Hesabım
    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Marvel Sinematik Evreni'nde görebileceğimiz LGBTQ+ karakterler...

    Geçtiğimiz haftalarda Thor: Ragnarok'un Valkyrie'si Tessa Thompson, karakterinin gelecekteki Thor filmi Thor: Love and Thunder'da eşcinsel bir ilişki yaşayacağını söyleyerek tarih yazdı. "Yeni kral olarak kraliçesini bulmak zorunda" diyen Thompson, böylece Marvel Sinematik Evreni'nde yer aldığını gördüğümüz ilk LGBTQ+ süper kahraman olduğunu doğrulamış oldu.

    Valkyrie çizgi romanlarda biseksüel bir karakter. Thompson rolü ilk canlandırdığında da karakterinin eşcinsel olduğunun kendisine söylendiğini belirtmişti. Ancak Valkyrie'nin cinsel kimliğine dair bir işareti Thor: Ragnarok'ta görememiştik. Ancak aslında Marvel, 2015’in başından bu yana MCU’da bir eşcinsel süper kahraman fikrinin çevresinde dolanıyor.

    Bu yılın Mart ayında, Marvel'in yapım şefi Victoria Alonso, eşcinsel bir süper kahramanın yakında gelebileceğini belirterek hayranlarını sevindirmişti. "Dünya buna hazır" diyen Alonso, karakterin merakla beklenen Eternals'da mı karşımıza çıkacağını ise açıklamamıştı. 

    Gişe rekorları kıran süper kahraman filmlerinin şu anki döneminde LGBTQ+ temsili neredeyse yok. Hatta DC Comics çizgi romanlarından uyarlanan Wonder Woman'da tamamen kadınların yaşadığı bir ada yer alsa da, eşcinsel bir ilişkiye dair hiçbir emare yok. Disney/Marvel nihayet bir eşcinsel süper kahramana olan uzun süreli beklentiyi karşılamaya hazır olduğunda, Marvel çizgi romanlarında çok uzun araştırmalar yapmalarına gerek kalmayacak. Aşağıda en olası adayları sizler için topladık!

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    LGBTQ Valkyrie'miz cepte! Artık kesin olarak sıradaki Thor filminde karakteri bir kadınla göreceğimiz biliyoruz! Umarız bir önceki filmde olduğu gibi üstü kapalı bir şekilde işaret edilmez.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Ne Disney ne de Marvel Studios bunu onaylasa da, yönetmen Chloe Zhao’nun Eternals'taki Herkül rolünü üstlenmesi için eşcinsel bir aktör aradığı söyleniyor. Marvel çizgi romanının 2013 sayısında, karakterin alternatif bir evrende James Howlett (Wolverine) ile ilişkisi vardı.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Tom Hiddleston'un canlandırdığı Loki, MCU'daki ilk değişken cinsiyetli ve/veya panseksüel karakter olabilir. Çizgi romanlarda Loki'nin şekil değiştirme yeteneğini kullanarak cinsiyet değiştirip, kadın bedenindeyken erkeklerle yakınlaştığı örnekler var. Marvel Studios'un başkanı Kevin Feige, bir veya daha fazla LGBTQ süper kahramanıyla tanıştığımızı söylemişti. Belki de Loki'yi kastediyordu.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Lewis Tan'ın canlandırdığı Shatterstar, ilk olarak 2018 yapımı Deadpool 2'de karşımıza çıkmıştı. Disney/Fox birleşmesi resmen Deadpool'u MCU’nun bir parçası haline getirdiğinden, Marvel’ın zaten ilk eşcinsel süper kahramanını edindiğini bile iddia edebiliriz. Karakter çizgi romanlarda başlangıçta aseksüel olarak ortaya çıksa da daha sonra bunun biseksüelliğini saklamak için olduğu ortaya çıkmıştı.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Mystique şu ana dek filmlerde yalnızca erkeklerle ilgilenmiş olmasına rağmen, aslında çizgi romanlarda 1981'den bu yana biseksüeldi. Karakter, birlikte X-Men'de ilk ortaya çıkışlarından bu yana sevgilisi Destiny'e romantik bir şekilde bağlıydı. Mystique en ünlü ve sevilen X-Men üyelerinden biri ve onu biseksüel yapmak MCU için kesinlikle bir nimet olacaktır.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Captain Marvel'ın çizgi romanlarda eşcinsel olduğu versiyonlar mevcut. Ancak filmde buna dair hiçbir emare görmedik. Kadın süper kahraman filmlerinde karakteri ilk kez birine aşık olmadığı ve kendini keşfettiği bir aşamada görmek güzel bir adım olsa da, pek çok hayran Carol Danvers'tan daha fazlasını bekliyordu. Üstelik Brie Larson da Marvel'ın LGBTQ temsilinde "daha hızlı hareket etmesini" istediğini söylemişti.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Eşcinsel Olabilecek Karakterleri!

    Hayranlar ve eleştirmenler, Black Panther'in Okoye'nin cinsel kimliğini silmesini çokça eleştirmişti. Hatta filmden çıkarılan, Okoye ve Ayo'nun (Florence Kasumba) flört ettiğini gösteren bir sahne bile vardı. Belki devam filminde karakterin çizgi romanlardaki kökenine geri döndürüldüğünü görebiliriz.

    Marvel'ın X-Men'in haklarını Fox’tan almasıyla birlikte, potansiyel LGBTQ X-Men üyeleri de MCU’ya katılabilir. Bu karakterlerden ilki, serinin orijinalinde ve devam filmlerinde Shawn Ashmore tarafından oynanan “Iceman” olabilir. Çizgi romanlarda karakter 2015 yılında, eşcinsel takım arkadaşı olan Anole'a eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top