Hesabım
    "Morbius"ta Görebileceğimiz Marvel Vampirleri

    Morbius'ta hangi Marvel karakterlerini görebiliriz?

    Spider-Man çizgi roman evreninin vazgeçilmez bir parçası olan MorbiusJared Leto başrolüyle filme uyarlandı. Filmin önümüzdeki aylarda vizyona girmesi bekleniyordu, ancak salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Sony'nin yaratmaya çalıştığı Marvel çizgi roman evreninin sıkı bir parçası olan Morbius, bir vampir. Morbius The Living Vampire, iyileşmeye çalışan ancak hastalığının çözümünü bulamayan Michael Morbius'un ta kendisi.

    İlk kez The Amazing Spider-Man'in 101. sayısında okuyucularına kendini gösteren Morbius, 1971 yılından beri çizgi romanlarda yer alıyor. Roy Thomas ve Gil Kane çizgi romanların yaratıcısı olmuştu. Morbius, Spider-Man'in düşmanlarından biri olarak görülmüştü. Doğaüstü olaylar ve korku temaları kullanılan Morbius çizgi romanlarından filme aktarılan birçok karakter olabilir. Sony'nin bu konuda hiç sesi çıkmıyor diyebiliriz. Ancak Marvel çizgi romanları vampir kaynıyor. İşte Morbius filminde görebileceğimiz Marvel vampirleri!

    Loxias Crown

    Matt Smith'in canlandırdığı Loxias Crown, filmin kötü adamı olarak biliniyor. Fragmanlardan henüz Morbius'un neyle karşı karşıya olduğunu anlamasak da Loxias çizgi romanlarda Morbius üzerinde deney yaparken vampire dönüşüp güç sahibi oluyor.

    Martine Bancroft

    Varlığını kesinlikle bildiğimiz bir diğer karakter Adria Arjona'lı Martine Bancroft. Morbius ile bir ilişkisi olan Martine, çizgi romanlarda ayrıca Morbius'un asistanıdır. Martine bir vampire dönüştüğünde Morbius ile ilişkisi sağlamlaşır. Martine önünde sonunda tedavi olur, ancak Morbius için kalıcı bir tedavi mümkün değildir.

    Emil Nikos

    Matt Smith'in Loxias karakterine hayat vereceği açıklanmadan önce, Emil Nikos'u canlandıracağı düşünülüyordu. Emil, Michael Morbius'un en yakın arkadaşı olarak biliniyor. Aynı zamanda onun tedavi olması için yardımcı oluyor. Aynı zamanda Morbius'un ilk kurbanı Emil Nikos oluyor. Dolayısıyla da vampire dönüşüyor.

    Victor Slaughter

    Victor'un filmde yer alıp almadığını bilmiyoruz. Ama filmde kesin olarak Tyrese Gibson'ın canlandırdığı Simon Stroud karakterinin çizgi romanlarda Victor ile bağlantılı. Morbius'u alt etmeye çalışan Stroud, bunun için bir paralı asker olan Victor Slaughter'ın yardımını alıyor. Ancak Morbius onu vampire dönüştürüyor.

    Bloodthirst

    Morbius'un düşmanlarından biri olan Bloodthirst, Lilith'in şeytanlarından biridir. Bin yıl gibi uzun süre yaşayan Lilith, ölümsüzlerden oluşan bir ordu kurar. Yarı ölümsüz iblisler arasında Bloodthirst de vardır.

    Dracula

    Dracula, Marvel çizgi roman evreninin bir parçası ve birçok kahramanla yolunun kesiştiği biliniyor. Blade'in dünyasında Dracula'nın büyük bir yeri var. Ama tabii Blade, Disney'in Marvel evreninde yer alacak. Bu durumda Sony Dracula'dan nasiplenmiş midir, bilemiyoruz.

    Bessie The Hellcow

    Nasıl Howard The Duck gibi bir hayvan kahraman Marvel'da varsa, Bessie The Hellcow'a da şaşırmamak gerek. Çizgi romanlarda Dracula, 1600'lü yıllarda beslenecek insan bulamıyor ve dişlerini bir ineğe geçiriyor. Bessie The Hellcow vampir olduğunda intikam peşine düşüyor. Tabii bu ineği görmemiz oldukça düşük ihtimal.

    Blade

    Marvel Sinematik Evreni'nin yeni Blade'i Mahershala Ali'yi Morbius'da kesinlikle göremeyiz. Ama Wesley Snipes'lı Blade'i görebiliriz. Sony yeni bir çizgi roman evreni yaratıyor. Ama bu evrende Blade'i görmememiz için hiçbir neden yok.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top