Hesabım
    "The Girl With the Dragon Tattoo" Dizisinde Yeni Gelişme

    2020 yılında duyurulan dizi uyarlamasının showrunner'ı belli oldu.

    .

    Kanada doğumlu Amerikalı yazar, yönetmen ve yapımcı Veena Sud, Amazon ve MGM Studios'un Stieg Larsson'un "Ejderha Dövmeli Kız" romanından uyarlanacak yeni TV dizisinin dizi sorumlusu olarak işe alındı.

    İlk olarak Mayıs 2020'de geliştirilme aşamasında olduğu bildirilen proje, Larsson'un Milenyum romanları dünyasında ortaya çıkacak. Üç yıl önce ilk açıklandığında dizinin, romanın ana karakteri Lisbeth Salander hakkında yeni ve bağımsız bir hikaye olacağı öne sürülmüştü.

    Ancak bu noktada olay örgüsüne ilişkin ayrıntılar gizli tutuluyor, dolayısıyla bunun tamamen yeni bir hikaye mi olacağı yoksa kitabın doğrudan bir uyarlaması mı olacağı belli değil. Yapımcılığı Left Bank Pictures üstleniyor.

    Stieg Larsson vefat etmeden önce üç kitap yazdı ve sonrasında David Lagercrantz ve Karin Smirnoff seriyi devralarak dört kitap daha yazdı. Kitaplar dünya çapında toplam 100 milyondan fazla kopya sattı.

    Serinin ilk üç kitabı daha önce İsveç film ve televizyonuna uyarlanmıştı ve Noomi Rapace'nin Lisbeth Salander performansı büyük beğeni kazanmıştı. Hollywood uyarlaması "Ejderha Dövmeli Kız"ı ise David Fincher yönetti. Bu filmde Salander rolündeki Rooney Mara'ya Daniel Craig eşlik etti. Dördüncü kitap "Örümcek Ağındaki Kız"a dayanan düşük bütçeli devam filminde ise Salander rolünü Claire Foy devraldı.

    Veena Sud, Danimarka'nın sansasyonel dizisi “The Killing (Forbrydelsen)”in saygın AMC yeniden yapımını geliştirmesi ve dizi sorumlusu olarak görev yapmasıyla tanınıyor. Ayrıca yakın zamanda Netflix dizisi “Seven Seconds”ı yarattı ve baş yapımcılığını üstlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top