Hesabım
    Jason Statham Hakkında Bilmediğiniz İlginç Detaylar!

    Jason Statham'ın doğum günü şerefine ünlü yıldızı merceğe aldık.

    Jason Statham bugün 51 yaşına bastı. Aksiyon filmlerinde en büyük isimlerden biri olan Jason Statham, büyük ekranda bir efsane. Muhteşem bir İngiliz sert adamı, ilginç bir geçmişi, çok çeşitli yetenekleri ve tereyağını eritecek cinsten bir sesi var. İnanılmaz dövüş sahneleri, kovalamaca sahneleri ve tüm sahnelerini (tehlikeli olduklarında bile) yapabilmesi ile tanınan Statham hakkında aslında bilinmesi gereken daha çok şey var!

    İşte İngiliz oyuncu hakkında bilmedikleriniz...

    Dalgıçlıktan Oyunculuğa...

    Jason Statham, 1990'ların başlarında dünyanın en iyi rekabetçi dalgıçlarından biriydi. İngiltere, Yeni Zelanda'da düzenlenen 1990 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda rekabet eden oyuncu, 12 yılını İngiliz Ulusal Dalış Takımı'nın bir parçası olarak geçirdi.

    Gizemli Parlak Adam...

    Jason Statham, moda şirketi French Connection için modelliğe adım attı. Tommy Hilfiger, Levis, Adidas gibi önemli markalar için katalog modelliği yapan yıldız, aynı zamanda Erasure’ın "Run To The Sun", The Shamen’in “Comin’ On Strong” ve The Beautiful South’un “Dream A Little Dream of Me” müzik videolarında da yer aldı.

    Gerçek Hayattan Beyaz Perdeye...

    Statham gençliğinde babasının ayak izlerini takip ederek, sahte parfüm ve mücevherlerin yanı sıra kamyon arkasından “düşen” eşyaları sokakta satıyordu. Guy Ritchie de Lock, Stock and Two Smoking Barrels için otantik ve taze yüzleri arıyordu. Böylece Statham gerçek hayattaki mesleğini beyaz perdeye taşımış oldu.

    Çikolata Yıldızı...

    Jason Statham, oyunculuk sahnesinde hala yeni bir yüz olduğu zamanlarda, ünlü çikolata firması KitKat için bir dizi TV reklamında yer aldı.

    Dublör de Neymiş?

    Jason Statham filmlerindeki tehlikeli sahnelerde dublör kullanmak yerine kendisi yer almasıyla da biliniyor. Dövüş sahnelerinden Los Angeles şehir merkezine 3000 metre yukarıda bir helikopterden sarkmak gibi pek çok sahneyi kendisi çekti.

    Hollywood'un Sert Adamı...

    Statham'ın fitness rutini, sadece ağırlıklardan ve temel egzersizlerden daha fazlasını içeriyor. Oyuncu ayrıca boks, judo ve Brezilya jiu-jitsu gibi çeşitli farklı mücadele disiplinlerine de hakim.

    Sadece Seksi Bir Vücuttan Fazlası...

    Jason Statham’ın yetenekleri arasında futbo ve satranç sayılabilir. Bazen ABD futbol takımı Hollywood United FC için oynuyor. Ayrıca satranç konusunda Guy Ritchie ile uzun süredir devam eden bir rekabetleri var.

    Ölüme En Yakın Deneyim...

    Cehennem Melekleri 3 için bir aksiyon sahnesini filme alırken, üç tonluk dekor kamyonunu süren Jason Statham'ın frenleri çalışmadı ve oyuncuyu bir uçurumdan Karadeniz'e düşürdü. Oyuncu kendi başına kamyondan kurtulup yüzeye yüzmeyi başardı.

    Beyaz Perdenin Hızlı Şoförü...

    Jason Statham'ın genç yaşta edindiği sürüş yetenekleri kendisine yaramadı ve 3 kere ehliyet testinden kaldı.

    Trafiğin Asi Çocuğu...

    Jason Statham Coachella'da eğlenceyi fazla kaçırınca golf arabasıyla kaçıp ana yola çıktı. Palm Springs polisi tarafından hızla durdurulan oyuncunun hemen arabayı geri götürmesi emredildi.

    Playboy'la Ters Düşmek...

    2008 yılında Jason Statham, Hugh Hefner’in efsanevi partilerinden biri için Playboy Malikanesi'ne davet edildi. Ancak kısa süre sonra en az beş güvenlik görevlisi tarafından araziden uzaklaştırıldı. Bunun sebebi ise malikanenin kızlarıyla fotoğraflar için poz vermeyi reddetmesiydi.

    Çizgi Romanlara İlham Oldu...

    Spider-Man çizgi romanlarının kötü adamlarından biri olan Vulture'un "Ultimate Spider-Man" çizgi roman serisindeki versiyonunun ilham kaynağı Jason Statham'dı. Çizgi roman yazarı Brian Michael Bendis illüstratör Mark Bagley'den karakteri Statham'a benzer çizmesini istedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top