Hesabım
    HBO Dizileri Netflix Kütüphanesine Ekleniyor

    Warner Bros. Discovery'nin sahibi olduğu (HBO) Max ile Netflix arasında özel lisans anlaşması imzalandı.

    Beyazperde

    Warner Bros. Discovery ile Netflix arasında geçtiğimiz hafta tamamlanan özel lisans anlaşması sonucunda, Netflix'e taşınan ilk HBO dizisi "Insecure" oldu. Böylece ilk kez bir orijinal HBO dizisi ABD içinde rakip bir platformda yayınlanmaya başladı.

    14 Emmy adaylığı bulunan ve 2021'de final yapan Issa Rae başrollü dizinin beş sezonunun tamamı Pazartesi günü Netflix kütüphanesinde yerini aldı. Ayrıca "Band of Brothers", "Six Feet Unnder" ve "Ballers" dizileri de yakın zamanda Netflix'te yayınlanmaya başlayacak.

    "Insecure" ve diğer dizilerin hakları şimdilik yalnızca ABD için Netflix'e geçti. Bu anlaşmanın Netflix'in faaliyet gösterdiği diğer ülkeleri de içine alacak şekilde genişleyip genişlemeyeceği henüz belli değil. Ancak "True Blood" dizisi ABD dışındaki ülkeler için Netflix'e eklenecek, yani yakında Netflix Türkiye kütüphanesinde de yerini alabilir.

    HBO, orijinal şovlarını kendi kurumsal kardeşleri dışındaki şirketlere lisanslamayı çok nadiren tercih ediyor. Daha önce "The Sopranos", "Six Feet Under", "Deadwood" ve "The Wire" gibi klasik dizilerinin yayın haklarını Amazon'a vermişti ama o dönemde henüz kendi dijital platformu HBO Max yoktu.

    Bu anlaşma hem HBO'nun bazı dizilerine potansiyel olarak yeni bir izleyici kitlesi sağlıyor hem de finansal açıdan WBD'ye yardımcı olabilir. David Zaslav liderliğindeki şirket, maliyetleri düşürmenin yollarını arıyor, daha önce HBO Max olarak bilinen Max platformundaki bazı içerikleri kaldırma, "Batgirl" filmi gibi daha önce yeşil ışık yakmış başlıkların yanı sıra TBS'deki bir dizi projeyi iptal etme yoluna gitmişti.

    HBO dizilerinin yayın hakları ülkemizde BluTV ve TOD TV'de bulunuyor. "Succession", "The White Lotus", "House of Dragon" gibi yakın zamanın popüler dizileri TOD TV'de yer alırken, Netflix'in ABD için aldığı dizilerden "Six Feet Under" ve "Sopranos" gibi klasikler BluTV'den izlenebiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top