Hesabım
    "Coming to America"nın Bilinmeyenleri!

    1988 yapımı komedi filmi Coming to America'nın kamera arkasında neler dönüyordu?

    Coming to America, 1988 yılında hayata geçirildi ve o dönemde yıldız bir oyuncu olan Eddie Murphy sayesinde ilgileri üzerine çekti. Şimdilerde ise devam filmi Coming 2 America'nın izleyici karşısına geçmesi için gün sayılıyor. Biz de filmin Amazon gösteriminden önce, ilk filme yeniden göz atma kararı aldık. Coming to America'nın kamera arkasında neler olduğuna göz attık. İşte Afrika'dan hayatının aşkını bulma umuduyla Amerika'ya giden Prens Akeem'in hikayesin anlatan Coming to America'nın bilinmeyenleri!

    Coming to America

    Coming to America, Eddie Murphy'nin birden fazla karakteri canlandırdığı ilk filmdi. Peter Sellers gibi yıldızların izinden giderek Vampire In Brooklyn, Norbit ve Çatlak Profesör filmlerinde bu geleneği devam ettirdi.

    Coming to America

    Eddie Murphy, filmde yaşlı, beyaz bir Yahudi adamın kılığına girerek herkesi kandırmıştı. Akeem ve Semmi'nin kaldığı berbat otelin altında bulunan Clarence'in Berber Dükkanı'nda sürekli oturan yaşlı adamı Murphy'nin canlandırması konusunda kimsenin bir fikri yoktu. Makyajları yapan Rick Baker, En İyi Makyaj kategorisinde Oscar'a aday gösterilmişti.

    Coming to America

    Akeem'in Lisa'nın peşinden koşmak üzere çalışmaya başladığı McDowell's burger restoranı, gerçekte bir Wendy's restoranıydı. Filmde dükkanın sahibi Lisa'nın babası Cleo'ydu. Ancak restoran 2013 yılında yıkıldı ve yerine 6 katlı bir apartman yapıldı.

    Coming to America

    Paramount Pictures, yazar Art Buchwald tarafından Coming to America'nın kendi yazdığı hikayeden alınması nedeniyle dava edildi.  Pulitzer ödüllü Buchwald'ın hikayesinin adı ise "King for a Day"di. Hikaye, Amerika'da bir kadına aşık olan Afrikalı bir prensin hikayesini anlatıyordu ve 1983 yılında yazılmıştı. Stüdyo, hikayenin haklarını almıştı, ama Buchwald'ın adı hiçbir yerde geçmiyordu.

    Coming to America

    Sette yönetmen John Landis ve yıldız oyuncu Eddie Murphy arasında büyük bir gerginlik vardı. Landis, Murphy'nin çok kaba biri olduğunu söylüyordu. Ayrıca sete geç geliyordu. Landis ve Murphy'nin iyi olan arkadaşlığı set yüzünden mahvolmuştu. Yönetmen, Murphy'nin bir yıldıza dönüştüğü için oyuncunun herkesin ona tapması gerektiğini düşündüğünü söylüyordu.

    Coming to America

    Eddie Murphy, Paramount'un John Landis'i işe alması için mücadele etmiş. Yönetmen her ne kadar The Blues Brothers gibi önemli bir işe imza atmış olsa da, Coming to America öncesi birkaç kötü iş yapmıştı. Bu nedenle Paramount, Landis'in kariyerini mahvettiğini düşünüyordu. Murphy ise zorla Landis'i işe aldırdı.

    Coming to America

    Filmin başlarında Prens Akeem'in doğum gününe özel olarak yapılan Afrika dansının kareografisi Paula Abdul'a aitti. Bu dans ayrıca Akeem'in görücü usulü nişanlısıyla tanışması için bir çeşit güç gösterisiydi. Paula Abdul o dönemde basket takımı Lakers'ın amigo kızlarından biriydi ve henüz çok genç bir yaşındaydı.

    Coming to America

    Coming to America'nın kral ve kraliçesini canlandıran James Earl Jones ve Madge Sinclair, daha sonra tekrar aynı filmde buluştu. Jones, Aslan Kral'da Mufasa'ya, Sinclair ise Sarabi'ye Simba'nın ebeveynleri olarak sesleriyle hayat vermişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top