Hesabım
    2020'nin Film Festivallerine Hangi Filmler Damgasını Vuracak?

    2020'de bizleri hangi filmler bekliyor?

    2019 yılını henüz geride bırakmadık. 2020 yılına adım attığımızda da bırakmayacağız. Ta ki Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek Akademi Ödülleri'ne kadar 2019 filmleri peşimizi bırakmayacak! Ancak Akademi Ödülleri'nden önce Sundance Film Festivali ile yılın muhtemelen en iyi indie yapımlarıyla baş başa kalacağız. Yüksek bütçeli yapımlara gelirsek de geçtiğimiz yıl çekimlerine başlanan ve oldukça ses getiren bazı yapımların önümüzdeki yıl olay yaratacağını biliyoruz. İşte geçtiğimiz yıl içerisinde attığı adımları ses getiren ve 2020 yılının festivallerinde bol bol göreceğimizi düşündüğümüz yapımlar!

    Mank

    David FincherGary Oldman başrollü Mank filmiyle, Citizen Kane'in senaristi Herman J. Mankiewicz'in yarı kurgu yarı gerçek hikayesini anlatacak.

    The French Dispatch

    Wes Anderson, uzun süredir dev kadrolu The French Dispatch üzerinde çalışıyor. Film, 20. yüzyılda hayali bir Fransız şehrinde bir gazetenin çalışanlarının yaşadıklarını konu ediniyor.

    The Trial of The Chicago 7

    The Trial of the Chicago 7, Chicago’daki 1968 Demokratik Ulusal Konferansı’nda Vietnam Savaşı ve karşı kültür protestoları düzenleyen ve federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvik ile suçlanan yedi sanığın 1969 yılında görülen meşhur duruşmasına odaklanıyor.

    The Eyes of Tammy Faye

    Jessica Chastain ve Andrew Garfield başrollü uyarlama film The Eyes of Tammy Faye, Televizyon programları aracılığla Hristiyanlığı yaymaya çalışan Tammy Faye Bakker ve Jim Bakker’ın hikayesini konu ediyor.

    Good Morning, Midnight

    Kitaptan uyarlanacak olan George Clooney ve Felicity Jones başrollü Good Morning, Midnight, post apokaliptik bir bilim kurgu filmi olarak karşımıza çıkacak.

    Stillwater

    Matt Damon ve Abigail Breslin başrollü Stillwater, bir babanın kızını işlemediği bir cinayetten kurtarma mücadelesini anlatacak.

    Annette

    Marion Cotillard ve Adam Driver başrollü Annette, opera sanatçısı eşinin ölümünden sonra kızına bakmak zorunda kalan bir stand-upçının hikayesini anlatıyor.

    Nomadland

    Oscar ödüllü oyuncu Frances McDormand, bu kez Nomadland'de 2008 ekonomik krizinde her şeyini kaybeden ve göçebeye dönüşen bir kadını canlandırıyor.

    Benedetta

    Paul Verhoeven yönetmenliğindeki Benedetta, 17. yüzyıl İtalya'sında dini figürlerin zihnindeki erotik deneyimleri gözler önünde sergileyecek. İki kadının arasında romantik bir ilişki gelişecektir. Film, Cannes'da geçtiğimiz yıl gösterilecekti, ancak Verhoeven'ın sağlık sorunları buna engel oldu.

    Bergman Island

    Greta Gerwig'in yerini Mia Wasikowska'nın aldığı Bergman Island, film çekmek isteyen bir çiftin Ingmar Bergman'a ilham veren adaya gitmelerini ve zamanla gerçeklik algılarını yitirmelerini konu ediniyor.

    The Souvenir Part II

    The Souvenir, bu yıla damgasını vuran romantik dram filmlerinden biriydi. Şimdi ise filmin devamının çekileceği duyuruldu.

    Da 5 Bloods

    Spike Lee, bu kez Chadwick Boseman ile iş birliği yapıyor ve Da 5 Bloods'da Vietnam Savaşı'ndan dönen gazilerin hikayesini anlatıyor.

    Pieces of A Woman

    Shia LaBeouf ve Vanessa Kirby başrollü Pieces of A Woman'ın konusu henüz açıklanmadı.

    Hillbilly Elegy

    Amy Adams'ı başrolüne yerleştiren Hillbilly Elegy, J. D. Vance'ın kaleminden çıkan anı kitabına dayanarak yazarın Appalachia'nın kırsal bölgesinde geçen fakir çocukluk dönemini konu edinecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top