Hesabım
    Avengers: Endgame'de Akıllara Takılan Sorular

    Avengers: Endgame'de akıllara hangi sorular takıldı?

    Avengers: Endgame izleyicileriyle buluşmaya başladığından beri birçok tartışmaya neden oldu. Bazı tartışmalar filmin yarısının gereksiz olduğuyla ilgiliyken, bazı Marvel hayranları filmle ilgili akıllarındaki soru işaretlerini paylaştı. Marvel Sinematik Evreni'nin üçüncü evresini kapatan Avengers: Endgame'in devamını getirecek herhangi bir yapım olup olmayacağı bilinmiyor. Akıllara takılan soruların yanıtlanmayabileceği de düşünülüyor. Marvel Evreni'nde yer alacak olan WandaVision, Loki, Hawkeye gibi birçok dizi ve Black Widow gibi filmlerin hazırlandığını biliyoruz. Ancak bu dizi ve filmlerin geçmişe mi odaklanacağı, yoksa Endgame'in kaldığı yerden mi devam edecekleri konusu açık bırakıldı. Endgame'de post-credit sahnesinin de bulunmaması iyice kafalardaki soru işaretlerini belirginleştirdi. Marvel bir süre dinlenirken, bizler de Avengers: Endgame'de aklımıza takılan sorulara göz atalım...

    Gamora'ya Ne Oldu?

    Infinity War'da Thanos tarafından uçurumdan itilen Gamora, Endgame ile yeniden karşımıza çıktı. Son olarak Star Lord'u tekmelerken gördüğümüz Gamora sonrasında ortadan kayboldu. Tony Stark'ın cenazesinde de görülmeyen Gamora'nın geçmişe geri dönüp dönmediği bilinmiyor.

    Nebula Nasıl Yaşıyor?

    Nebula'nın geçmişe gidip, geçmişteki Nebula'ya yakalanmasının ardından yaşananlar pek de mantıklı görünmüyor. Gelecekteki Nebula, geçmişteki Gamora ile birlik olup geçmişteki Nebula'yı öldürmüştü. Geçmişteki Nebula'nın var olmaması gelecekteki Nebula'yı da öldürmeliydi. Ancak böyle bir şey göremedik.

    Thor, Guardians of The Galaxy'ye mi Katıldı?

    Thor, Asgard halkını Valkyrie'ye emanet ederek artık onları yönetmek istemediği söylemişti. Ayrıca Guardians of The Galaxy ekibinin gemisinde, Star Lord ile bir liderlik yarışına girdi. Ancak Marvel, Chris Hemsworth'ün emekli olacağını söylemişti. Thor emekli mi oldu; Guardians of The Galaxy ekibine mi katıldı?

    Valkyrie, Asgard'da Neyi Değiştirecek?

    Thor, Valkyrie'yi Asgard halkının kraliçesi ilan ederek kendi yoluna gitti. Ancak gitmeden önce Valkyrie'nin Asgard yönetiminde birçok iyi değişiklikler yapacağını söyledi. Bu değişiklikler neydi? Son Valkyrie, Shield'a katılıp halkını yeniden savaşçılık üzerine mi eğitecek?

    Yoktan Var Olan Pegasus

    Valkyrie savaşçılarından biri hariç hepsinin katledildiğini biliyoruz. Son Valkyrie'nin de uzun süre bir Valkyrie olarak yaşamadığını biliyoruz. Thor ile karşılaşması pek de hoş olmamıştı. Ancak Thanos ile yapılan son savaşta Valkyrie birdenbire Pegasus'un üzerinde geliverdi. Bu Pegasus nereden çıktı?

    Mjolnir'e Ne Oldu?

    Endgame'de Thor'un iki adet silahının olduğunu fark ettik. Captain America, Thor'un iki silahını da rahatlıkla kullanabiliyordu. Ancak savaş bittikten sonra Mjolnir ortadan kayboldu. Captain America ile birlikte geçmişe mi döndü? Yok mu oldu?

    Loki'ye Ne Oldu?

    Tony Stark ve Steve Rogers geçmişe gittiğinde Loki'nin Tesseract'i alıp kaçmasına neden olmuşlardı. Ama Loki'ye o kadar süre boyunca ne oldu? Kaçması, geleceği hiç değiştirmedi mi? Sanıyoruz bunu Loki dizisinde göreceğiz.

    Sonsuzluk Taşı'nı Geri Verirsek Ne Olur?

    Hawkeye ve Black Widow, Vormir'e gidip Sonsuzluk Taşları'ndan birini almaya çalıştı. Ancak bunun için bir ruhun kurban edilmesi gerekiyordu. Bu ruh da Black Widow oldu. Ancak Sonsuzluk Taşı ile herkesin işi bittiğine göre yerine geri konulduğunda Black Widow hayata geri dönemez miydi?

    Falcon, Captain America mı Oldu?

    Captain America, geçmişe gidip istediği gibi bir hayat sürdükten sonra yaşlı bir şekilde günümüze geri dönmüştü. Yanında meşhur kalkanını da getirmişti. Hiçkimse Captain America'nın bir varisinin olamayacağını düşünürken, Captain, kalkanını Falcon'a verdi. Şimdi Falcon, yeni Captain America mı oldu?

    Küle Dönen İnsanlar Neredeydi?

    Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni ile yok ettiği insanlar beş yıl boyunca neredeydi ve nasıl hissediyordu? Daha da ilginci, dönen kahramanlarımıza tüm bilgileri kim yükledi de bir anda koşarak savaşa geldiler?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top