Hesabım
    Modern Yalnızlık Üzerine Çekilmiş 15 Harika Film

    Modern yalnızlığı anlatan en iyi filmler...

    Son yılları yaşayan modern nesil, teknoloji ve içinde yaşadığımız hızlı tempo nedeniyle tüm zamanların en kopuk nesillerinden biri olarak kabul edilebilir. Tüketim toplumunun getirdiği hayat standartları ve alışkanlıklar da insanı kendi başına mükemmelleşme çabasına itiyor. Bu durum, modern toplumlarda büyük bir yalnızlığı beraberinde getiriyor. Dünyanın her yerinden, herhangi biriyle tejnoloji üzerinden iletişim kurabilmek mümkün ama biriyle yüz yüze konuşma ihtiyacı bambaşka bir mesele. Ne yazık ki modern insanın en büyük sorunlarından biri de hakliyle yalnızlık oluyor. Peki bu yalnızlıkla nasıl başa çıkabiliriz? Nasıl davranmalı ya da davranmamalıyız. Belki de yalnızlık çok büyük bir sorun değildir. İşte bütün bu sorulara ve meseleye bakış atan filmler, bazı cevapları bulmamızı sağlayabilir. Biz bu yoldan giderek moder insanın yalnızlığı anlatan 15 harika filmi derledik.

    Aşk

    Aşk 

    Yönetmen: Spike Jonze

    Oyuncular: Joaquin PhoenixAmy AdamsRooney Mara

    Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, Theodore'u son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. 

    Sevmek Gibi

    Sevmek Gibi

    Yönetmen: Abbas Kiarostami

    Oyuncular: Rin TakanashiTadashi OkunoRyô KaseAkiko, eğitimi için gerekli parayı sağlayabilmek için okul dışında fahişelik yapan genç bir üniversite öğrencisidir. Bir gün işi sırasında tanıştığı müşterilerden birisi, yaşlı bir profesör olan Takaşi'yle aralarında başlayan ilişki hayatında bir dönüm noktasını doğurur.

    Başka Bir Yerde

    Başka Bir Yerde

    Yönetmen: Sofia Coppola

    Oyuncular: Stephen DorffElle FanningChris PontiusJohnnie Marco (Stephen Dorff) gece hayatının hızı, kadınlar ve lüks bir yaşamla gününü gün eden bir Hollywood oyuncusudur. Bir gün 11 yaşındaki kızı Cleo (Elle Fanning) babasına sürpriz bir ziyaret yapar ve bu hızlı hayatının değişmesine neden olur.

    Utanç

    Utanç

    Yönetmen: Steve McQueen 

    Oyuncular: Michael FassbenderCarey MulliganJames Badge DaleBrandon 30'lu yaşlarında New York'ta yaşayan, kelimenin gerçek anlamıyla seks bağımlısı bir adamdır. Fakat asi kız kardeşi onun yanına taşınınca Brandon'ın hayatı da beklenmedik biçimde değişecektir.

    Öylece Oturan Bir Fil

    Öylece Oturan Bir Fil

    Yönetmen: Hu Bo

    Oyuncular: Yuchang PengYu ZhangUvin WangEkonomik olarak baskı altında yaşayan birg rup insanın hikayesinin anlatıldığı Öylece Oturan Bir Fil, karakterlerin duygusalar sorunlarını yokçu bir bakış açısıyla ele alıyor.

    Bir Konuşabilse...

    Bir Konuşabilse...

    Yönetmen: Sofia Coppola

    Oyuncular: Bill MurrayScarlett JohanssonGiovanni RibisiDillerine ve kültürlerine uzak oldukları bu insanların ülkesinde fazlasıyla yabancı olan ve iletişimsizlik denizinde boğulan bu iki yabancı, bir Tokyo haftasonunda birdenbire yakınlaşacaktırlar.

    Detachment

    Detachment

    Yönetmen: Tony Kaye

    Oyuncular: Adrien BrodyMarcia Gay HardenJames CaanÖğrencilerle ummadığı bir bağ yakalayan Henry, okuldan kaçan bir öğrenciyi de sokaklardan ailesine geri dönmesini sağlar. Umutsuzluk açısından hayatta yalnız değildir ama bu karamsar dünyada hala sevilebilecek şeyler de vardır.

