ı bir arada izleme isteği ve biraz romantizm, bizim de bu karanlık hikayeye ortak olmamıza neden oluyor.

    Aşk Her Yerde (2003)

    Biz de Aşk Her Yerde filminin saf, demode ve alabildiğine garip aşk hikayelerine tutulduk!

    Gel Arkadaş Kalalım (2005)

    Gel Arkadaş KalalımRyan Reynolds ve Anna Faris'li kadrosu; inanılmaz derecede saf olan aşk hikayesi ile yüzleri gülümsetip yayılan pozitif enerjiyi üzerimize bulaştırmak için eğlenceli bir seçim!

    Juno (2007)

    Juno'da kimse mutlu değil! Ama, Juno bir şekilde garip ve alışılagelmedik aşk hikayesiyle yüzleri gülümsetip izleyenlere güç veriyor.

    Kaza Kurşunu (2007)

    Kaza Kurşunu, tek gecelik ilişkiler hakkında kamu spotu içerebilecek hikayeye sahip diyebilirsiniz, ama değil! Seth Rogen ve Katherine Heigl sayesinde tatlı bir romantik komediye sahip oluyoruz.

    Aşkzede (2008)

    Aşkzede, hiç bitmeyecek sandığımız ayrılık acılarının nasıl biteceğini özetler nitelikte. Tabii, içerisinde acı ve dram değil; Jason SegelMila Kunis soslu romantizm ve komediyi var ederek!

    Aşkın (500) Günü (2009)

    İlla ki her aşk mutlu sonla mı bitecek? Aşkın (500) GünüJoseph Gordon-Lewitt ve Zooey Deschanel ile bir romantik komediyi sevmemiz için mutlu son olmasının çok da gerekli olmadığını ispat ediyor.

    Adı Çıkmış (2010)

    "Adı ÇıkmışJohn Hughes filmlerine gönderme yapıyor" dediğimizde inanır mısınız, bilemiyoruz; ama yapıyor. "Üzerine iftira atılan bir lise öğrencisinin başına gelenler ne kadar komik olabilir ki? diye düşünebilirsiniz; ama bu film hem romantik, hem de komik!

    Yeni Başlangıçlar (2010)

    Yeni Başlangıçlar, romantik ve gülümseten bir aşk hikayesini konu edinse de filmin sınırları burada sona ermiyor. Kendinizle ilgili en derin duyguları keşfetmenize neden olacak Yeni Başlangıçlar, aşkı yeniden sevmenize neden olacak!

    Your Sister's Sister (2011)

    Your Sister's Sister'da genç adam ve güzel kadının yolları pek de normal olmayan, hatta kötü nedenlerle karşılaşsa ve Mark Duplass, Emily Blunt ve Rosemarie Dewitt ile aşk üçgenine dönüşse de her şey umduğunuzdan daha komik bir hal alacak!

    Umut Işığım (2012)

    Umut Işığım, görebileceğiniz en çılgın aşk hikayesine ev sahipliği yapıyor. "Çılgın"ı gayet gerçek anlamıyla kullanıyoruz!

    Frances Ha (2012)

    Francis Ha, en yakınları tarafından yarı yolda kalan genç bir kadınken, hayatına iki adamın girmesiyle olaylar romantik bir hal alır!

    Uzatmalı Nişanlım (2012)

    Uzatmalı Nişanlım, sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirmek için öncelikle zamanı durdurmanız gerektiğinin kanıtı! Hayat kovalamacasıyla uğraşırken bir de bakmışsınız yıllarca evlenememişsiniz.

    Aşk (2013)

    Gerçek aşkı her zaman insanlarda mı buluruz? Aşk filmiyle, aşk da modern dünyaya ayak uyduruyor. Biraz melankolikleşiyor, biraz da robotlaşıyor. Ama, aşk hala oralarda bir yerlerde!

    Başka Söze Gerek Yok (2013)

    Başka Söze Gerek Yok, bize aşk yeter! Orta yaş aşkının en sevimli ve yüzleri gülümseten hali, James Gandolfini'nin son performansını da bizlere sunuyor.

    Juno (2007)

    Ya Aşksa (2013)

    Bu kadar iyi arkadaş olmak tesadüf olmamalı! Ya Aşksa'yı izleyince arkadaşlıkların bu kez aşka dönüşmesi için sabırsızlanacaksınız!

    Makul Davranış (2014)

    İranlı bir ailede yetişmek, farklı cinsel yönelimlere sahip olmayı hiç de kolaylaştırmıyor. Bir de bunun romantik komedi halini düşünürsek, ortaya Makul Davranış çıkıyor!

    Beraber Geldiler (2014)

    Obvious Child (2014)

    Obvious Child ilk kez gösterime gireceği zaman "Yılın en iyi kürtaj komedisi" gibi absürt bir reklamla sunulmuştu. Ama Jenny Slate sayesinde gerçekten de öyle!

    Top Five (2014)

    Modern ve komik bir Kül Kedisi masalı izlemek ister misiniz? O zaman sizi Chris Rock ve Rosario Dawson'lı Top Five'a alalım...

    Sing Street (2016)

    Lisede aşık olduğunuz insanı etkilemek için ne kadar ileri gidebilirdiniz? Daha da önemlisi, bu taktikler gerçekten işe yarar mıydı? Sing Street'te müzik, her derdin devası!

    The Big Sick (2017)

    İlişkiler derinleştikçe sorunlar gün yüzüne çıkabilir. The Big Sick'te bu sorunlar en sevimli halleriyle yüzeye yükseliyor. Zoe Kazan ve Kumail Nanjiani ile birlikte de tam kendimizi mutlu etmek için izlememiz gereken bir filme dönüşüyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top