Hesabım
    DC Filmlerini Kronolojik Sıralamaya Göre Nasıl İzleriz?

    DC filmlerini hangi sıraya göre izlemeliyiz?

    DC Sinematik Evreni'nin bir kısmının çok başarılı, bir kısmının da son derece başarısız olduğunu biliyor ve yine de bu popüler kültür eserlerini merak etmeden duramıyoruz. Henüz hiçbir filmini izlemeyenler için illa ki bir kronolojik sıralama gerekiyor. Önünüzde iki farklı seçenek bulunuyor. Filmleri vizyon tarihlerine göre izleyebilirsiniz ya da filmlerin hikayelerinin anlatıldığı tarihlere göre izleyebilirsiniz. Bizim sıralamamız, filmlerin hikayelerinin içinde geçen tarihlerine uygun olarak hazırlandı. İşte DC filmleri sıralamamız!

    Wonder Woman

    Patty Jenkins imzalı Wonder Woman, 1918 yılında geçiyor. DC evreninin izlenmesi gereken ilk filmi de Wonder Woman oluyor.

    Wonder Woman 1984

    Ülkemizde henüz gösterime girmemiş olan Wonder Woman 1984, dünyayla çoktan buluştu. Diana'yı bu kez 1984 yılında düşmanlarıyla mücadele ederken izleyeceğiz.

    Man of Steel

    Henry Cavill'ı Süpermen olarak ilk kez Man of Steel'de izleme şansı yakalamıştık. Film, Superman'in geldiği gezegenin yok edilmesiyle başlıyor. Clark Kent'in çocukluğunu, ergenliğini de görebiliyoruz. Günümüze ulaşana kadar 20 yıldan daha uzun bir süreci anlatıyor.

    Batman V Superman: Dawn of Justice

    Batman V Superman: Dawn of Justice, Bruce Wayne'in ailesinin öldürüldüğü yıl olan 1981'e flashbackler yapsa da esasen günümüzde geçiyor. Film, Man of Steel'den 18 ay sonrasında yaşananları anlatıyor.

    Suicide Squad

    Yeni The Suicide Squad gelirken Suicide Squad'ın yok sayılıp sayılmayacağını bilmiyoruz. Bu nedenle DC filmleri arasına bu ekibi de alıyoruz. Film, Batman V Superman: Dawn of Justice'ta yaşananlardan 1 yıl sonrasına götürüyor.

    Justice League

    Çoğu DC kahramanına solo film çekmeden hepsini bir araya getiren Justice League, Suicide Squad'dan bir yıl sonrasında geçiyor. Bilindiği üzere Zack Snyder Justice League'i kendi istediği şekilde kurgulayıp ek sahnelerle diziye dönüştürüyor.

    Aquaman

    DC'nin en başarılı filmlerinden Aquaman'in hikayesi esasen 1985 yılına kadar gidiyor. Ama günümüzde geçen olaylar, Justice League'den 6 ay sonrasında geçiyor.

    Shazam!

    Shazam da diğer filmler gibi geçmişten başlayıp günümüze geliyor. 1974 yılında başlayan hikayenin esas kısmı 2018 yılının noel döneminde geçiyor.

    Birds of Prey

    Harley Quinn ve ekibinin maceralarını anlatan Birds of Prey, Suicide Squad'dan 4 yıl sonrasına götürüyor. Ancak diğer DC filmlerinden oldukça bağımsız bir yapıda ilerliyor. Verdiği referansların minimum seviyede olduğu görülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top