Hesabım
    "Batman: The Dark Knight"ta Yer Alan Gizli Göndermeler

    Kara Şövalye aslında neleri gizlemişti?

    Christopher Nolan'ın imzasını attığı Batman serisi, şimdiye kadar yapılmış en iyi Batman serilerinden biri. Özellikle de DC'nin sonradan evrenine yerleştirdiği Batman ve oturtulamayan hikayesi düşünüldüğü zaman. Christian Bale'i başrolüne yerleştiren The Dark Knight ise serinin en sevilen filmi. Çünkü filmde inanılmaz derecede iyi bir şekilde işlenen anti kahraman Joker bulunuyor. Aynı şekilde adım adım Harvey Dent'in dönüşümünü görmek de zevk veren bir diğer öge. İki harika kötü kahramanın olması Bruce Wayne ile çatışmalarının kıymetini doğal olarak artırıyor.

    Filmlerde yalnızca karakterler değil, arka planda verilen referanslar da çok iyi. Nolan easter egg olarak birçok gönderme yerleştirmiş. Bizler de tekrardan sizin için gözlerden kaçan the Dark Knight göndermelerini masaya yatırıyoruz...

    Joker'ın Maskesi

    The Dark Knight'ın açılışında Joker ve çetesinin palyaço maskeleriyle birlikte banka soyduklarını görüyoruz. Heath Ledger'ın Joker'ı, 60'lı yıllarda çekilen dizide Cesar Romero'nun palyaço maskesine çok benzer bir maske takıyor.

    Spider-Man 3 Posteri

    DC filminde Marvel karakter posterinin ne işinin olduğunu sorabilirsiniz. Ama var. Spider-Man 3 posteri, Joker'ın sol hizasında görülebiliyor.

    Tarihler

    Jim Gordon elinde azılı suçlu Joker'ın fotoğrafını tutuyor. Ama yakınlaştırıp bakıldığında üzerindeki tarihin 18 Temmuz 2008 olduğu görülüyor. Yani tam olarak The Dark Knight filminin vizyona girdiği tarih.

    Batman'in Başlığı

    The Dark Knight'ta Bruce, Lucius Fox'a başını rahat hareket ettirebileceği bir başlık istediğini söylüyordu. Bu aslında Michael Keaton'lı Batman'e göndermeydi. 1989 yapımı Batman'de Bruce Wayne, başlık yüzünden kafasını oynatamadığını söylüyordu.

    Açılıştaki Sembol

    Batman filmlerinin açılışında hep aynı sembolün benzerleri yer alıyor. Bu semboller, filmin gidişatına göre Batman'in geleceğini açıklıyordu. The Dark Knight'ta sembol yanıyordu.

    Ayakkabıdaki Bıçak

    Joker, Harvey Dent'in partisini bastığında ayakkabısında bir bıçağın olduğu görülmüştü. Bu bıçağın aynısı 1957 yapımı From Russia With Love isimli James Bond filminde Rosa Klebb tarafından kullanılmıştı.

    Riddler

    Nolan'ın Batman serisinde The Riddler ile Bruce hiç yüz yüze gelmedi. Ama Wayne Enterprises'da Coleman Reese isimli bir adamın bütün ipuçlarını toplayarak Bruce Wayne'in kim olduğunu bulduğunu görmüştük. Bu biraz Riddler'a benzemiyor mu?

    Spor Araba

    Batman, Joker'ın düzenlemeye çalıştığı suikasti önlemek için bir spor araca biniyor: Lamborghini Murcielago. Murcielago'nun İngilizce karşılığı ise "Bat".

    Catwoman

    Bruce, Lucius'a kostümünün köpeklere karşı dayanıklı olmadığını söylüyor. Lucius ise kostümün en azından "kedi"lere dayanıklı olduğunu söylüyor. Burada Catwoman'ı kast ettiği aşikar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top