Hesabım
    Amazon "The Rings of Power"dan Çok Memnun!

    Karışık eleştiriler alan dizi Amazon Prime Video tarafından mutlak bir başarı olarak görülüyor.

    .

    Amazon Prime Video'nun, J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarladığı 1 milyar dolarlık "The Lord of the Rings: The Rings of Power" dizisinin ilk sezonu bu yıl yayınlandı. Amazon böylesine büyük bir kumar oynadığı için diziyi geliştiren ekibin üzerinde çok fazla baskı vardı. İlk sezon başarısızlıkla sonuçlansaydı, aslında beş sezon olarak planlanan diziden vazgeçilebilirdi ve tüm çaba boşa gidebilirdi.

    Dizi yayınlandığında ortaya çıkan sonuçlar oldukça ilginç oldu. Eleştirel açıdan tapkiler genellikle olumluydu, izleyicilerin yorumları ise biraz daha bölünmüştü. Bazı izleyiciler diziyi başarılı bulurken, büyük çoğunluk, özellikle de sıkı Tolkien hayranları, dizinin orijinal metinlerden koptuğu noktaları yoğun olarak eleştirdi. Bazı karakterlerin dizide ele alınış şekli, bazı oyuncu performansları ve senaryo sıkıntıları da olumuz eleştirilerden nasibini aldı.

    Ancak tüm bunlara rağmen, dizi Prime Video'nun en çok izlenen orijinal yapımlarından biri haline geldi. Amazon Studios'un Küresel TV Başkanı Vernon Sanders, Deadline ile yaptığı yeni bir röportajda, dizinin onlar için koşulsuz bir başarı öyküsü olduğunu doğruladı. Amazon dizinin sonucundan öyle memnun ki henüz ikinci sezonun çekimleri tamamlanmadan 3. sezon için çalışmalar başladı bile.

    "Bizim için muazzam bir başarı oldu, dünya çapında inanılmaz derecede iyi performans gösterdi." diyen Sanders, dizinin tüm bölümleri yayınlandıktan sonra da Prime Video'ya gelen bir izleyici dalgası olduğunu ve izlenme saatlerinin 100 milyonun üstüne çıktığını belirtti. Sanders ayrıca dizinin Yüzüklerin efendisi kitaplarının satışlarında ani artışlara neden olduğunu ve Amazon için şirket çapında bir başarı olduğu için gurur duyduklarının altını çizdi.

    Amazon, 5 sezonluk orijinal planı uygulamak konusunda oldukça tutarlı ilerliyor ve Sanders 3. sezonun resmi duyurusunun yeni yılda yapılacağını belirtiyor. Ancak diziyi seven izleyici kitlesi bile olayların çok yavaş ilerlediğinden şikayetçiyken, 5 sezonda nereye varılacağını kestirmek pek mümkün değil.

    "The Rings of Power"ın 2. sezonunda aynı başarıyı gösterip göstermeyeceğini zaman ortaya koyacak. İzleyicilerin merak ettiği konuysa, yaratıcı ekibin ilk sezona yönelen eleştirilerden ders alıp almadığı...

    "The Rings of Power" 2. Sezon Ne Zaman Başlayacak?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top