Hesabım
    "Metropolis" Dizisi Çekimler Başlamadan İptal Edildi

    Fritz Lang'ın 1927 yapımı klasik filminin dizi uyarlaması artan maliyetlere dayanamadı.

    .

    "Mr. Robot" dizisinin yaratıcısı Sam Esmail, uzun bir süredir Fritz Lang imzalı 1927 yapımı klasik bilim kurgu filmi "Metropolis"in dizi uyarlaması için çalışıyordu. Dizi yüksek bütçesiyle dikkat çekiyordu ancak giderek artan mailyetler ve senaristler grevi nedeniyle, prodükiyon süreci başlamadan iptal edildi.

    Sekiz bölümlük Apple TV+ dizisinde "The Tender Bar"ın yıldızı Briana Middleton başroldeydi ve çekimler Avustralya'nın Melbourne kentinde kısa bir süre içinde çekime başlayacaktı. Artık tamamen iptal edilen proje, devam eden senaristler grevi, ufukta görünen oyuncular grevi ve ekonomik sıkıntılar ile belirsizliği giderek artan Hollywood'daki en yüksek profilli kayıplardan biri oldu.

    Prodüksiyon şirketi Universal Content Productions'ın (UCP) bir temsilcisi yaptığı açıklamada alınan zor kararın arkasında "devam eden grevle ilgili itici maliyetler ve belirsizlik" olduğunu vurguladı. Senaryo çalışmaları 2 Mayıs'ta başlayan grev öncesinde tamamlanamadığı için proje zaten zor bir dönemden geçiyordu.

    Net bir zaman çizelgesi olmadığı için hali hazırda oldukça yüksek olan maliyetler artmaya devam etti ve sonunda UCP, devam etmek yerine şimdiye kadar harcadıklarını kaybetmeyi seçti.

    Orijinal film, şehrin zengin seçkinlerinin çatı katlarında ve zevk bahçelerinde cömert bir rahatlık içinde yaşadığı, çok sayıda işçinin ise her şeyi çalışır durumda tutmak için tehlikeli makinelerde çalıştığı fütüristik bir kentsel distopyada geçiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top