Hesabım
    BBC ve A24 Booker Prize Ödüllü "Shuggie Bain"i Uyarlıyor

    BBC ve A24, Douglas Stuart’ın 2020 Booker ödüllü Shuggie Bain'i dizi olarak uyarlıyor.

    A24

    BBC ve A24, Douglas Stuart'ın 2020 Booker Ödüllü romanı Shuggie Bain'in uyarlaması için bir araya geliyor. A24, Stuart'ın ilk televizyon dizisi olma özelliği taşıyan projede BBC One için dizinin yapımcılığını üstlenecek.

    Deadline, dizi ile ilgili ilk haberi Aralık 2020'de yapmıştı. Ardından Scott Rudin Productions dahil oldu ve yönetmen Stephen Daldry ile projeye liderlik etmek için görüşmelerde bulundu.

    1980'lerde geçen Shuggie Bain'in hikayesi, Glasgow'da işçi sınıfına mensup bir anne-oğulun ilişkisine dayanıyor. Orta yaşlarındaki alımlı Agnes Bain, daha fazlasını hak ettiğine inanır. Gelgelelim taksi şoförü kocası tarafından sürekli aldatılan Agnes, üç çocuğuyla birlikte harap olmuş bir madenci kasabasında yaşamaya mahkum olur. Çocukları, yavaş yavaş alkol batağına saplanan Agnes’i kurtarmak için ellerinden geleni yapsalar da, bir süre sonra kendilerini kurtarmak için, bir bir onu terk ederler. Yalnızca en küçükleri Shuggie, bir gün düzeleceği ümidiyle annesinin yanında kalır. Farklı bir çocuk olan Shuggie, annesinin iddialı tavırlarını benimser. Ancak davranışları yüzünden madenci çocukları onu hırpalarken yetişkinler tarafından da acımasızca yargılanır. Diğer oğlanlara benzemeye çabalayan Shuggie, bir yandan da annesini kurtarmak, bu yoz ortamdan çıkarmak derdindedir.

    Stuart; "Shuggie Bain'e inandıkları için BBC ve A24'e derinden minnettarım" derken, BBC Drama Editörü Gaynor Holmes; "Shuggie Bain adeta televizyonun olağandışılığı için yazılmış bir roman. Douglas Stuart ile çalışmak ve onun vizyonunu BBC'ye taşımak gerçekten bir onur." dedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top