Hesabım
    Gelmiş Geçmiş En Rahatsız Edici Film Sahneleri

    Bu sahneleri izlemekte zorluk çektik.

    Sinema tarihinde rahatsız edicilik denilince akla genellikle kanlı, korkutucu, olağanüstü, metafizik sahneler gelir. Ancak hayalgücünüz bununla sınırlı kalmasın. Komedi filmlerinde, fantastik filmlerde de her şey mümkün olabilir. Son zamanlarda Cats filminin tamamının rahatsız edici olduğu söyleniyor. Kediler ne kadar rahatsız edici olabilir, değil mi? Olabilir! Breaking Dawn'daki bebek de olabilir, Under The Skin'deki uzaylı da olabilir. İşte son yıllarda gözümüze çarpan rahatsız edici film sahneleri...

    Midsommar (2019)

    Yılın en aydınlık korku filmi Midsommar'da Christian ile köyün kızlarından biri olan Maja'nın seks sahnesi gelmiş geçmiş en dehşet verici sahnelerden biri olabilir. Kasabanın yaşlı kadınlarının dahil olduğu sahneyi görmesek daha mutlu bir yaşam sürebilirdik.

    Tusk (2014)

    Kevin Smith, gelmiş geçmiş en sinir bozucu korku filmini Tusk ile yapmış olabilir. Bir sahnede Wallace, çatlak bir denizci tarafından kaçırılır ve bir denizayısına dönüştürülür. Tabii bunun için uzuvların kesilmesi gerekmektedir...

    BlackKklansman (2018)

    Akademi'den En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü kazanan BlackKklansman'da yer alan yalan dedektörü sahnesi, oldukça rahatsız ediciydi. Yahudi bir dedektifin aşırı sağ politik görüşe sahip birinin düşüncelerini tespit etmesi, gerçekleri yansıttığı kadar, gerçeklerin bu kadar kötü olmasına vurgulamasıyla şaşırtmıştı.

    Raw (2016)

    Raw'ın hemen hemen her sahnesi rahatsız ediciydi. İnsan etinin tadını merak etmiyorduk. Ama zorla tatmış kadar olduk. Ancak özellikle ağda sahnesi keşke izlemeseydik dedirtti. Ağdanın pek de iyi etki yaratmaması ve sonunda parçalar halinde parmaklar ve deri görmek pek hoş değildi.

    Under The Skin (2013)

    Under The Skin'de bir uzaylının, dünyada kurbanlarını seçip yemesine tanıklık ediyorduk. Sabrımızın taştığı sahne ise sahil sahnesi olmuştu. Uzaylı, bir çifti boğulmaktan kurtarmaya çalışan ama başaramayan bir adamı izliyordu. Çiftin boğulmasını izlemesi ve dolayısıyla bizim de izlemek zorunda kalmamız rahatsız ediciydi.

    127 Hours

    James Franco'nun yıldızı olduğu 127 Hours, gerçek olaylara dayanan bir film. Sahnelerin gerçekten yaşandığı fikri eklenince, iki kat daha fazla rahatsız edici bir hal alıyor. Utah'ın Blujohn Kanyon'unda kolu bir yere sıkışan Aron Ralston'ın kendi hayatını kurtarmak için kolunu kesmek zorunda kaldığı sahne akıllara kazındı bile.

    Blue Valentine (2010)

    Blue Valentine'da evlilikleri rezil hale gelmiş olan bir çiftin gerçekleştirdiği yıldönümü kutlama seksi, gerçekten korkunçtu. Kendilerini uzaylı istilasında gibi bir otele kapatmışlar ve romantizm konusunda son derece başarısız olmuşlardı. Cindy, kocasının onunla seks yapmasına izin verirken duygusuzlukta çığır açmıştı. 

    Whiplash (2014)

    Whiplash'te bırakılsa birbirinin boğazına yapışacak olan eğitmen Fletcher ve öğrencisi Andrew'un konser sahnesi rahatsız edicilikte çığır açmıştı. Fletcher, konsere Andrew'un bilmediği, çalışmadığı bir parçayla başlamış ve hepimizin kabuslarına girebilecek bir sahne ortaya çıkmıştı.

    Breaking Dawn Part 2 (2012)

    Twilight serisinin CGI ile arası oldukça kötüydü. Gerçek bir bebek kullanılmayan Breaking Dawn Part 2'da bebeğin aniden büyüme sahnesi, hem eski haliyle, hem yeni haliyle çok kötüydü. Yaşlı görünümlü oyuncak bebekler bile Renesmee'den daha tatlı olabilir.

    Climax

    Climax, yıla damgasını vuran filmlerden biriydi. Hamile kadının bıçaklanmasından, küçük çocuğun ölümüne kadar her şeyi rahatsız ediciydi. Dehşete düşüren sahnelerden biri de birinin kız kardeşini diğer erkeklerden kıskanma nedeninin, kardeşiyle seks yapma isteğinin ortaya çıkmasıydı.

    Bridesmaids (2011)

    Kristen Wiig ve Rose Byrne'ün nişan parti konuşması savaşı, pek tatlı değildi. Yapmaları gereken şey, en yakın arkadaşlarından hoş bir şekilde bahsetmekti. Ama işler pek de öyle gitmedi... Korkunç akapella performansı, her şeyi mahvetti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top