Hesabım
    Avengers: Endgame'in Nefes Kesici Anları

    Avengers: Endgame'de izleyicileri en çok etkileyen sahneler hangileriydi?

    Dikkat, spoiler içerir!

    Marvel Sinematik Evreni'nin önemli bir bölümünü sonlandıran Avengers: Endgame, sinemalardaki yerini aldı. Bizlere de izleyip heyecanımıza yenik düşmek kaldı. Filmin bir kısmı son derece eğlenceli bir şekilde sürerken, bir anda her şeyin ciddileştiğini ve onlara gerçekten veda etme zamanımızın geldiğini anlamamız uzun sürmedi. Bizler de Marvel Evreni'nin akışını değiştiren ve nefesleri kesen en önemli sahneleri sizler için inceledik. 22 filmin ve Agent CarterAgents of Shield gibi filmlerle bağlantılı olan dizilerin ardından geçen 11 yıla dönüp baktığımızda esas Avengers ekibini her zaman özleyeceğimizi kolaylıkla anlayabiliriz. Bazı kahramanlarımız solo filmleriyle ve dizileriyle yollarına devam edecekken, bazılarıyla gerçekten vedalaştık. Bu vedanın da bambaşka bir Marvel evresine bizleri götüreceği biliniyor. Captain Marvel, Spiderman, Black Panther, Doctor Strange gibi kahramanlarla yolumuza devam edeceğimizi bilsek de bir duygu seline doğru sürüklenmemek elde değil. Ayrıca esas ekibimizden Black Widow'un geçmişine gideceğimiz solo bir film, Loki, WandaVision, Hawkeye dizi planlarının olması da bizleri sevindirmeye devam ediyor.

    İşte bizleri en çok etkileyen Avengers: Endgame sahneleri...

    Thor'un Thanos'u Öldürmesi

    Kahramanlarımızın Nebula sayesinde Thanos'un yerini tespit etmesinin ardından Thor'un fazla aceleci davranması şaşırtıcı bir durum oldu. Her şeyini kaybetmiş biri olabilir. Ancak Şimşek Tanrısı ve geriye kalan Asgard halkının yöneticisi konumundaki birinin öfkesine yenik düşüp Thanos'u anında öldürmesi, fazlasıyla şok eden bir an olur.

    Geçmişe Dönüş

    Avengers ekibi, Ant-Man'in ortaya attığı fikir ve Tony Stark'ın o fikri geliştirmesi sayesinde kuantum fiziğini kullanarak geçmişe gidecektir. Ancak bu gerçekten işe yarayacak mıdır? Hepsi geçmişe gitmeyi ve daha da önemlisi geri dönmeyi başarabilecek midir?

    New York'a Dönüş

    Avengers ekibi her şeyin başladığı yere geri döndü. Ant-Man Geleceğe Dönüş filmi gibi olmadığını düşünse de tam olarak Geleceğe Dönüş'teki gibi zamanla oynayan ekip, geçmişteki özlem duydukları kendileriyle karşılaştılar. Dünyanın ve ekibin ne kadar çok değiştiğini farkettiğimiz bu sahne, filmin duygusal anlarından birini oluşturuyordu.

    Black Widow'a Veda

    Natasha Romanoff'un ölümü hepimizi hüzne boğmuştur. Hawkeye ile olan aile bağı da bu üzüntünün tuzu biberi haline geliyor. Black Widow'un, kendini en yakın arkadaşı için feda edebilecek kadar mükemmel bir kahraman olması, cesareti ve gücü, 'keşke geri getirmenin bir yolu olsaydı' dememize neden oldu.

    3-1

    Her şeyin Iron Man, Captain America ve Thor ile başladığını hatırlayalım. Avengers (2012) filmindeki ilk karşılaşmalarında birbirleriyle dövüşen bu üçlü, filmin sonlarına doğru hep birlikte son kez Thanos'un karşısına çıkar. Bu kez birbirlerinin güçlerini kullanabilecek konumdadırlar ve birbirlerinden başka güvenecek kimseleri kalmamıştır.

    Thor'un Çekici

    Captain America, Age of Ultron filminde Mjolnir'i kaldırmaya çalışanlardan biri olmuştu. Captain'ın çekici bir saniyeliğine yerinden oynattığı sırada Thor'un yüzündeki dehşet gözlere çarpmıştı. Ancak şimdi gerçekten Captain America Thor'un çekiçlerini kaldırabilecek konuma gelir. İki çekice sahip olan Thor, Thanos ile savaşırken birini Captain ile paylaşmak zorunda kalır.

    Kahramanların Ortaya Çıkışı

    Thanos'un Sozsuzluk Eldiveni'ni giymeyi başaran Hulk, herkesi geri getirir. Ancak bir süre daha onların hazırlanmalarını ve ortaya çıkmalarını bekleriz. Ta ki, Thor, Iron Man ve Captain America güçlerinin sonuna gelene kadar. Küle dönen tüm kahramanlar Doctor Strange ve ekibinin güçleri aracılığıyla bir anda ortaya çıkar ve epik savaş başlar!

    Kadınların Gücü Adına!

    Epik savaşta kadınların kendi saflarını oluşturup güç gösterisi yapması herkesin kalbinin çarpmasına neden olmuştur. Gamora, Okoye, Scarlet Witch, Valkyrie, Captain Marvel gibi kadın kahramanların savaşın akışını değiştirmiş olması filmin en nefes kesici anlarından birine ev sahipliği yapıyor.

    Tony Stark'ın Vedası

    Marvel Sinematik Evreni'nin tanıştığımız ilk kahramanı olan Iron Man'e efsanevi bir veda olması gerekiyordu. Bu da en büyük görevi üstlenmesi sağlanarak başarıldı. Tony, Sonsuzluk Eldiveni'ni geçirdi ve bir kez daha Iron Man olarak herkesin kahramanı oldu.

    Marvel Üçüncü Evresinin Sonu

    Iron Man'in ölümü ve Captain America'nın geçmişe giderek bir daha dönmemesi Marvel'ın en önemli evresinin sonunu getirmiş oldu. Iron Man'in veda sahnesinde hüzünlenmiş olun ya da olmayın, 2008 yılından beri hayatımızda olan bu kahramanların geçmişleri gözümüzün önünden geçtiğinde duygu seline neden olacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top