    The Forest for the Trees

    The Forest for the Trees

    Yönetmen: Maren Ade

    Oyuncular: Eva LöbauDaniela HoltzRobert SchuppGarip bir idealist lise öğretmeni şehirdeki ilk işine başladığında, işler hayal ettiğinden çok daha zor olur.

    Aşkı Beklerken

    Aşkı Beklerken

    Yönetmen: Cédric Klapisch

    Oyuncular: Ana GirardotFrançois CivilCamille CottinKendilerine ait tek kişilik dünyaları olan iki genç, büyük şehrin kalabalığında sürekli bir arayış içindedir. Ancak ne kadar arasalar da bir sonuca ulaşamazlar. Aynı sorunlarla boğuşan, aynı mekanlara gidip, aynı caddelerde yürüyen Remy ve Melanie’nin yolları bir gün kesişebilecek midir?

    Anomalisa

    Anomalisa

    Yönetmen: Charlie KaufmanDuke Johnson

    Oyuncular: David ThewlisJennifer Jason LeighTom NoonanCharlie Kaufman'ın ilk stop motion filmi, felçli bir adamın dünyevi hayatına odaklanıyor. İnsanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken kitap yazarı Michael Stone’un, bir gecede çıktığı bir iş gezisinde tanıştığı yabancı ile hayata bakışı değişir. 

    Uykusuz Her Gece

    Uykusuz Her Gece

    Yönetmen: Michal Marczak

    Oyuncular: Krzysztof BaginskiMichal HuszczaEva LebuefYeni bir çağ yaklaşırken Varşova da değişimin kıyısında durmaktadır.  Sanat okulu sınıf arkadaşları Christopher ve Michal, büyüme çağlarında huzursuzca, güzel anın içinde sonsuza dek yaşamı aramak için şehrin sokaklarında dolaşıyorlar.

    Gerçek Sevgili

    Gerçek Sevgili

    Yönetmen: Craig Gillespie

    Oyuncular: Ryan GoslingPatricia ClarksonEmily MortimerGus, Lars'ın bir kız arkadaşı olduğunu öğrenince sevinseler de, gelin adayının internetten sipariş üzerine gelmiş plastik bir kadın olduğunu görünce sevinçleri pek uzun sürmez. İşin zor kısmı ise Lars etkilenmesin diye yeni kız arkadaşı Bianca'ya gerçek muamelesi yapmak zorunda kalacak olmalarıdır.

    Uzak

    Uzak

    Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

    Oyuncular: Muzaffer ÖzdemirMehmet Emin ToprakZuhal Gencer ErkayaFilm, ideallerinden uzaklaşmaya başladıkça yaşamının anlamını yitiren ve uzaklara gitmeyi düşleyen bir adamla, hayallerini gerçekleştirmek için İstanbula gelen bir gencin hikayesini anlatıyor.

    Oslo, 31 Ağustos

    Oslo, 31 Ağustos

    Yönetmen: Joachim Trier

    Oyuncular: Anders Danielsen LieHans Olav BrennerIngrid OlavaŞehre daha çabuk uyum sağlayabilmesi için iş görüşmesine gitmek üzere klinikten ayrılan Anders, istim üzerinde geçen klinik yaşamından sonra şehrin başıboşluğunda gezmeye başlar ve uzun bir süredir görmediği insanlar ile buluşur.

    Fight Club

    Fight Club

    Yönetmen: David Fincher

    Oyuncular: Brad PittEdward NortonHelena Bonham CarterAnlatıcı, terapiler esnasında Marla adında bir kızla tanışır. Bir süre sonra da hayatını değiştirecek olan Tyler Durden ile... Durden, Jack'in ulaşmak istediği tüm hedeflere ulaşmış olan bir adamdır ve anlatıcı asla hakkında konuşulmaması gereken bir organizasyon olan 'Dövüş Kulübü' ile tanıştıracaktır. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top