Hesabım
    Sevdiğiniz "Kötülere" Dair Bilmediğiniz Detaylar!

    Beyaz perdenin kötü adamlarına dair bilmedikleriniz burada!

    Lucifer'den Lestat de Lioncourt'a, "kötüler" hayal gücümüzü kahramanları gölgeleyecek şekilde ele geçirdiler. Ancak etkileyici bir kötü karakter yaratmak için kurnaz bir yazım dili, tehlikeli referanslar ve etkileyici performanslar gerekiyor. Beyaz perdenin korkunç insanlarının şerefine, onlara dair ilgi çekici bilgileri derledik.

    Kill Bill

    Kill Bill: Vol.1'de O-Ren Ishii ve Gelin'in dövüşünün başında, Ishii "Enerjini sakladığını umuyorum. Eğer saklamadıysan, beş dakika bile dayanamazsın" diyor. Bu cümleden tam olarak beş dakika sonra Gelin Ishii'yi öldürüyor.

    Kuzuların Sessizliği

    Anthony Hopkins, Kuzuların Sessizliği'ndeki Hannibal Lecter'in portresini Katharine HepburnTruman Capote ve 2001: A Space Odyssey'deki yapay zeka HAL'ın benzersiz bir birleşimi üzerine kurmuştur.

    Ölüm Kitabı

    Bette Midler, Ölüm Kitabı'ndaki Annie Wilkes rolünü ünlü reddettiğinde rol Kathy Bates'e gitti. Daha sonra Midler'ın rolü reddetmesinin aptallık olduğunu söyledi.

    İhtiyarlara Yer Yok

    İhtiyarlara Yer Yok'da Javier Bardem tarafından canlandırılan Anton Chigurh'un saç modeli filmin sanat departmanının bulduğu, 1979'de barda oturan Teksaslı bir adamın fotoğrafına dayanıyor. Filmin yönetmenlerinden Ethan Cohen'in "tedirgin edici saç modeli" dediği bu modelin adamı sosyopat gibi gösterdiğini düşünmüşler.

    Star Wars

    Adam Driver, Batman v. Superman'da Lex Luthor'u canlandırması için ilk seçimdi. Ancak Driver bunun yerine Star Wars serisinin Kylo Ren'i olmayı tercih etti.

    Sapık

    "Sapık" romandaki Norman Bates, 40'lı yıllarında, görüşü bozuk, kelleşen, dolgun bir adamdı. Alfred Hitchcock’un aynı adı taşıyan film uyarlamasında ise karakter gözlüksüz, ince ve gür saçlı Anthony Perkins tarafından canlandırılmıştı.

    Elm Sokağında Kabus

    Elm Sokağında Kabus'un ikonik kötüsü Freddie Krueger'ın süveteri bilimsel olarak korkutucudur. İnsan gözü yeşil ve kırmızı tonlarını yan yana algılamakta sıkıntı yaşadığı için bu şekilde tasarlanan süveter psikolojik olarak huzursuzluk yaratıyor.

    The Shining

    Jack Nicholson gönüllü bir itfaiyeciydi ve görünüşe göre Stanley Kubrick’in The Shining filmini çekerken ahşap kapıyı baltayla doğramakta hiç zorlanmıyordu. İkonik kapı doğrama sahnesini çekmeyi bitirdiklerinde filmin dekor departmanı, Nicholson'ın parçalaması için toplam 60 kapı yapmıştı.

    Bambi

    Bambi’nin annesini öldüren avcı, Amerikan Film Enstitüsü'nün "Tüm Zamanların En Nefret Edilen 50 Kötü Adamı" listesinde 20. sırada yer alıyor.

    Cadılar Bayramı

    John Carpenter’ın ikonik Cadılar Bayramı filminde katil Michael Myers'ın ünlü maskesi, aslında ekibin beyaza boyadığı 2 dolarlık bir Kaptan Kirk maskesiydi.

    Scarface

    Scarface için prova yaparken Al Pacino, elini taze ateşlenmiş olan bir tüfeğin sıcak kovanına sıkıştırdı. Ünlü oyuncunun elindeki yanıklar o kadar ciddiydi ki; Pacino iki hafta boyunca tekrar çalışamadı.

    Kara Şövalye Yükseliyor

    Kara Şövalye Yükseliyor'da kötü adam Bane'i canlandıran Tom Hardy, rol arkadaşlarıyla aynı boyda olabilmek için 7.5 santim yüksekliğinde boy uzatma aparatları giyiyordu.

    Guguk Kuşu

    Louise Fletcher, Guguk Kuşu'nda canlandırdığı kötü kalpli hemşire Ratched karakterinin açılı saç kesimini "hayatın onun için uzun zaman önce durduğunun sembolü" olarak tanımladı.

    Kuzuların Sessizliği

    Kuzuların Sessizliği'ndeki Buffalo Bill karakteri 3 seri katile dayanıyor; kurbanlarının derilerini yüzen Ed Gein, kurbanlarının evinin bodrumundaki çukurda tutan Gary Heidnick ve kurbanlarının aracının içine çekmek için koluna sargı takan Ted Bundy.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top