Hesabım
    Mortal Kombat Filmi ve Oyunu Arasındaki Görsel Farklar

    Mortal Kombat oyunundan uyarlanan karakterleri beğendiniz mi?

    Mortal Kombat oyun uyarlaması uzun yıllardır beklenen bir projeydi. 1995 yılında film uyarlaması yapılmış, ancak pek başarılı olamamıştı. Tabii bunun en önemli nedeni dönemin gelişmemiş CGI teknolojisiydi. Ama bunun yanında kötü karakter tasarımları da bulunuyordu. Bu sebeple Mortal Kombat hayranlarının filmden beklediği en büyük şey karakter tasarımlarının oyunla uyuşması. Biz de oyunlardaki karakterler ve gerçeğe dönüştürülmüş versiyonlarını bir araya getirerek farklara göz attık. İşte merak edilen Mortal Kombat karakter uyarlamaları!

    Mortal Kombat filmi, ülkemizde 9 Nisan 2021 tarihinde izleyicileriyle sinemalarda buluşacak.

    Cole Young

    Cole Young karakteri Lewis Tan tarafından canlandırılıyor. Karakter, Mortal Kombat oyununda bulunmuyor ve filme özel olarak yaratıldı. Cole, bir MMA dövüşçüsü olarak karşımıza çıkacak. Para için dövüşecek, ama aynı zamanda ona kalan mirastan da haberdar olacak.

    Sonya Blade

    Oyunlarda var olan Sonya Blade'i Jessica McNamee canlandırıyor. Oyunda Jaxx Brigss ile birlikte Earthrealm'dan dünyaya gelen tehditleri araştırıyordu ve bir Amerikan askeriydi. Sonya'nın fragmanda Sonya ve Jax'in Mortal Kombat'in varlığını ilk öğrenenler olduğunu öğreniyoruz.

    Liu Kang

    Liu Kang, Çinli bir Shaolin keşişi ve kung fu ustası olarak biliniyor. Karakter, Ludi Lin tarafından canlandırılıyor. Liu Kang, şimşek tanrısı Raiden tarafından korunuyor. Dövüş yeteneklerinin yanı sıra ateşi kontrol edebilme kabiliyeti bulunuyor.

    Kano

    Kano'yu Josh Lawson canlandırıyor. Fragmandan görüldüğü kadarıyla Kano karakterinde çok fazla değişiklik yapıldı. Oyundaki Kano'nun biyonik, metal ile çerçevelenmiş ve kırmızı damgalı bir gözü bulunuyordu. Ama filmde farklı görünüyor. Kano, oyunda Sonya ve Jax ile birlikte çalışıyordu.

    Jax Briggs

    Jax Briggs, Mehcad Brooks tarafından canlandırılıyor. Kollarını kaybeden Jax'in omuzlarından takılı mekanik kolları bulunuyor. Kollarını kaybetme nedeni ise Cyromancer'ın Jax'in kollarını dondurarak yok etmesiydi.

    Kung Lao

    Kung Lao'yu Max Huang canlandırıyor. Bir diğer Shaolin keşişi olan Kung Lao'nun teleport gücü bulunuyor, böylelikle düşmanlarını sürpriz bir şekilde öldürebiliyor.

    Shang Tsung

    Shang Tsung'u Chin Han canlandırıyor. Mortal Kombat'in esas kötülerinden biri olan Shang Tsung, rakiplerinin ruhunu emen bir büyücü olarak biliniyor. Filmdeki kostüm, orijinali kadar açık değil ve üzerinde çığlık atan kafalar olduğu görülüyor.

    Raiden

    Şimşek tanrısı Raiden'ı Tadanobu Asano canlandırıyor. Mortal Kombat dünyasının şüphesiz en güçlülerinden biri olan Raiden, iyilerin tarafında bulunuyor ve Liu Kang ile Kung Lao gibi güçlü dövüşçüler tarafından destekleniyor. Raiden, elektrik akımlarını kontrol edebiliyor. Bu yolla bir anda düşmanlarını patlatabiliyor, kemiklerine kadar yakabiliyor ya da her yeri kan gölüne çevirebiliyor.

    Scorpion

    Scorpion, Mortal Kombat'in en önemli karakterlerinden biri ve Hiroyuki Sanada tarafından canlandırılıyor. Bir Japon ninja klanı tarafından öldürülen Scorpion, ölümden döndürülüp öldürülemez bir intikamcıya dönüştürülüyor. Scorpion'u öldüren kişi ise Sub-Zero'nun orijinal hali olan Bi-Han oluyor. Filmin, Sub-Zero'nun Scorpion'un tüm ailesini öldürdüğü gerçeğini değiştireceği söyleniyor. Bir zincir ile dövüşen Scorpion, Hellfire'ı çağırma gücüne sahip.

    Sub-Zero

    Geldik en önemli karaktere. Sub-Zero, Scorpion'ın can düşmanı ve Joe Taslim tarafından canlandırılıyor. Scorpion'ın Hellfire'ının olmasına karşılık Sub-Zero, buz gibi bir gücü olan bir Cryomancer. Düşmanlarını donduran bu gücün Jax'in kollarının yok edilmesinde kullanıldığını biliyoruz.

    Mileena

    Mileena'yı Sisi Stringer canlandırıyor. Kötü karakterlerden biri olan Mileena'nın insan olmadığı biliniyor. Korkunç bir ağız yapısı ve çenesi bulunuyor. Vahşi dişleri ve yılan diliyle güzellik ve dehşeti aynı anda göstermesi gerekiyor. Ama filmde baktığımızda karakterin oyundaki gibi tasarlandığını göremiyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top