Hesabım
    Marvel Studios, Dizi Çekme Yaklaşımını Değiştiriyor

    Marvel dizileri artık büyük olaylara hazırlık yapmak yerine kendi içindeki hikaye ve karakterleri geliştirmeye odaklanacak.

    Marvel Studios

    Marvel Studios, son dönemde dizilerine gelen eleştirilerin artmasının ardından, dizi yaklaşımını yeniden ele almaya karar verdi.

    "Daredevil: Born Again"in yaratıcı ekibinin kovulması ve dizinin baştan yazılacak olması Marvel Studios'ta bir şeylerin ters gittiğini gösteriyordu ve The Hollywood Reporter'a göre yeniden elden geçirilecek tek dizi bu değil. Stüdyo artık geleneksel televizyon yaklaşımına yönelecek.

    "Daredevil: Born Again"in Tüm Kadrosu Kovuldu, Dizi Baştan Yazılacak!

    Marvel dizilerinde, tüm yaratıcı süreci kontrol edecek dizi sorumluları işe almak yerine, projeleri film yürütücü yapımcılarına emanet ediyordu. Ayrıca iddialara göre, yazarlar post-prodüksiyon sırasında gözetim yapamıyordu. Bu başlı başına bir sorun çünkü stüdyo dizilerde de filmlerde yaptığı gibi, işe yaramadığını algıladığı şeyleri post-prodüksiyon sürecinde değiştirmeye çalışıyordu.

    Diziler aynı zamanda geleneksel TV modelinden de kaçındı; pilot bölümler çekilmedi ve 150 milyon dolardan fazla bütçeye sahip diziler anında çekilirken, belirli bir temel vizyona sahip olunmaması sette yaratıcı farlılıklara ve gerilime yol açtı. Bunun en çok, yaratıcı ekibin değiştirildiği "Secret Invasion"da hissedildiği ve sette haftalarca süren tartışmaların yapımı zayıflattığı belirtiliyor.

    Marvel'ın yayın, televizyon ve animasyon sorumlusu Brad Winderbaum işlerin değişeceğini şu şekilde ifade etti:

    Marvel kültürünü geleneksel televizyon kültürüyle birleştirmeye çalışıyoruz. Bu şu anlama geliyor: 'Televizyonda kaynak materyalin harika yanlarını onurlandıran hikayeleri nasıl anlatabiliriz?'

    Stüdyonun bundan sonraki planları, dizilerin genel hikayesini belirleyecek ve pilot bölümlerini yazacak dizi sorumlarını işe almayı, ve film yapımcıları yerine tam zamanlı çalışacak televizyon yöneticilerini ekibe dahil etmeyi kapsıyor.

    Dizilerin Marvel Sinematik Evreni'ndeki büyük olaylara hazırlık yapma anlayışından uzaklaşması ve kendi hikayelerini ve karakterlerini geliştiren birden çok sezondan oluşması da bu planların bir sonucu olarak bekleniyor. Yani "Loki" MCU'nun birden çok sezona sahip tek dizisi olmayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top