Hesabım
    Prime Video'dan İntikam & Zaman Yolculuğu Temalı K-Drama: "Marry My Husband"

    Yeni bölümleri haftalık olarak yayınlanan Marry My Husband, 2024'ün en iyi Kore dizilerinden biri olmaya aday...

    Prime Video

    Prime Video'da yayınlanan K-drama "Marry My Husband" intikam ve zaman yolculuğu konseptlerini bir araya getirerek her iki türde de öne çıkmayı başarıyor.

    Zaman yolculuğuyla ve intikamla ilgili düzinelerce Kore dizisi bulmak mümkün, örneğin 2023'ün en iyi K-dramalarından biri, okul yıllarında zorbalığa maruz kaldıktan sonra intikam almak isteyen bir kadının hikayesini anlatan Netflix yapımı "The Glory"di. "Marry My Husband", onun kadar acımasız olmasa da, klişelere ilginç bir yaklaşım sunarken aynı zamanda mizah ve bir aşk hikayesi de sunuyor.

    Dizinin kahramanı Kang Ji-Won'a (Park Min-young) ölümcül kanser teşhisi konur ve genç kadın yalnızca altı ay yaşayacağını öğrenir. Park Min-hwan ile evli olmasına rağmen bu hassas zamanda yanında sadece en yakın arkadaşı Jung Soo-min vardır.

    Ancak Ji-won çok geçmeden Soo-min ve Min-hwan'ın bir ilişkisi olduğunu öğrenir ve ölüme itilen Ji-won'un gözlerini 10 yıl öncesine açmasıyla hikayenin zaman yolculuğu kısmı da başlar. 2013'te Ji-won, kendisine yanlış yapan herkesten uzaklaşma ve kendine yeni bir hayat kurma şansına sahip. "Marry My Husband"ın ilk bölümleri, toksik insanları hayatınızdan çıkarmanın işleri nasıl daha iyi hale getirebileceğini vurguluyor ve ayrıca Ji-won için yeni bir aşk hikayesi oluşturuyor.

    Dizinin zaman yolculuğu ilginç bazı kurallara uyuyor. Birincisi, zamanda geriye giden tek şey Ji-won'un bedeni değil, zihniyle yolculuk yapıyor. Yani 2023 anıları ve deneyimleri var ve birçok zaman yolculuğu TV dizisinde olduğu gibi Park Min-young'un karakteri, geleceğe dair bilgisini para kazanma konusunda kullanmaya karar veriyor. İlk başta Ji-won kolayca kaderini yeniden yazabilir ve hayatını daha iyi hale getirebilir gibi görünüyor. Ancak işlerin biraz daha karmaşık olduğunun o da farkında.

    Kaderin tamamen değiştirilemeyeceğini vurgulayan dizide Ji-won, "kaderini başkalarına verebileceği" sonucuna varır ve bu K-dramasının adı da buradan gelir. Ji-won, arkadaşını ve kocasını bir araya getirmeye karar verir, böylece onun 2023'te yaşadığı berbat hayata sahip olabilirler.

    Bir webtoon'dan uyarlanan "Marry My Husband", 1 Ocak 2024'te gösterime girdi ve 20 Şubat'a kadar 16 bölüm olarak yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top