Hesabım
    Engelsiz Film Festivali ve Mural Ankara İle Sokaklar Renklendi!

    Engelsiz Filmler Festivali'nin Mural Ankara etkinliği gerçekleştirildi!

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali kapsamında, Mural Ankara etkinliği düzenlendi. Bu yıl ilk kez böyle bir işi hayata geçiren festival, üç kadın sanatçı ve aktivisti bir araya getirerek Ankara'nın gri havasını renklendirmeyi hedefledi. Etkinlik dahilinde, Ankara'nın binalarına sanat ile hayat verildi!

    Ankara'nın Çankaya ilçesindeki üç binanın duvarlarına sanatlarını yansıtan üç kadın sanatçı, Mural Ankara etkinliğini tamamladı. Geçtiğimiz Perşembe günü başlayan etkinlikte sanatçılarla engelli hakları alanında çalışan üç aktivist buluşmuştu. Aktivistler arasında yer alan klinik psikolog ve engelli hakları aktivisti Beyza Ünal, gazeteci, fotoğrafçı ve Engelsiz Sanat Derneği danışmanı Elif Gamze Bozo ve Engelli Kadın Derneği başkanı Fatma Köseoğlu Güldal, sanatçılar ile bir araya gelerek toplumsal cinsiyet ve engellilik, engelli bireylerin bağımsız yaşam hakkı, sağlamcılık konularındaki düşünce ve deneyimlerini aktardılar. Ortak yapılan çalışmalar sonucunda Belfast'ın ünlü sanatçısı Friz, Ankara'dan tipografi ve sokak sanatı alanında çalışan Ekin Kılıç Ezer ve  İstanbul'dan şablon baskı ve kostik teknikleriyle sanat yapan Yeşim Paktin'den oluşan sanatçı ekibi, çalışmalarını Ankara sokaklarına aktardılar.

    British Council işbirliğiyle gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl da herkesin, her koşulda eşit bir şekilde ulaşabileceği sanatı gösterime sunmayı hedefliyor. Festivalin yaptığı açıklamaya göre otizm dostu gösterimler ve rehber köpekler seçkisi, Be In kısa film seçkisine, Anons, Sibel, Saf, Yuva ve Güvercin filmlerinden oluşan yarışma seçkisine festivalde yer verilecek. 7. Engelsiz Filmler Festivali filmleri, 7 ile 9 Ekim arasında İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda; 11 ile 13 Ekim arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde; 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut'te sinemaseverlerle ücretsiz ve engeller olmadan buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top