Hesabım
    Disney+'ın "Atatürk" Dizisi Fox'ta Yayınlanacak

    Disney+'ın yerli içerikleri kaldırmasının ardından "Atatürk" dizisinin durumu da karara bağlandı.

    .

    Geçtiğimiz Haziran ayında, önce Disney+'ın 2024 sonuna kadar yerli içerik alımını durduğu ortaya çıkmış, sonrasında platformun kütüphanesinden son iki dizisi "Aktris" ve "Arayış" hariç tüm yerli dizi ve filmler kaldırılmıştı.

    Disney+'ın Türkiye'den tamamen çekilme ihtimali tartışılırken, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı "Atatürk" dizisine ne olacağı da büyük bir merak konusu olmuştu. Platformun anlaşmalı yıldızlarla hali hazırda onaylanan projelerinin kardeş kuruluş olan Fox'a kaydırılacağı, "Atatürk" dizisinin ise 29 Ekim'de platform kütüphanesine ekleneceği duyuruldu.

    Ancak şimdi, Birsen Altuntaş'ın haberine göre, dizinin Disney+'ta değil, diğer yerli yapımlar gibi herkese açık bir şekilde Fox'ta yayınlanacağı ortaya çıktı.

    Son dönemde Amerika'daki Ermeni diasporasının "Atatürk" dizisinden rahatsız olduğu ve Disney+'ın bu kararında etkili oldukları iddia ediliyor. Diğer yandan Disney+'ın yerli içerikleri durdurma kararı küresel olarak alındı ve sadece Türkiye'ye özgü değil. Yine de diziyi merakla bekleyen izleyiciler, platform üzerinden tüm dünyaya değil, sadece Türkiye'de bir ulusal kanalda yayınlanmasına karşı tepkilerini gösteriyorlar.

    Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli'nin üstlendiği dizinin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığını ise Saner Ayar üstlendi. Dizi televizyon ekranlarında izleyiciyle buluştuktan sonra, Saner Ayar tarafından hazırlanan özel bir montajı iki bölüm halinde sinemalarda da yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top