Hesabım
    "Aşk-ı Memnu"nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar Hayatını Kaybetti

    78 yaşındaki aktörün vefatını menajerlik ajansı duyurdu.

    .

    Fenomen dizi "Aşk-ı Memnu"da canlandırdığı Süleyman Efendi rolüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları nedeniyle Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi gören oyuncunun vefat haberini Sökmen Menajerlik şu ifadelerle duyurdu:

    "Değerli oyuncumuz Rana Cabbar’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz... Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz…"

    1945 yılında İstanbul'da doğan Rana Cabbar, Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kurucularından biri olarak uzun yıllar AST bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yaptı. Cabbar, Uğur Mumcu'nun yazdığı "Sakıncalı Piyade" oyunundaki, "sakıncalı" rolünü ilk oynayan aktördür ve tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizlerde de rol almıştır.

    Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul gibi yönetmenlerle çalışan usta aktörün rol aldığı projeler arasında "Hakkari'de Bir Mevsim", "72. Koğuş", "Akrebin Yolculuğu", "Kabadayı" sayılabilir.

    Vefat haberinin ardından ünlü isimler de sosyal medya paylaşımlarıyla Rana Cabbar'a veda ettiler. Mahsun Kırmızıgül "Bir ustayı, bir abiyi, bir bilgeyi, bir dostu, arkadaşı kaybettim" ifadelerini kullanırken, "Aşk-ı Memnu"daki rol arkadaşı Hazal Kaya "Çok hakkın var üzerimde" diyerek acısını paylaştı.

    .

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top