Hesabım
    Disney'in Henüz Uyarlayamadığı Klasik Yapımlar

    Disney bu filmleri henüz hayata geçiremedi...

    Disney, birçok eski filmi, masalı, çizgi filmi yeniden beyaz perdeye aktarma kararı aldı. Bu konuda onlarca projeyi gündeme getirdi. Bu projelerden Dumbo, The Lion King, Aladdin gibi yapımları tam gazla vizyona sokarken, bazı filmlerin henüz çekimlerine bile başlanamadı. İlerleyemeyen projeler, ayrılan yönetmenler derken bir uyarlama deryasının içerisinde yüzer olduk. Elimizde ise Maleficent: Mistress of Evil, MulanDora and The Lost City of Gold gibi yapımlar kaldı.

    Hep birlikte Disney'in uyarlayabileceği ve uyarlamak istediği yapımlara göz atalım.

    Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

    Marc Webb'in söylediklerine göre kendisi bir live-action Pamuk Prenses filmi üzerinde çalışıyor.

    Pinokyo

    Guillermo Del Toro, Pinokyo'yu uyarlayacak. Ancak bu Disney'in kanatları altında olmayacak. Disney'in planladığı filmin yönetmeni çekilince, proje iptal ediliverdi.

    Bambi

    Eğer Bambi'yi live-action CGI filmi yapmaya kalkarlarsa, bu daha çok bir korku filmini andırabilir.

    Lady and The Tramp

    Lady and The Tramp, aslında uyarlama aşamasında. Yeni açılacak olan Disney platformunda yayınlanması bekleniyor. 12 Kasım tarihinde platform üzerinden filme ulaşılabilecek.

    The Sword In The Stone

    The Sword In The Stone, yapım aşamasında bulunuyor. Korku filmi yönetmeni Juan Carlos Fresnadillo, live-action animasyon filminin yönetmenliğini üstlenecek.

    The Aristocrats

    Disney'in 1970 yapımı çizgi filmi The Aristocrats ile ilgili herhangi bir uyarlama planı bulunmuyor.

    The Rescuers

    Disney'in The Rescuers ile ilgili bir planı bulunmuyor. Hatta farelere karşı alerjisi bulunuyor olmalı ki, Fox'un Mouse Guard filmini de erteledi.

    Tilki ve Avcı Köpeği

    1981 yapımı çizgi film Tilki ve Avcı Köpeği için herhangi bir adaptasyon planı bulunmuyor.

    Oliver ve Arkadaşları

    1988 yapımı Oliver ve Arkadaşları çizgi filminin uyarlanacağını pek sanmıyoruz.

    Küçük Deniz Kızı

    Küçük Deniz Kızı şimdilerde Hollywood'un gündeminde. Başrolünde Halle Bailey'nin yer alacağı filmde Ariel'in babası Javier Bardem olabilir!

    Pocahontas

    Pocahontas Amerikan yerlilerini konu edindiği için Hollywood'un hemen uyarlayacağını düşünmüştük. Ama henüz bu konuda bir ses yok.

    Notre Dame'ın Kamburu

    Notre Dame'ın Kamburu'nun acıklı hikayesi beyaz perdeye yeniden aktarılacak. Yapımcılığını üstlenecek olan Josh Gad'ın filmde rol alması da bekleniyor.

    Lilo & Stitch

    Aladdin'in yapımcıları bilindiği üzere Lilo & Stitch için harekete geçti. Henüz bir vizyon tarihi belirlenmedi, ancak live-action film yolda!

    Bolt

    Bolt çekileli henüz 11 yıl olduğu için yeniden bu işe girişeceklerini düşünmüyoruz.

    Prenses ve Kurbağa

    Prenses ve Kurbağa yeniden çekimi için Disney'den henüz bir haber yok.

    Karmakarışık

    Tangled zaten 2010 yılında Zachary Levi ve Mandy Moore'un seslendirmesiyle harika bir şekilde hayata geçirilmişti. Yenisine ne gerek var?!

    Cruella

    Cruella, Emma Stone'un canlandırmasıyla hayata geçirilecek. Ancak en son Emma Stone kolunu kırdığı için Cruella'nın çekimleri ertelenmişti.

    Peter Pan

    Peter Pan, Disney tarafından yeniden live-action olarak uyarlanacak. Yönetmenliğini David Lowery'nin üstleneceği filmin senaryosu Toby Halbrooks ve Lowery tarafından kaleme alınıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top